Az Arraiolos-csoport római tanácskozására utazik Áder János köztársasági elnök, akit kétnapos hivatalos útjára elkísér felesége, Herczegh Anita is – írja az MTI a Köztársasági Elnöki Hivatal tájékoztatása alapján.

Fontos feladat vár Áder Jánosra a következő napokban
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Az Arraiolos-csoportot 2003-ban hívta életre Jorge Sampaio portugál elnök azoknak az európai államfőknek a részvételével, akik parlamentáris köztársaságok elnökei – adta hírül az MTI. A csoport arról a portugáliai kisvárosról kapta nevét, ahol az első találkozót tartották. A közvetlen végrehajtó hatalmat nem gyakorló államfők rendszeres találkozóinak célja az európai együttműködéshez kötődő témák megvitatása. A koronavírus-járvány miatt tavaly nem rendezték meg a találkozót.

Az idei tanácskozás fő témája az Európai Unió jövőjének külső dimenziós meghatározása lesz a járványt követő időszakban.

A találkozó keretében a jelenlévő államfők több kerekasztal-megbeszélést is tartanak. A tervek szerint Áder János Rómában csütörtökön külön megbeszélést folytat Sergio Mattarella olasz államfővel, és szintén tárgyal Frank-Walter Steinmeier német elnökkel.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Illyés Tibor

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ludmilla
Róma lett az új úticél a tolvajoknak?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Gauntlet: Csak az baj, hogy a nyugdíjáról sem mond le.
Áder majdnem ugyanannyi nyugdíjat fog kapni, mint a másfél évtized után visszavonuló Angela Merkel. Nagyjából 4,4 millió forintos nyugdíj várhat Áder Jánosra, miután véget ér a második mandátuma. Ráadásul Áder már a nyugdíjkorhatár alatt, 63 évesen élvezheti a pihenést a teljes körű államfői fizetés mellett.
ómió
Az efftársiak viszont a proli internacionáléra szeretnek járni.
Eladott Ország
@ómió: ma, 09:40 ♦ Csapás a múltból...Nem az a baj, hogy ezek régebben kommunisták és KISZ esek voltak nem, a fenét érdekelné. Azt látom bajnak, hogy ezek a selejtje, a régiek sem voltak okosak, de ezek, mindent alulmúlnak csak a rablási ösztönük, az a régi!
www.youtube.com/watch?v=E-_D_-3iCfA&feature=youtu.be
Rockxy
fontos lenne, hogy bejelentse a sunyi alaptörvény érvénytelenségét.
justhpeter
Makogni is fog Áder Rómában ? Vafy csak nyaral ?
ómió
@Eladott Ország: Na! Ez a legújabb az Athina Híradótól? A rablók hazudják másra a rablót? Elég "lapos"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.