Aljas kis trükkel bolondította meg követőit közösségi oldalán Vona Gábor.

Vona Gábor elárulta, szerinte ki nyerte az ellenzéki jelöltek vitáját – senki nem örült az eredménynek

A Jobbik korábbi miniszterelnök-jelöltje és elnöke a vasárnapi tévés vitát véleményezte, amelyben az előválasztási miniszterelnök-jelöltek szerepeltek.

Ha valaki konkrét sorrendet várt Vonától (a követők többsége igen), az nagyot csalódott, ugyanis Facebook-posztjában mindenkit győztesnek nevezett. Így jellemezte az öt "győztest":

1. Szerintem Dobrev Klára nyert, mert róla sugárzott leginkább, hogy tudja, mit jelent kormányozni. A vita során a választópolgárok – tudva vagy csak ösztönösen – nem csak azt nézik, ki az, aki keményen ütközik a kormánnyal, hanem ki tud utána egy egész államapparátust elvezetni, valamint az országot a nemzetközi színpadon is képviselni. Amíg a másik négy jelölt ebben alig mutatott kompetenciát, a DK jelöltje már úgy beszélt, mint akinek a kisujjában van a kormányfői feladat. Tegnap ő volt a tapasztalat.

2. Szerintem Fekete-Győr András nyert, mert ezen az inkább karakterversenynek, mint vitának nevezhető beszélgetésen ő tudta az esemény előtti saját helyzetéhez képest a legnagyobbat ugrani. Miközben mindenki hozta, amit előzetesen elvártak tőle, ő felülmúlta az elvárásokat. (Tény, hogy ezek nem voltak magasak irányában.) Tegnapelőtt még ő volt az, aki lefelé lógott ki a sorból, az ATV-s vita óta már ő is egy a jelöltek közül. Tegnap ő volt a meglepetés.

3. Szerintem Jakab Péter nyert, mert egy előválasztáson nem az egész országot, nem a bizonytalanokat, de még nem is az összes ellenzéki szavazót, hanem csak az előválasztáson biztosan résztvevő ellenzéki magot kell megszólítani. Mi az, ami ezt a tábort leginkább jellemzi? Hogy Orbánt minimum börtönben akarják látni. A többiek is nyilván igyekeztek megfelelni ennek az elvárásnak, de senki sem hiteles annyira ebben a Ludas Matyi szerepben, mint a Jobbik elnöke. Tegnap ő volt az emberek dühe.

4. Szerintem Karácsony Gergely nyert, mert az ellenzék sokszínűsége – itt-ott ellentmondásossága – fölé ő volt képes kifeszíteni a legszélesebb vitorlát. Miközben a többiek inkább a sajátjaiknak üzentek, a főpolgármester végig a kormányváltást akarók közös nevezőjeként beszélt. Egy ilyen jelölti vita során ugyanis nem a retorikai képességeket, nem a szervezetirányítási skilleket kell igazán nézni, hanem azt, ki képes legjobban maximalizálni az ellenzéki szavazatokat. Tegnap ő volt az ellenzéki összefogás.

5. Szerintem Márki-Zay Péter nyert, mert ha ugyanolyan programmal rendelkező aspiránsok csapnak össze, az a sikeres, aki kilóg a sorból. Miközben mindenki a szokásos panelekkel, biztonsági játékkal alibizett, ő mert más lenni. Mivel jövőre a választáson nem csak az ellenzékiek szavaznak majd, ha ebből a szempontból nézzük, Márki-Zay tűnt leginkább képesnek arra, hogy bizonytalanokat, akár kormánypártiakat is megszólítson. Enélkül pedig nem lehet győzni. Tegnap ő volt a nyugodt erő.

Vona Gábor holnap azzal kapcsolatban írja meg az öt észrevételét, hogy ki, miért veszített.

Forrás: Facebook/Vona Gábor

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

GeoCravker
Mivel nincs választási párt, teljesen mindegy, hogy a tortát hogyan szeletelik. Csak szeletek maradnak.
Ez egész egy ellenzéki szemvényvesztés Orbán hatalomban tartására.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
2018- ban "messiásként" hirdette magát- , hogy ő egyedül!!! , és ezzel elintézte orbán harmnadik 2/3-át. Most miért is savanyú a szőlő???, és miért is degradál le mindenkit az ellenzéki oldalon? Soha nem volt "ellenzéki", csak egy pöcs, orbán fenekében.
ómió
Ejnye Gabó! Magadról is azt hitted, hogy az sugárzik, pedig csak a veres csellag fénye költözött beléd!
Szevasztok
Nagy a huza-Vona és még el is "árulta".
Peller Anikó
Vona ide vagy vona oda, ezt az érté kelést remekül összehozta, komolyan.
CsipkeRózsa
@Peller Anikó: Szerintem is nagyon jól írta le.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.