Lemondott az Antall József Tudásközpont (AJTK) teljes, háromtagú felügyelőbizottsága, valamint a kuratórium elnöke, Nógrádi György, a kormánypárti médiában rendszeresen szereplő biztonságpolitikával foglalkozó elemző. Az érintettek megerősítették lemondásukat a Direkt36-nak.

Nógrádi György is lemondott Antall József fiának leleplezett luxusutazásai miatt

Fotó: MTI Fotó: Balogh Zoltán

A 444.hu oldalán mejelent cikkben azt írják, nem akartak részletesen nyilatkozni, de többen utaltak arra, hogy a döntésükben szerepet játszott, hogy a Direkt36 feltárta: a kormányközeli politikaelemző intézetnél a vezetőség

szívesen költötte a közpénzt például luxusutazásokra, az igazgató egyre magasabb fizetésére, drága tárgyakra, pr-szerződésekre.

Többen hangsúlyozták, hogy már nem állnak kapcsolatban Antall Péter igazgatóval (a néhai miniszterelnök fiával).

A Direkt36 májusban mutatta be az AJTK költekezésének visszásságait, amelyet eddig csaknem ötmilliárd forinttal támogatott az Orbán-kormány az adófizetők pénzéből. Belső dokumentumok, pénzügyi beszámolók és az alapítvány ügyeit közelről ismerő források információi alapján többek között arról írt a Direkt36, hogy az AJTK vezetése évente 15-20 külföldi munkautazást bonyolított, és ezeken rendszerint luxushotelekben szálltak meg. Időnként alapítványi pénzből költöttek magánkirándulásokra, magánkórházra, professzionális fényképezőgépekre és márkás bőröndökre is.

