Elutasította az ügyészség Hadházy Ákos feljelentését Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy ellen – tájékoztatta a nyilvánosságot a független országgyűlési képviselő.

Ügyészség: nem rémhírterjesztés az altábornagy sztorija a titokzatos repülő vécéjében összeszerelt titokzatos bombáról

Fotó: MTI/Rosta Tibor

A Telex emlékeztet rá, hogy Hadházy rémhírterjesztés miatt jelentette fel a honvédség főparancsnokát, miután az a szövetségesekkel együttműködő afgánok evakuálásáról szóló sajtótájékoztatón arról beszélt: egy másik országnak volt olyan kimenekítettje, aki már a repülőgépen bombát próbált összeszerelni a vécében.

Ruszin-Szendi meghökkentő állításának megpróbált utánajárni a sajtó. Az RTL Klub Híradójának munkatársai megkérdezték a Honvédelmi Minisztériumot, ahonnan nem kaptak bővebb tájékoztatást, majd érdeklődtek a NATO sajtóközpontjában, valóban történt-e ilyen. A válasz szerint a NATO központilag nem tudja megerősíteni az incidenst, ugyanis a szövetségesek feladata, hogy a gépeik fedélzetén történteket kommentálják. Ilyen esetet ugyanakkor a NATO-nak egyetlen kormány sem jelentett, és a nemzetközi sajtóban sem találták nyomát a híradósok.

Hadházy Ákos ezek után arra a következtetésre jutott, hogy a főparancsnok megalapozatlanul sztorizhatott a bombaszerelő afgánról, így felmerült a köznyugalom megzavarására irányuló bűncselekmény gyanúja.

Forrás: telex.hu

Címlapkép: pixabay.com

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Aki Én: Mivel, bolsi baromarc!? Az összes bolsi hazugságával! Tudom, te abban nöttél fel, ergo lételemed, idiótája, de nem mindenki van így vele, csak a "fajtársaid", veled együtt!
Clavigo
@ómió: @Pegero: Hol kukáztátok ezt a bohócot ??
Yoda69
Hogy lett ebbol a Szundibol altabornagy? Valakinel jol fekszik.
Gauntlet
abszolút senki nem jelzett semmi ilyesmit. Se amerikai, se német, se brit. Titkos-szolgálat pláne nem.
Pipás
Szégyen, hogy Korom Ferencet ez a paprika jancsi váltotta. Tipikus fidessnyik pénzért, hatalomért, beosztásért az anyját is eladná.
jesz
@durbincs: kedves doktornő...lassan lejár a műszak, de még árulja el, mi is az a "csille töcskölő"? Akármi is, jót nevettem...persze 50-es IQ-val...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.