Csődbe ment az államilag kistafírozott kisvárdai csigaüzem – írta az mforra hivatkozva a Haszon.

Becsődölt az állami milliárdokkal kitömött kisvárdai csigaüzem

Fotó: MTI/Balázs Attila

Csődeljárás indult ellenük, többhavi munkabért nem fizettek ki a dolgozóknak.

A 2019 szeptemberében átadott üzemet 6,5 milliárd forintból húzták fel, ehhez az állami Eximbank 4,8 milliárd forintos hitelt biztosított, ezután még újabb hiteleket is kapott.

Az üzemben a tervek szerint 300 ember kapott volna munkát.

Érdekesség, hogy 2019 decemberében 298 volt az alkalmazottak létszáma, addig 2020 márciusában már egyetlen dolgozója sem volt a cégnek.

A Bourgogne Gastronomie Kft. a tervek szerint élő éticsigát dolgozott volna fel és fagyasztott tésztatermékeket állított volna elő, jelentős részben exportra. Talán a pandémia tette be nekik a kaput, vagy más miatt számították el magukat, de az államilag milliárdokkal támogatott cég a lap megkeresésére nem válaszolt. Mindenesetre beszédes, hogy 2019-ben már majdnem 7 milliárd forint adósságot halmoztak fel, és 680 millió forintos veszteségük is lett abban az évben.

Forrás: haszon.hu

Címlapkép: MTI/Balázs Attila

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@CsipkeRózsa: szerintem elsö látásra a sebességük miatt lettek szinpátikusak...,aztán már minden ment magától,szépen lassan..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
fűre lépni szabad
"Van egy rossz hírem: Két rossz hírem van" - szerintem ez nagyon vicces
lusta
@telegdilaci: Tényleg muszáj közpénzből finanszírozni?
lusta
@ómió: Ez bizony így igaz, egy gazdasági társulat, sőt nem egy, bizony be is csődölhet. A gondok ott kezdődnek, hogy ész nélkül lett(ek) közpénzzel kitömve. Aközpénz, közte az Öné is, elveszíti az ilyen vállalkozásoknál a közpénz jellegét. Világosn látszik, vannak vállalkozások, akik mindennemű business plan nélkül, vagy annak kiértékelése nélkül, pénzmosás miatt kapják a lovettát.
ómió
@lusta: Szóval, Ön szerint, a működőtőke-beáramlás - mint a leendő GDP "fundmentuma" - kormányzati támogatása (csak, mert a kormány, akár meglévő business plan mellett sem vátész előre megmondani, hogy egy-egy beruházás a végén siker lesz-e, vagy csőd) maga a pénzmosás? "Sajátos" vélemény, pláne akkor, amikor egy ország hitelminősítői besorolásának, pénzpiaci pozíciójának, gazdasági állapotának egyik vezető kritériuma a GDP-jének alakulása. Lehet, hogy a Gyurcsány kormány is így gondolkodott, amikor 6 év után "kivívta", hogy azállamcsőd kopogtasson az ajtaján? Döntse el Ön!
lusta
@ómió: Látom, hogy a gazdasági folyamatok, értékelések Öntől messze, oly' messze vannak, mint Makó Jeruzsálemtől.
ómió
@lusta: Cáfolni meg képtelen, amit írtam? Nem engem kéne "értékelnie", hanem a cikkel összefüggő gazdasági kritériumokat! Vagy a "politikai alapállása" azt már nem engedi?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.