Forrás: 444.hu

Címlapkép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
@ESCOBAR: Mindannyiunknak ártott! A magyar ipar tönkretételével és az állami vagyon elherdálásával, valamint az, hogy hogyan sikerült az összes posztkommunista ország közül a legrosszabb elszakadási feltételeket kiharcolnia a szovjet vezetéstől, illetve még az az apróság, hogy ez az egész milyen módon járult hozzá az ország mostani helyzetéhez. A csúcs, hogy a halálos ágyán felkínálja az országot Viktorunknak...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
apjával együtt kellett volna elintézni anno...
ESCOBAR
@Pálinkás Pál: Mit ártott neked az apja?!
Eladott Ország
@ESCOBAR: Ugyanolyan szarházi volt mint a fia!
ESCOBAR
@Eladott Ország: Megvárnám Pali válaszát!!!
Pálinkás Pál
@ESCOBAR: vastagon benne volt hogy a rendszerváltás mocskos legyen...beképzelt majom volt..hatalmas pénzekről mondott le kivagyiságból, amit a többi volt szoci ország megkapott...egy szaros történész, maradhatott volna a szakmájánál...fiatal vagy?,,.mert az akkori mdf nagyjából a mostani fidesznek felel meg
Pálinkás Pál
@ESCOBAR: kötekedsz?...utáltam a malac pofáját..
Eladott Ország
@ESCOBAR: Antall József megkezdte az ország kirablását, Orbán meg meg befejezi. Azt szokták mondani, hogy halottról vagy jót, vagy semmit. Ezt sajnos ez esetben nem igazán lehet betartani , mivel Antall József kezdte el az ország szétrablását oly módon , hogy az övéinek potom pénzekért kiárulta az ország javait! Természetesen a további kormányok miniszterelnökei sem voltak "templom kapufélfák." De amit Orbán Viktor tesz most , az már mindennek a netovábbja!
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/163776947_1076742592805647_7525486662655441369_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=uUNcQbdJ3tsAX_YxBEq&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=6017459ad884359041727bd8a66db995&oe=616B32C8
RonaGyuri
@sgl: az igazi különbség, hogy Antal egy művelt ls intelligens polgár volt, ami a dagadékról közel sem állítható!! =))
Gazella
Na magyar...láthatod, hogy mire is megy el az adóforintod... nesze birkák...
ESCOBAR
@Pálinkás Pál: Konkrét választ várok!
nezelodo
@sgl: Emlékszem, egy veszprémi előadásában Lengyel László azt találta mondani, hogy a "kormány minisztereinek, és államtitkárjainak kilóra ismert az árfolyama" A Raskó államtitkár volt, keveseknek sikerült akkora pusztítást végezni a szakterületén, mint neki.
fűre lépni szabad
Ilyen fejjel csak pénzért lehet venni... pl. szerelmet
sokanvagyunk
Mit csinál egy veszélyben lévő hajó tisztikara a háborgó tengeren? - hát lemondanak.
Manhattan
@ESCOBAR: Mindannyiunknak ártott! A magyar ipar tönkretételével és az állami vagyon elherdálásával, valamint az, hogy hogyan sikerült az összes posztkommunista ország közül a legrosszabb elszakadási feltételeket kiharcolnia a szovjet vezetéstől, illetve még az az apróság, hogy ez az egész milyen módon járult hozzá az ország mostani helyzetéhez. A csúcs, hogy a halálos ágyán felkínálja az országot Viktorunknak...
csak úgy....
@KisTehen: 09:44 ...és a hozzád hasonló hülék ragasztották a trónra!
Havanagi
A felügyelőbizottság szemet hunyt?Hogyhogy nem vettek észre semmit?Akik lemondtak szerintem mind tudott ezekről a visszaélésekről,miért hallgattak?Hány ilyen eset lehet még ebben az elfuserált országban?
Néro
Abban is összegyűlt egy ország alja a-lapítványilag ahogy minden HUN. Tíz év alatt pár ezer alja mocsadék tetű egy fél országot húzott le a pöcegödrébe miközben azt írja ki maga elé: nekünk magyarország az első.
Nektek a zsebetek az első rohadt tróger tolvaj banda és soha nem is volt más az első.
nyuggerpasi
Menekülnek a patkányok.Amíg ment a KÖZPÉNZ herdálása,addig minden OK.volt,pedig tudták,hogy mi folyik ott.Hát,igen.Magyarország mára politikai,gazdasági és erkölcsi fertő.Azzá tették a "rendszerváltó"politikusok,Antalltól-Orbánig.Igazi RENDSZERVÁLTÁS szükségeltetik!
ESCOBAR
@Manhattan: S az elmúlt 28 év alatt nem sikerült senkinek ezt rendbetenni?! Na, neeeeeeeeeee! Volt mindenkinek lehetősége rá!
ESCOBAR
@Eladott Ország: Ha jól tudom Antall József MDF miniszterelnöke volt 1993-ban bekövetkezett haláláig! Akkor hogy jön ide ez a panel-falfelirat, ami a FIDESZt élteti?! Te FIDESZ rajongó vagy??? Mert ez itt csupa ingyenreklám nekik!!! Csak burkoltan...
jesz
akkoriban a nagy vásárlási lehetőségeket kijasználva Gyurcsány kért az anyósától néhány száz millát, felvásárolt néhány nagy gyárat, majd ezeket szétszálazva,
üzemegységre lebontva jópénzért eladta...

