Akár ugyanazon a napon is lehet országgyűlési választás és népszavazás – mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Magyar Nemzetnek.

Belepiszkálna a Fidesz a homofób törvénybe a következő parlamenti ciklusban

Fotó: MTI/Kovács Attila

A Telex által idézett Kocsis a kormánylapnak adott interjúban úgy fogalmazott:

„népszavazás nagyszerű dolog, minden alkalom fontos, amikor a magyarok véleményt nyilváníthatnak. Ez lehet egy országgyűlési vagy önkormányzati választás, vagy egy népszavazás, de ide sorolnám akár a nemzeti konzultációt is, aminek ugyan jogi relevanciája nincs, de a politikai jelentősége meglehetősen nagy. Ebből a megfontolásból – és a költségtakarékossági szempontok miatt is – van létjogosultsága annak a javaslatnak, amely szerint nem lenne akadálya, hogy egy népszavazást egyazon napra tűzzenek ki egy országgyűlési választással”.

Ezt a Fidesz-frakcióvezető arra a kérdésre válaszolta, miszerint „a Párbeszéd módosítana [a választási szabályokon – Telex], hogy megtarthassák a Fudan Egyetemről tervezett népszavazást is”.

Van viszont egy kormány által kezdeményezett népszavazás is. Ebben olyan kérdések lesznek, mint

„Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozásokat tartsanak?”,

vagy pedig

„Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?”.

Az interjúban arról is beszélt, a következő parlamenti ciklusban „szeretnénk a gyermekvédelmi csomag további elemeit is a Ház elé vinni, van még tennivaló azon a területen” – mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Magyar Nemzetnek. Azt egyelőre nem részletezte, pontosan hogyan módosítanák a törvényt.

Mint ismeretes, júniusban hirtelen több új javaslattal egészítették ki a parlament előtt lévő pedofilellenes törvénycsomagot kormánypárti politikusok. Megtiltották például a 18 év alattiak számára a homoszexualitás vagy a nemváltás népszerűsítését és bemutatását, még az ilyet tartalmazó reklámokat is. A szexuális felvilágosításból kizárnák a civilek egy részét, ilyen előadásokat csak nyilvántartásba vett szervezetek és előadók tarthatnak az iskolákban.

Forrás: telex.hu

Címlapkép: MTI/Kovács Attila

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kulabombaafityiszre
Érdekes,a homofób tövény ügyvivője az a kocsis máté aki talán egyetlen politikusként kiállította a családját,majd ott bizonygatta,hogy ő nem buzi.Azóta hívja a nép csokis máténak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toller Béla
Nem ez a kérdés, te kocsis, hanem az, hogy a kormány oktrojált kérdései mellett kötelezően ott legyenek az ellenzék által javasolt, benyújtott témák is ! Aztán persze, lehetne a szavazással egy napon ökröt is sütni,már miért ne lehetne ?
ómió
Disztingválnak az aberrátak között? Érdemes?
fűre lépni szabad
Szájer óta tudjuk, hogy a feleség, a család, csak álca buziknak.
Ez kocsis, ez a málé Máté, csak egy kis köcsög!
Mekkora szégyen már a feleségére nézve. hogy CSAK használják, de nem szeretik.

Ha polgárháború lesz, az összes fideszest levadászom - egy vadászkéssel!
(nekem nem kell lőfegyver - face to face szeretem megoldani a problémáimat)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.