A kormányfő őszentségének ajándékozta IV. Béla egykori magyar király IV. Ince pápának írott levelének másolatát. A miniszterelnök politikai igazgatója vasárnap a Facebookon osztott meg részleteket arról, hogy a kormányfő által adott ajándéknak milyen jelentéstartalma van.

Orbán elég erős üzenetet küldött ajándékával a pápának – Közben az egyházfő épp arról beszélt a püspököknek, hogy fontos, hogy a magyar társadalom befogadóbb legyen

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Ferenc pápa találkozója Áder János köztársasági elnökkel és Orbán Viktor miniszterelnökkel  az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) zárómiséje előtt a Szépművészeti Múzeumban 2021. szeptember 12-én. Jobbról Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A közlés szerint Orbán Viktor átadta Ferenc pápának annak a levélnek a másolatát, amelyet IV. Béla magyar király IV. Ince pápához intézett.

Őszentsége Ferenc pápa a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus apropóján találkozott ma Orbán Viktor miniszterelnökkel. A magyar kormányfő ezen találkozás keretében Ferenc pápának ajándékozta IV. Béla egykori magyar király IV. Ince pápának írott levelének másolatát

- írja közösségi oldalán Orbán Balázs.

A protokolláris gesztus mögött könnyű meglátni, hogy az ajándéknak mélyebb jelentése van

- emelte ki a miniszterelnök politikai igazgatója.

IV. Béla uralkodása alatt szenvedte el Magyarország a tatárjárást, a mongol csapatok hódító támadását. Az ország 1242-ben, óriási veszteségek árán, de túlélte az első mongol inváziót. Ezt követően az újjáépítést IV. Béla király kezdte meg kifejezetten keresztény alapokon, az egész keresztény civilizáció védelmében

- teszi hozzá.

Később így folytatja:

mint tudjuk, akkor Magyarországnak végül sikerült visszavernie a második tatárjárást.

A magyar kormánypárti politikusok párhuzamot vonnak az akkori és a mostani helyzettel, az ajándék tanúsága szerint.

Orbán Balázs ugyanis itt úgy fogalmaz:

Nem nehéz belátni, hogy geopolitikai értelemben az akkori és a mostani helyzet között sok a hasonlóság. A kérdés csak az, hogy bízhatunk-e ugyanebben a végkimenetelben most is, az instabil, átalakulás alatt álló világunkban? Mindez most rajtunk múlik. Érdemes tanulnunk a történelemből.

Mindeközben Orbánnal való találkozója után Ferenc pápa azt mondta a püspököknek, hogy fontos, hogy a magyar társadalom szolidárisabb és befogadóbb legyen. Külön érdekes, mennyire hangsúlyozta a pápa, hogy a befogadás képessége fontos. Legyetek a testvéri szeretet tanúi – emelte ki a pápa.