..honnan volt az anyósnak többb száz millája? Mert ez az izgalmas kérdés..
csak úgy....
kik üzemeltették ezt a tolvaj bandát és kik nem néztek a körmükre?
csak úgy....
@jesz: gyurcsány,akkoriban kárpótlási jegyeket vett olcsón és abból vásárolt.
voltak akik 20 ezerért vagy még olcsóbban adták el a 300-500 ezret érö kötvényeiket mert nem tudtak mit kezdeni vele.
Béla333
Ugye tisztában van mindenki azzal, hogy ha bárki lebukik hogy sokmilliót elpacsizott, akkor nem az a megoldás, hogy elegánsan lelép, hanem hogy vissza kell vele fizettetni az elpacsizott pénzt.
Ha nem így teszünk, akkor SOHA nem változik semmi a közpénzekkel való gazdálkodásban!
Eladott Ország
@ESCOBAR: ma, 10."6 ◘ Magyar vagyok nem fideszes!
uploads.disquscdn.com/images/4210c755b700970fad2694843aa370f26fc1bb006f826657f0fe12ff7c1b2f91.jpg?w=600&h=334
Nem éltettem én sem Antall Józsefet, sem a román csúti gecit! Ugyan mi a f@szért kellett volna!
A gengszterváltás óta 30 évünk ment a levesbe! Az egész szart lehúzhassuk a klotyón, kezdhetjük újra! B@sszák meg a qrva anyjukat!
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/106339168_888957081584200_712082388015592955_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=IDJSU17luSAAX8VL5Gj&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=1a710ea3537d81755dfcfc8a6b280409&oe=616BD630
simmering73
@Eladott Ország: "A gengszterváltás óta 30 évünk ment a levesbe!" Nagyobbat mondok neked. 65 évem ment a levesbe. Mióta eszemet tudom csak ezt hallom: Még egyet húzunk a nadrágszíjon és jön a kánaán. Már látjuk a fényt az alagút végén stb...Következmények nélküli politikusok egy következmények és jövő nélküli néppel. Elveszett ország.
nezelodo
@csak úgy...: ma 10:59.
A kárpótlási jegy 273 Ft volt a végén, sokan felvásárolták. A földárverésen az okosabbja semmire sem használható védett területeket vett, több száz hektárt, két kárpótlási jegy/ha árfolyamon. A termőföldet vásárló termelők, pedig a hasukat fogták a röhögéstől, hogy mekkora pancserek ezek. Csakhogy azt nem tudták, hogy ezek a vevők fülest kaptak, hogy az állam visszavásárolja majd a természetvédelmi területeket több száz-ezerért hektáronként. Na akkor hervadt le vigyor a képükről, amikor rájöttek, hogy ők sosem keresnek ennyit a szántás vetéssel, befektetés nélkül. Aztán az EU-s tagság évente meghozta majdnem az eladási árat is, azokon a területeken, amit még nem adtak el. Na ez volt az igazi hűtlen kezelése sok más mellett az állami vagyonnak, amit aztán a fidesz tökélyre fejlesztett, pl. a Mátrai Erőmű esetében.
CsipkeRózsa
Antall Péter „Tudásközpont”-ja is egy felesleges orbáni ajándékozás volt, Antall P. azt csinált ott, amit akart.
magyar1
@csak úgy...: ugyanezt olvastam valahol a Csányiról is, megvette a rendszerváltáskor fillérekért a kárpótlási jegyeket. Én is egy üveg konyak áráért adtam el anno.
ESCOBAR
@Eladott Ország: Mindenképpen megnyugtató hogy magyar vagy!!!
csak úgy....
@magyar1:- na így lettek akkoriban sokan gazdagok! még egyszer kirabolták az egyszer már kiraboltakat ..
magyar1
Egyébként nem tudom ki hívta életre az alapítványokat, de egy igazi pénzcsalás volt mindig is.
Eladott Ország
@Manhattan: Így igaz! ma, 09:50 ♦ Anno a diósgyőri kohászat ( LKM ) még Svédországba is gyártott acélt, és szinte a világ minden országába, de szétverték! A kassai kohászat viszont a mai napi létezik, ők meg tudták védeni az örökségüket. továbbá a többi iparágakat is szétverték, cementgyár, cukoripar, stb.
vitriol
orbánnak már van kiről példát venni, érdemes lenne másoknak is követni!
CsipkeRózsa
Végig gondolva ezt és a többiek hasonló luxus-élet megoldását, egy ország lakossága részben azért dolgozik, hogy egyesek ilyen módon élhessenek.
levarosbukta
@KisTehen: ami a legnagyobb baj hogy ott is tartja!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.