A jegybankelnök fiának barátja, Pintér Máté vásárolta fel a a Vízház Gasztronómia Zrt.-t.

Matolcsy Ádám barátja hitel nélkül felvásárolta a közpénzből felépített luxuséttermet a Várkertnél
Fotó: Felix Kitchen&Bar/Facebook

A jegybankelnök fiának, Matolcsy Ádámnak a barátjához, Pintér Mátéhoz került a jegybanki alapítványok pénzéből megvásárolt, majd felújított Várkert Kaszinóban lévő Felix Kitchen & Bart üzemeltető cég, a Vízház Gasztronómia Zrt. – írja a 24.hu cikke alapján a telex.hu. A tranzakció nemcsak a brandet, hanem az étterem bérleti jogát, a fogyó- és tárgyi eszközöket, valamint a 15 millió forintnyi árukészlet foglalt magában.

Pintér Máté idén a Felix Gastronomy Kft. nevű vállalkozásán keresztül 306 millió forintot fizetett az éttermet üzemeltető cégért – mindezt banki hitel nélkül.

A 24.hu szerint Pintér elválaszthatatlan Matolcsy Ádám köreitől. Ezt bizonyítja több belvárosi étterem – Macesz Bisztró – és szórakozóhely – Raqpart – példája is. 

Ami a Felix helyzetét illeti, az épület eredetileg a Királyi Palota vízellátási rendszerének gépházaként működött. Az úgynevezett Vízház felújítására a Magyar Nemzeti Bank által létrehozott Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány (PADI) 600 millió forintot szánt, azonban a költségek végül csaknem 1 milliárd forintra ugrottak. A felújítás-átalakítás jelentős része egy luxusétterem kivitelezését fedte le.

Pintér a 24.hu-nak elmondta „az étterem megvásárlásának célja, hogy egy fenntartható, sikeres vállalkozásként üzemeljünk sok évig tovább közel száz embernek munkát adva”.

Valamint egy olyan kulturális, gasztronómiai hubot teremtve, ami nem csak Közép-Kelet Európában egyedülálló, de méltó a történelmi épülethez, és szerves része az európai gasztronómiai életnek. Fontos megemlíteni, hogy a Felix Kitchen and Bar 2019 májusában nyitott, tehát nem egészen egy évet élt meg bezárás és vírus nélkül. Sok ember rengeteg befektetett munkája ment volna kárba, ha nincs folytatás. Nem beszélve az így megmentett jelenleg 70, a jövőben közel száz munkahelyről

– nyilatkozott.

Forrás: 24.hu, telex.hu
Fotó: Felix Kitchen&Bar/Facebook

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ábel
Erre jók a barátok. Állambácsi felújítja, majd passzolják a havernak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.