Forrás: portfolio.hu

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Nem IV. Béla hozta be a kun migránsokat?...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
Szerintem az azeri baltás muszlim cigány.. like- olta a műsort...
Clavigo
Az attól függ,,hogy melyik vallási irányzat fizet legjobban ennek a teleszart nemzethyy Búvárruhának...
Qqberci
Nem IV. Béla hozta be a kun migránsokat?...
gina
Elmebeteg cigány mindenhol és mindennel bebizonyitja hogy egy hitler utánzat és hatalom vágyó idióta, akit el kell távolitani, nagyon messze van ö egy jó kereszténytől, inkább egy beteges magát istennek képzelő diktátorra hasonlit.
Gyurka80
Nehogy már a pápa mondja meg mi csináljunk.
csak úgy....
@Qqberci: a tatárok után ,jobb híján...,-lásd pócs..
simmering73
"Orbán sértődött és neheztelő arckifejezéssel mutatta ki, hogy mekkora a különbség az ő antikrisztusi állami “kereszténysége” és a menekültek, az elesettek, a gyengék, az üldözöttek és a megbélyegzettek mellett álló Istent képviselő Ferenc pápa felfogása között.
Orbán olyan “ajándékot” adott át Ferenc pápának, amely ezt a különbséget nemcsak kifejezte, hanem a keresztényi szeretetet képviselő katolikus egyházfő szemére is vetette, amikor IV. Béla király IV. Ince pápának írt levelét adta át, melyben a magyar király korholja a katolikus pápát, hogy nem segítette a magyarokat a pogány támadásokkal szemben. Ezzel Orbán azt üzente, hogy a krisztusi lelkületet képviselő pápa cserbenhagyja a keresztényfasiszta Magyarországot a középkori feudális katolicizmus helyreállításában vívott harcában."
nepszava.us/orban-ajandeka-haduzenet-a-papanak-is-ferenc-papa-jezust-allitotta-az-antikrisztusi-orbannal-szemben/
Istenakinincsen
" Érdemes tanulnunk a történelemből."...Ugye Orbán Balázs?Te mit tanultál belőle???
Idióta faszkalap.
Nessy
Párhuzamot lehet vonni a tatár dúlás, és a fidesz dúlás között? Gondolom a politikai izgazgató úrnak még sikerülne is! Hiszen történelem átírásban nagyon jók!
Nessy
IV.Béla az ország védelmére végvárakat épített, ma stadionokat, luxus hoteleket!
Gyurka80
@simmering73: Aki bartust olvas az NEM normális, az lenin fiú!
Gyurka80
@bakcsubakka: Te idióta az javított szó volt!Lásd előtte!
csak úgy....
érdekes,hogy ez a félnótás mindíg a dicstelen múltban vájkálódik,,hogy azt eladhassa a nálánál hülyébbeknek! :)
gyakorlatilag a tatárjárás után kihalt a magyar,ha a + 160 é török uralmat és a habsburgokat hozzá adom,akkor maradt egy magyarok nélküli ország,hol a magyarságukért,akár fejjel a falnak is szaladna a sok magyarosított nevü migráncs...
csak úgy....
@csak úgy...: -tehát,hol a határ a butaság és a hazaszeretet között és ehhez mi köze a politikának?
-már az elsö árpádházi királyfi egy bajor- magyar mischling volt...
csipetke
Küldhet orbán a pápának bármit, a pápa pont lesz@rja,és megveti az ilyen embereket,mint orbán. Most is csak azért találkozott vele,mert semmilyenzsóti elment a Vatikánba könyörögni,hogy találkozzon a gazdájával. A pápa rendkívül jól informált,pontosan tudja,hogy mi folyik itt,nyilván elkerült hozzá a "Térdre csuhások,imához!" szállóige,vagy hogy a kis mitugrász bayerzsóti le demens vénemberezte a pápát. Azzal is tisztában van,hogy a fidesz pusztította le az országot a békasegge alá.
csak úgy....
@csipetke: ez a 4 órányi pápa a fidesz össz erkölcsi és vallási támasza !? -mint ha itt sem lett volna...,minden megy tovább az orbáni útom?
justhpeter
A legnagyobb bánata Orbánnak, hogy ő a tegnapi napon még statiszta sem lehetett, mert azt a szerepet is elorozta előle Erdő, aki hasonló habitussal rendelkezik mint kegyes ura. A látványos uralkodó osztályi jelenlét miatt kiderült, hogy mennyire jelentéktelenek.
lusta
Tlnyleg nem ártana egy kis történelmet tanulni.
˝...mint tudjuk, akkor Magyarországnak végül sikerült visszavernie a második tatárjárást.˝
Ez bizony olyan jól sikerült, hogy Lodomér esztergomi érsek Honorius pápának írt levelében azzal vádolta IV. Lászlót, hogy "tatárokkal, szaracénokkal, nyögérekkel (a király különféle etnikumú nomádokból álló testőrsége és kísérete) és pogányokkal" él együtt, az ő életmódjukat követi és ő hívta be a tatárokat is. Az érsek odáig ment, hogy keresztes hadjáratot kért László ellen.
Gazella
Pápát nem félel.iti meg ezzel a IV.Béla akármivel.
Egy senki az senki marad mások szemében.
csipetke
@csak úgy...: 00:14 Összesen volt itt 4 órát a kisöreg,asszem erre a genyó bandára 20 percet szánt,ami szép tőle,ahhoz képest,hogy orbánnal egyáltalán nem akart találkozni. A fidesz-bandának tökmindegy,hogy 4 óra,vagy 20 perc, a további lopástól-rablástól nem téríti el ezeket semmi,és senki. Azt mondod,a fidesz erkölcsi és vallási támasza?Erről a két dologról biztos hallottak már,de az álkeresztényben annyi a vallásosság,mint egy marék molylepkében,az erkölcs pedig lehet hogy volt bennük valamicske,de kinőtték,mint a hülyegyerek a dadogást
csipetke
@RonaGyuri: 05:27 Ezen már csak röhög/és vagy sír az ember,mikor egy orbán-féle diktátor keresztényi értékekről beszél
Toller Béla
Hááát, hasonlóság a két kor és a két állapot között azhért semennyire sincsen ! orbán beteg fantáziája és a környezete alja seggnyxalásából kifolyólag össuekever hete meg havat ! IV. Béla országát fegyveres erővel letámadta és elpusztította tatás sereg, őt magát Trau váráig üldözte és az életére tört. Talán IV.Béla is volt akkora hadvezér, mint ez a felcsuti mocsok, de nem tudott ellenállni, az prszág gyakorlatilag kivérzett. Ami utána történt, az egy segítségkérés mindenfelé, és persze a belső energiák pozitív mozgósítása, többek között a helyi irányítás megerősítése ... Mi az, amit ez a felcsuti törpenapcsi nem csinál éppen fordítva ? Csak pofázik összevissza, úgy tesz, mintha érdekelné valamit az egészből ! Kizárólag a saját zsebe, más nem is létezik ! Putyinnál kellene történelmet tanulnia, nem autodidakta módon ...
kissé felnőttem
@KisTehen: el lehet nálad, nálam se hely, se kenyér, nem hogy marhapörkölt meg demizsonba pálinka
kissé felnőttem
@Toller Béla: addig üldözték és majdnem két évig lesték figyelték a várat hátha kijön íjjászok várták.aztán megunták azok is.elkotródtak .
vacsi
"IV. Béla egykori magyar király"
IV. Béla nem egykori magyar király volt, hanem magyar király!
ómió
Előbb a létünket kell biztosítani, hogy a "testvéri szeretetünkről" egyáltalán beszélhessünk. Ez "pápailag" már "magas"?
Aki Én
@Gyurka IQ 80: Egyházi témában ki adjon iránymutatást, ha nem annak feje? Nem utasított, csak tanácsolt hite szerint. Tudod, ő a katolikus egyház feje.
Melyik rész okoz értési gondokat, Gyurika?
kissé felnőttem
@ómió: orbánilag meg sülled ám értésileg is meg amugyan is hiába dángálod
kissé felnőttem
1000 év alatt semmit nem tanultunk max hazudni lopni csalni megy ez a 10 parancsolat akinek csak dekoráció ??? indul KÁSLERREL ÉS HOL ÁLLNA MEG NA?
ómió
@kissé felnőttem: Mid fáj, idiótája!? Az agyad helye?
Gyurka80
@bakcsubakka: ÉN! Nálad nagyobb idiótát még nem láttam!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.