Aljas kis trükkel bolondította meg követőit közösségi oldalán Vona Gábor.

Vona Gábor elárulta, szerinte ki nyerte az ellenzéki jelöltek vitáját – senki nem örült az eredménynek

A Jobbik korábbi miniszterelnök-jelöltje és elnöke a vasárnapi tévés vitát véleményezte, amelyben az előválasztási miniszterelnök-jelöltek szerepeltek.

Ha valaki konkrét sorrendet várt Vonától (a követők többsége igen), az nagyot csalódott, ugyanis Facebook-posztjában mindenkit győztesnek nevezett. Így jellemezte az öt "győztest":

1. Szerintem Dobrev Klára nyert, mert róla sugárzott leginkább, hogy tudja, mit jelent kormányozni. A vita során a választópolgárok – tudva vagy csak ösztönösen – nem csak azt nézik, ki az, aki keményen ütközik a kormánnyal, hanem ki tud utána egy egész államapparátust elvezetni, valamint az országot a nemzetközi színpadon is képviselni. Amíg a másik négy jelölt ebben alig mutatott kompetenciát, a DK jelöltje már úgy beszélt, mint akinek a kisujjában van a kormányfői feladat. Tegnap ő volt a tapasztalat.

2. Szerintem Fekete-Győr András nyert, mert ezen az inkább karakterversenynek, mint vitának nevezhető beszélgetésen ő tudta az esemény előtti saját helyzetéhez képest a legnagyobbat ugrani. Miközben mindenki hozta, amit előzetesen elvártak tőle, ő felülmúlta az elvárásokat. (Tény, hogy ezek nem voltak magasak irányában.) Tegnapelőtt még ő volt az, aki lefelé lógott ki a sorból, az ATV-s vita óta már ő is egy a jelöltek közül. Tegnap ő volt a meglepetés.

3. Szerintem Jakab Péter nyert, mert egy előválasztáson nem az egész országot, nem a bizonytalanokat, de még nem is az összes ellenzéki szavazót, hanem csak az előválasztáson biztosan résztvevő ellenzéki magot kell megszólítani. Mi az, ami ezt a tábort leginkább jellemzi? Hogy Orbánt minimum börtönben akarják látni. A többiek is nyilván igyekeztek megfelelni ennek az elvárásnak, de senki sem hiteles annyira ebben a Ludas Matyi szerepben, mint a Jobbik elnöke. Tegnap ő volt az emberek dühe.

4. Szerintem Karácsony Gergely nyert, mert az ellenzék sokszínűsége – itt-ott ellentmondásossága – fölé ő volt képes kifeszíteni a legszélesebb vitorlát. Miközben a többiek inkább a sajátjaiknak üzentek, a főpolgármester végig a kormányváltást akarók közös nevezőjeként beszélt. Egy ilyen jelölti vita során ugyanis nem a retorikai képességeket, nem a szervezetirányítási skilleket kell igazán nézni, hanem azt, ki képes legjobban maximalizálni az ellenzéki szavazatokat. Tegnap ő volt az ellenzéki összefogás.

5. Szerintem Márki-Zay Péter nyert, mert ha ugyanolyan programmal rendelkező aspiránsok csapnak össze, az a sikeres, aki kilóg a sorból. Miközben mindenki a szokásos panelekkel, biztonsági játékkal alibizett, ő mert más lenni. Mivel jövőre a választáson nem csak az ellenzékiek szavaznak majd, ha ebből a szempontból nézzük, Márki-Zay tűnt leginkább képesnek arra, hogy bizonytalanokat, akár kormánypártiakat is megszólítson. Enélkül pedig nem lehet győzni. Tegnap ő volt a nyugodt erő.

Vona Gábor holnap azzal kapcsolatban írja meg az öt észrevételét, hogy ki, miért veszített.

Forrás: Facebook/Vona Gábor

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

GeoCravker
Mivel nincs választási párt, teljesen mindegy, hogy a tortát hogyan szeletelik. Csak szeletek maradnak.
Ez egész egy ellenzéki szemvényvesztés Orbán hatalomban tartására.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Ejnye Gabó! Magadról is azt hitted, hogy az sugárzik, pedig csak a veres csellag fénye költözött beléd!
sgl
Voa méltó társa gazemberkedésben a felcsuti spermának.
2006-os sikertelen állampuccsról élő tv műsorban bevallotta: a geczi kérésére balhéztak.

Nem értem az ellenzéki médiát, miért teszi láthatóvá ezt a hazaáruló ocsmány gazembert??
Szevasztok
Nagy a huza-Vona és még el is "árulta".
Peller Anikó
Vona ide vagy vona oda, ezt az érté kelést remekül összehozta, komolyan.
CsipkeRózsa
@Peller Anikó: Szerintem is nagyon jól írta le.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok