Először állt ki nyilvános tévévitára az öt ellenzéki miniszterelnök-jelölt, alig egy héttel az előválasztás startja előtt. Az ATV stúdiójában Dobrev Klára (DK), Fekete-Győr András (Momentum), Jakab Péter (Jobbik), Karácsony Gergely (MSZP-Párbeszéd-LMP) és Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom) vitázott.

A DK miniszterelnök-jelöltje szerint egy jól működő, sikeres, versenyképes országban jól működik az egészségügy, az oktatás, tisztességesek a bérek. Azzal folytatta, hogy ma Magyarország egy olyan családra hasonlít, ahol a papa rántott húst kap, a nagymama zsíros kenyeret, a rokkant nyugdíjas nagybácsi zsírt sem kap rá, a fiú pedig az asztalhoz sem ül le, mert már talán éppen úton van London felé. A gazdaságpolitika középpontjába az embert kell helyezni, ahogy működik az elmúlt tíz évben, az fenntarthatatlan. A kormány azt hiszi, hogy az olcsó, kiszolgáltatott munkaerővel és gyenge forinttal váltjuk meg a világot, "állati nagy tévedés" – szögezte le Dobrev Klára.

Dobrev Klára: A papa rántott húst kap, a mama zsíros kenyeret, a gyerek úton van London felé

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Dobrev Klára szerint,

ha nem lesz kétharmados ellenzéki győzelem, akkor ki kell mondani az alaptörvény alkotmányellenességét, mert egyetlen párt kizárólagos hatalomra tör.

Aki pedig nem számol le az első pillanatban az Orbán-rendszerrel, azzal az Orbán-rendszer számol le. A DK miniszterelnök-jelöltje azt is hozzátette, nem állítja, hogy néha nem kell trükkösnek, rafináltnak lenni.

Dobrev Klára szerint szemléletváltás kell az egészségügyben

Nemrégiben találkozott egy idős asszonnyal, aki elmesélte, hogy csak 2023-ra kapott időpontot csípőműtétre. Ez pedig azért van szerinte, mert nincs elég orvos az országban és nem azért, mert ne lenne megfelelő hely ezekre a műtétekre. Az oktatásban is el kell kezdeni költeni a pedagógusokra. Rendezni kell a pedagógusok bérét is. Romániában egy kezdő pedagógus jóval nagyobb fizetéssel áll be első munkahelyén

Forrás: index.hu

Címlapkép: MTI/Mohai Balázs

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
@nemkati: Ezek csupa lózungok és jogalap nélküli állítások amiket írsz!

a "nem én mondtam, de egyetértek vele", akkor olyan, mintha te mondtad volna! :)

A "KDNP-t nem nevezném pártnak, szinte láthatatlan" - ez tömény hazugság! Mert a KDNP- nek 10 egyéni körzetben megválasztott képviselője van...ez a legerősebb felhatalmazás! Még önálló frakciójuk is van...!
Listás alapon a Fidesz-KDNP koalícióra lehetett szavazni, ebből következik minden tévhited..., hadd ne kommentáljam ezt..., mert ez alapján a Fidesz is "láthatatlan"... :)

De sorolhatnám..., tévhit az egész "eszmefuttatásod..."!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Tehetségtelen nímandok egymás között.
Első héten mindent elkúrnának és mindenkit börtönbe zárnának.
Bástya Béla Elvtárs
@Pegero: Lomonoszov Egyetem még lehet ott alternatíva!
jesz
..."a papa rántott húst kap, a nagymama zsíros kenyeret, a rokkant nyugdíjas nagybácsi zsírt sem kap rá, "...

..."Aki pedig nem számol le az első pillanatban az Orbán-rendszerrel, azzal az Orbán-rendszer számol le. "...

...hát ez utóbbi mondat könnyen előfordulhat...Orbán hajóágyúi a háttérben már a leszámolásra készülnek..
emerencia
@verőce21: Ha tisztességesen működteted a vállalkozásodat, végzed a munkádat, akkor nem kell félned akkor sem, ha nagyon gazdag vagy.
verőce21
Apró győzelmet várnak...aszongya a lipsi...

