A vádlott férfi 2018-ban egy nagyközség jegyzőjeként dolgozott.

Megszületett a másodfokú ítélet a Pécsi Ítélőtáblán egy nagyközség jegyzője ellen, aki megpróbálta rászedni a hozzá forduló idős embert. A volt jegyző büntetése 1 év szabadságvesztés, 3 évre felfüggesztve, továbbá 3 évre eltiltották a jegyzői foglalkozás gyakorlásától is. Az ítélet jogerős.

K. F. egy nagyközség jegyzője volt, amikor a település egyik idős polgára mondta neki, hogy a településre hagyná 4,5 millió forint értékű házát, ha az önkormányzat elhelyezné őt a helyi szociális otthonban.

K. F. ahelyett, hogy segített volna ezt elintézni, egy olyan végrendeletet készített, amiben ő örökölte volna az idős ember házát.

Később az idős polgár azt felvetette, hogy 5 millió forint megtakarítását szintén az önkormányzatra hagyná, azzal, hogy költsék a szociális otthon felújítására. K. F. azt ígérte, hogy ezt is elintézi, de a valóságban eltette a pénzt, euróra váltotta, és a saját páncélszekrényébe dugta.

K. F. üzelmei időben lelepleződtek, úgyhogy végül nem tudott semmit sem megszerezni. Az általa hamisított végrendeletet visszavonták, a pénzt pedig visszaadta.

Forrás: 444.hu, Pécsi Törvényszék

Címlapkép: Pixabay cco

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.