Pénteken napközben hullámzó hidegfront vonul át fölöttünk esővel, záporokkal, zivatarokkal. Ami biztos, hogy jön a csapadék és nagy területet érint, de az is biztos, hogy a területi eloszlása közel sem lesz egyenletes.

Ma reggelre berúgta az ajtót az esős, szürke ősz

Fotó: pixabay.com

A front várhatóan északon, északkeleten okoz több helyen jelentős csapadékot (helyenként 15-20 mm-t meghaladó is hullhat), de a lehetnek olyan területek is, ahol alig lesz számottevő eső (erre délen, délkeleten van nagyobb esély) – írják a meteorológiai szolgálat honlapján.

A következő napokban több fokkal visszaesik a hőmérséklet és az éjszakák is egyre hűvösebbek lesznek. A szeptemberi nyártól egy időre tehát biztosan el kell köszönnünk.

A napi előrejelzés

Folytatódik a jórészt erősen felhős vagy borult idő, de nem lesz teljesen összefüggő a felhőzet, sőt délután északnyugat felől már határozottan elkezd csökkenni a felhőtakaró.

Többfelé várható ismétlődő jelleggel eső, zápor, nagyobb eséllyel az Alföldön zivatar is. Délutántól északnyugat felől szűnik a csapadék, este inkább már csak keleten, északkeleten eshet.

Az északnyugatira forduló szél élénk, főleg a déli megyékben, illetve az Alföldön és az Észak-Dunántúlon erős is lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 19 és 25 fok között várható, de délkeleten akár 26, 27 fok is lehet, ezzel szemben a tartósabban csapadékos északkeleti tájakon ennél hűvösebb idő várható.

Késő estére 12 és 17 fok közé hűl le a levegő.

Forrás: met.hu

Címlapkép: pixabay.com

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.