Kormányközeli forrásból is lehetett hallani, “kampányüzenet” szempontjából lenne annak ereje, ha a ‘22-es választások napján rendeznék meg az Orbán Viktor által bejelentett gyermekvédelmi referendumot – számol be róla az atv.hu.

Fideszes taktika: merész lépéssel, de felkészülnek a bukásra – összemossák a választást a népszavazással?
Kép: Pixabay

Nem lenne akadálya annak fideszes elképzelések szerint, hogy a jövő tavaszi parlamenti választások napján tartsák meg a gyermekvédelmi népszavazást

- Kocsis Máté pár napja beszélt a fideszes javaslatokról.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője néhány napja a Magyar Nemzetnek adott interjúban beszélt arról:

a népszavazás nagyszerű dolog, minden alkalom fontos, amikor a magyarok véleményt nyilváníthatnak, ebből a megfontolásból – és a költségtakarékossági szempontok miatt is – van létjogosultsága annak a javaslatnak, amely szerint nem lenne akadálya, hogy egy népszavazást egyazon napra tűzzenek ki egy országgyűlési választással

Orbán Viktor a referendum bejelentése után mondta júliusban:

nem az a kulcskérdés, hogy a népszavazás érvényes lesz-e és kötelező törvényalkotásra sarkallja-e a parlamentet, hiszen a törvényünk már megvan. A Brüsszellel szembeni csatákhoz van szüksége a népakarat kifejezésére.

Ha azonban a jövő tavaszi parlamenti választás napján rendeznék meg a népszavazást is, minden bizonnyal érvényes lenne – azaz kötelezné az új Országgyűlést is.

Orbán Viktor júliusban jelentette be, hogy gyermekvédelmi népszavazást kezdeményeznek, majd a Nemzeti Választási Bizottság nem sokkal később, július végén hitelesítette a kormány gyermekvédelmi népszavazásra megfogalmazott kérdéseit.

Forrás: atv.hu
Címlapkép: Pixabay

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Ha ezt a Fidesz megépi, akkor valószínűleg több bizonytalant a Fidesz rányába fog befolyásolni. Valamint a népszavazás ha eredményes, a következő kormányt illetve az országgyűlést törvényhozásra kötelezi, ami 3 éven belül nem változtatható meg. Tehát a pedofil/melegellenes törvényt nem lehet megváltoztatni az új kormánynak.

Egyáltalán, a választások előtt 7-8 hónappal meg lehet változtatni a választási törvényt?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Miután így tudja a fidesz erre az értelmetlen népszavazásra mozgósítani a híveit. Ha nem kérem a fidesz népszavazási lapját fekete pontot kapok?
Toller Béla
Az ellenzéknek nincs más dolga, mint azt kérni, hogy nehogy egyetlen szavazatot is leadjanak a referendumra, ha jót akarnak maguknak !
justhpeter
A fideSS-kdnp-től, mint kleptokrata-nemzeti-keresztény csürhétől nem is lehet mást várni csak aljasságot. Pontosan tudják, hogy egy külön rendezett népszavazásra csak a birkáik mennének el, ám azok az érvényességhez kevesen lennének. Annyi eszük nincs, hogy elképzeljék azt amikor egy átlagember két átlós vonallal áthúzza az üres lapot, vagy egyszerűen zsebre teszi. Aki nyomatékot is szeretne adni a szavazatának, az az áthúzott lapot postán fel is adhatja Kövér testvér címére a parlamentbe.
nemkati
Ha ezt a Fidesz megépi, akkor valószínűleg több bizonytalant a Fidesz rányába fog befolyásolni. Valamint a népszavazás ha eredményes, a következő kormányt illetve az országgyűlést törvényhozásra kötelezi, ami 3 éven belül nem változtatható meg. Tehát a pedofil/melegellenes törvényt nem lehet megváltoztatni az új kormánynak.

Egyáltalán, a választások előtt 7-8 hónappal meg lehet változtatni a választási törvényt?
ómió
Gyermekvédelmi népszavazással, bizony, csak bukásra lehet felkészülni! Mármint efftársilag!
nyuggerpasi
A narancsos maffia azt hiszi,hogy ilyen csalárd módon majd érvényes lehet az agyament népszavazásuk. Tévednek.
simmering73
Az új Országgyűlés arra lesz kötelezve, hogy benneteket elszámoltasson.
Lepényleső
Abban mindenki biztos lehet,hogy ez a választás pontosan olyan tisztességes lesz mint 2010 utánit követő összes?
Aki Én
Csalások nélkül eddig sem nyertek volna, de most már totál biztos.
Ezt ők tudják a legjobban. Erre a propagandára költött százmilliárdok a legfőbb bizonyíték.
Málna
@nemkati: Meg kell hozzá változtatni a választási törvényt?
nemkati
@Málna: Nem tudom, azért kérdeztem, hátha valaki tudja.
Málna
@nemkati: De te nem ezt kérdezted, amit én. Na mindegy...
nemkati
@Málna: Nem tudom, hogy meg kell-e változtatni, de ha meg kell, akkor lehet-e 7-8 hónppal a választások előtt?

Így most jó?
Aki Én
@nemkati: Eddig is értette, csak kötözködni jár ide. Buta és aljas mint a segg.
Aki Én
@nemkati: ...gusztustalanul nagypofájú, de minden alkalommal bizonyítja, hogy nincs mire. Általában ezek az alulművelt, tájékozatlan emberek a nagypofájúak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.