A korrupcióellenes harc kapcsán jött elő a zuglói előválasztási versengés.

A 24.hu cikke szerint a vasárnap este az ATV-n megtartott ellenzéki miniszterelnök-jelölti vita (amelyről ebben és ebben a cikkben számoltunk be) elég csöndesre sikeredett, nagy összekapások nem voltak a jelöltek között, általában mindenki a saját koncepcióját igyekezett kifejteni.

Hadházyn és a zuglói helyzeten vitatkozott össze Fekete-Győr András és Jakab Péter

Fotók: Facebook/Fekete-Győr András; Facebook/Jakab Péter

Kollázs: propeller.hu

Egy-két szurkálódás is akadt, ám csak az esemény végefelé lett egy kissé paprikásabb a hangulat, ezt pedig a zuglói előválasztási helyzet hozta elő. Mint ismert, Zuglóban indul a Momentum támogatásával Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, aki az MSZP-s Tóth Csabával szemben állt sorompóba. Tóth eddig kétszer tudta simán megnyerni a körzetét, a mostani előválasztáson a Jobbik, az MSZP és Párbeszéd is támogatja. Két jelölt között már volt némi villongás, felmerültek korrupciós vádak Tóthtal szemben, aki pedig Hadházynak ígérte be, hogy előkerülhetnek piszkos dolgok a múltból. 

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke a tévévitán az elszámoltatás kapcsán arról beszélt, hogy létre kell hozni minél hamarabb egy korrupcióellenes ügyészséget, aminek az élére az emberek egy Hadházy Ákost akarnak, ezért is támogatja pártja a független képviselőt Zuglóban.

Jakab Péter, a jobbik elnöke is nyilatkozott az elszámoltatás témájában, ő is a korrupció elleni harcra helyezte a hangsúlyt. Fekete-Győr viszont ezt kérte rajta számon, hogy ha ennyire nagy ellensége a korrupciónak, akkor Zuglóban miért Tóth Csabát támogatja, és miért nem Hadházy Ákost. 

Jakab Péter erre a cikk szerint azt felelte, hogy Hadházy nem mutatott be semmilyen bizonyítékot Tóthtal szemben, aki Zuglóban már kétszer nyert, Hadházy viszont még egyszer sem győzött a választásokon (listáról került be a Parlamentbe). Fekete-Győr erre viszont a következőt válaszolta a 24.hu cikke szerint:

Zuglóban egy kecske is nyerne.

Forrás: 24.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sokanvagyunk
@Horizont: A nép, az Istenadta nép... Borkait is újraválasztották anno - rutinból. :(
justhpeter
Ezek akarnak kormánmyozni, de nincs annyi eszük, hogy mindkettőt indítsák. Hisze akármelyik nyer, az alomban marad a poszt.
jesz
ez a két vitatkozó Zuglói korrupción vitatkoznak, ahelyett hogy a Gripen beszerzéstől kezdve az idáig lenyúlt Forint billiókkal mi lesz? Azt veszni hagyják, mert olyan hülyék, hogy képelenek visszaszerezni az ellopott népvagyonból akár öt Forintot is...a
nép javára.

Ezek ne alakítsanak kormányt, mert szart sem értenek hozzá...nincs alkalmas kormányképes stábjuk sem...csak a blabla...becsípődött a korrupció szó, de fingjuk sincs a megoldásról.
justhpeter
@Horizont: Akkor minek furkálódnak ? Ha mindenki egyetlen jelölt akar lenni, akkor eg felesleges ez az előválasztási bohóckodás.
justhpeter
@KisTehen: Nem, én az egészet komolytalan bohódkodásnak tartom. Valaki elmagyarázhatná nekem mi abben az innováció. ha a pártok megegyeznek abban, hogy ki mögé állnak be ? Hol vannak a civil életből jövő új emberek ? Vagy csak a 12 éve ellenzékben ülő és a 12 évet szorgalmasan átszunyókáló parlamenti képviselőket kellene támogatni ? Miért van az az érzésem, hogy ugyanügy hülyének néznek, mint 4 éve, nyolc éve és 12 éve ? Hogy van az, hogy öt-hat párt egy vidéki körzetben nem egy ott élő embert keresett, hanem egy Pest környékit ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.