A belvárosi polgármester, Szentgyörgyvölgyi Péter vagyonnyilatkozatait átböngészve nem találni a közel 30 hektár pénzügyi fedezetét.

A Momentum a rendőrséghez fordult Rogán utódjának bakonyi földbirtokai miatt

MTI Fotó: Illyés Tibor

A Momentum közleményében arról ír, hogy az üggyel kapcsolatban a rendőrséghez fordultak, így szeretnék elérni, hogy a NAV kivizsgálja az ügyet.

A 24.hu cikke szerint Rogán Antal utódja 2014 óta vezeti az V. kerületet, előtte alpolgármesterként egy önkormányzati céget is irányított, illetve egy kis, a többi közt italszolgáltatással foglalkozó családi vállalkozás tulajdonosa és ügyvezetője volt. Az elmúlt években viszont annyival nőtt bakonybéli földvagyona, hogy mára a Margitsziget kétharmadának megfelelő, közel 60 hektárnyi területet birtokol összesen.

A 24.hu megnézte, hogy az elmúlt években mennyi bevallott jövedelme volt a vezetőnek, majd ezt összevetették azzal, hogy mennyivel nőtt megtakarítása, és hogy mennyit érhet a 2019-ben, illetve 2020-ban tulajdonába került földvagyon. A földek értékét helyi forrásunk, illetve egy mindenki számára elérhető piaci árkalkulátor alapján számolták ki, hogy összességében több tízmillió forintos különbséget láttunk.

Forrás: 24.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.