Bárki, aki megkapta a védőoltást vagy az elmúlt hat hónapban átesett a koronavírus-fertőzésen, nem minősül kontaktszemélynek – ezt az intézkedési tervet kapták az iskolák.

Hatodik évfolyam felett lényegében megtiltotta a kormány a digitális iskolai oktatást

Fotó: pixabay.com

Noha az iskolák, pedagógusok, diákok, szülők mintegy másfél évet töltöttek azzal, hogy érdemi segítség nélkül tegyék gördülékenyebbé a koronavírus-járvány tavaly márciusi berobbanásával szükségessé vált online tanulási, tanítási formákat, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) lényegében megtiltotta, hogy egyes osztályok vagy intézmények digitális munkarendre álljanak át azokon az évfolyamokon, ahol már a diákok számára is elérhető a védőoltás – írja a Népszava.

Így "főszabály szerint" hatodik évfolyam fölött nem lehet tanügyi intézkedéseket elrendelni még akkor sem, ha egy vagy több tanuló, pedagógus megbetegszik.

A baloldali napilap szerette volna megtudni az Emmitől, hogy a vannak-e kivételek, például milyen mértékű fertőzöttség szükséges ahhoz, hogy hatodik osztály fölött is rendkívüli szünetet vagy digitális munkarendet rendelhessenek el egy iskolában, de tájékoztatást többszöri megkeresésük után sem kaptak.

Ugyanakkor a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke, Horváth Péter megerősítette, hatodik osztály felett nincs tanügyi intézkedés, járványügyi viszont lehetséges; ha egy vagy több diák megbetegszik, számukra a népegészségügyi hivatal elrendelhet karantént.

Forrás: nepszava.hu

Címlapkép: pixabay.com

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Vírus stop! Aki ezután is talál vírust, az vigye az eü.minisztériumba, és ott reklamálhat...
Nessy
Irreális ötletek, rendeletek, egymásnak ellentmondó nyilatkozatok. Ez ma a kormány járvány elleni védekezési stratégiája!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.