Az alapján amit előadtak felfüggesztenék az alkotmányos demokráciát és módszereiben egyfajta Tanácsköztársaságra számíthatnánk!
Ezt az ország választói egészen biztosan nem akarják!
Toller Béla
@verőce21: Te biztosan valami mást néztél, vagy csak a magyarnemzetes leiratot futottad át ...
vacsi
De ezt Gyurcsányné nem a saját családjáról írta, ugye?
verőce21
@Horizont: Dobrev: Az Alaptörvény alkotmányellenes

Gyurcsány régóta hangoztatott radikális, alkotmányosságit lebontó programja látszott érvényesülni az ATV stúdiójában.
Bár addig Karácsony óvatosan fogalmazott az Alaptörvény és a jogállamiság kérdése kapcsán, a vitán már ő is befarolt a DK és Dobrev mögé: szerinte ki kell mondani az Alaptörvény közjogilag érvénytelenségét. Alkotmányjogi érveket viszont nem sorakoztatott fel, hogy mégis milyen alapon lenne érvénytelen az Alaptörvény.
nemkati
@verőce21: De érvelt, csak nem figyeltél.
"Ne remegjen meg miniszterelnökként annak a keze, aki ezt végigviszi. Ki kell mondani, hogy az alaptörvény illegitim, azért, mert kizárólagos hatalomgyakorlásra épül” – szögezte le Dobrev. Mint hozzátette, minden ellenzéki párt egyetért abban, hogy új alkotmányra van szükség, nem alkotmány az, amelyet egy párt képviselői szavaznak meg, ugyanis véleménye szerint az alkotmánynak széles társadalmi egyeztetésen kell alapulnia."

Ugyanis a fideszes alaptörvényben ez van:

U) cikk *
(1) Az 1990-ben lezajlott első szabad választások révén a nemzet akaratából létrehozott, a jog uralmán alapuló állami berendezkedés és a megelőző kommunista diktatúra összeegyeztethetetlenek. A Magyar Szocialista Munkáspárt és jogelődei, valamint a kommunista ideológia jegyében kiszolgálásukra létrehozott egyéb politikai szervezetek bűnöző szervezetek voltak, amelyek vezetői el nem évülő felelősséggel tartoznak

...

c) a kizárólagos hatalomgyakorlásra és törvénytelenségre épülő jogrend kiépítéséért;
verőce21
@nemkati: (11:40) Írod: "nem alkotmány az, amelyet egy párt képviselői szavaznak meg" - hibás állítás, mert eleve minimum két párt szavazta meg Fidesz és KDNP! Alkotmánnyal kapcs. min. 2/3-os minden érintő követelmény!

Ezek viszont, győzelmük esetén - akkor is ha nincs meg a kétharmaduk -, az alkotmányt alkotmányellenessé nyilvánítanák és új alkotmányt hoznának létre.
Ez szellemi terrorista merénylet Magyarország ellen ami polgárháborúba menne.

Tömény náci tempó!
nemkati
@verőce21: Nem én mondtam, idéztem, de egyet értek vele. A KDNP-t nem nevezném pártnak, szinte láthatatlan, és csak annyi látszik belőle, amennyit 0rbán látszani enged. A Fidesz csalással, hazugságokkal és a baloldal elleni uszítással nyerte meg a választásokat, nem valódi többséggel, és főleg nem 2/3-os választói akarattal. Így az alaptörvény kizárólag a Fidesz akaratát tükrözi, és a rá épülö törvények is mind. Úgy az alaptörvényt, mint az ezt követő törvényeket az ellenzék tiltakozása ellenére szavazta meg, nem a Parlament, csak a Fidesz. És ha a törvények az emberek többségének akaratával nem egyeznek, akkor azokat semmissé kell tenni.

A polgárhábrú az igen, az elképzelhető. A megvezetett, gyűlöletre uszított csőcselék biztosan nem fog belenyugodni imádottja csúfos bukásába, meg hogy ezután egy demokratikus, igazságos, és fejlődő országban fog élni, és vége az ország és mindannyiunk javainak a lerablásának.
verőce21
@nemkati: Ezek csupa lózungok és jogalap nélküli állítások amiket írsz!

a "nem én mondtam, de egyetértek vele", akkor olyan, mintha te mondtad volna! :)

A "KDNP-t nem nevezném pártnak, szinte láthatatlan" - ez tömény hazugság! Mert a KDNP- nek 10 egyéni körzetben megválasztott képviselője van...ez a legerősebb felhatalmazás! Még önálló frakciójuk is van...!
Listás alapon a Fidesz-KDNP koalícióra lehetett szavazni, ebből következik minden tévhited..., hadd ne kommentáljam ezt..., mert ez alapján a Fidesz is "láthatatlan"... :)

De sorolhatnám..., tévhit az egész "eszmefuttatásod..."!
verőce21
...az első 10 percben felvázolták a jogállam végét és a nyílt önkényuralmat.
Aki Én
@verőce21: hogy neked tetszik az egész hazug fidesz tákolmány, és ostobán véded is, az rendben van.
Hogy maga a fidesz nem tartja be, az is.
Többek közt ebből van elege a normális, valós többségnek.
verőce21
Továbbá, Dobrev: "Trükközni kell" Ismerős már ez a Böszmétől is, - "Trükkök százai"!
Na ennyit a jogállamiságukról. Kőkemény bolsi diktatúrát akarnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.