A Főpolgármesteri Hivatal közleményben tájékoztatta az államtitkárt, Balogh Samu várostervező pedig Facebook-posztban tette közzé a válaszközlemény lényegét.

Fürjes Balázs szerint a biciklisáv miatt van dugó a Blahán, meg kell szüntetni – Most felvilágosították, hogy ott nincs biciklisávFotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

A kormány Budapest-felelőse csütörtökön fogalmazta meg követelését, miszerint a dugók felszámolása érdekében szüntessék meg a biciklisávot a Blahán. Erre érkezett meg Balogh Samu várostervező, Karácsony Gergely főpolgármester kabinetfőnökének válasza. A Facebookon is közzétett kivonatban hívta fel Fürjes figyelmét arra a tényre, hogy a felújítási munkálatokra tekintettel a Blaha Lujza téren jelenleg nincs kijelölt biciklisáv, a téren most csak autós sáv halad át – írja 444.hu.

Tehát a dukókat nem a Blahán amúgy sem létező biciklisáv okozza, hanem a felújítás miatti 2x1 sávos korlátozás, no meg a sok autó.

Balogh azt is hozzátette:

Ennyi erővel megszüntethetnénk a Kiskörúton lévő biciklisávokat is, több hatása annak sem lenne. Köszönjük a javaslatot.

A Fidesz a járvány kezdete, a biciklisávok kialakítása óta igyekszik a fővárosi dugókkal tematizálni a közéletet, tekintet nélkül arra, hogy a főváros nagy forgalmú útvonalain a biciklisávok kialakítása előtt, azoktól függetlenül mindig is dugó van a csúcsidőszakokban – ez már csak abból is adódik, hogy a városok úthálózatát nem a reggeli és esti csúcsidőszakokra optimalizálják, máskülönben a nap java részében kihasználatlan autópályák szabdalnák szét a várost, megnehezítve a gyalogosforgalmat.

Forrás: 444.hu
Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Tényleg nincs egy gondolkodni képes [email protected] se ebben a gittegyletben?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Furjes, te jobb ha kussban maradsz. Tudtal a O1G terveirol a Fudannal kapcsolatban, es hagytad a fovarost megvezetni. Gumigerincu szarcsimbok vagy.
sgl
Hülye!
nem az autók, buszok, járművek miatt van a dugó te dugó??
a sáv mitől dugul?
levegőtől?
megvan!
napfénytől!
RonaGyuri
ja ha ti jobban hisztek a szemeteknek, mint a fityesznek! =))
simmering73
Tényleg nincs egy gondolkodni képes [email protected] se ebben a gittegyletben?
namihami
Van az úgy, hogy valami nem jön össze. Balázs, most megint tanulhattál valamit. Ugyan okosabb nem lettél, de egy újabb beégés azért ismét sikerült.
magyar1
Gyurcsány elmondta, fideszék meg megvalósították, egy részletet láttam a beszédből, sose hallottam az egészet, de amit mondott Gyurcsány -igaz. Reformok kellenek, olyanok amik teljesen megváltoztatják a dolgokat, nem az elvagyunk még 4 évig, valami hasonló és milyen igaza volt. A fidesz sok mindent gyökerében megváltoztatott volt benne jó és rossz is.
kissé felnőttem
hát ez van elvtársak és urak amikor csak az iróasztal melől irányitunk, nem a puszta nagybetüs élet helyszineiből. Városismeret ??? ez kb aki irta öngól orbáni stilussal.
CsipkeRózsa
Minden nap meg kell szólalnia valamelyiküknek Karácsony ellen. Fürj, Láng, Kocsis, stb.
jesz
nemsokára megtudjuk, hogy mit fognak kitalálni, ha átadják a kész Blahát és környékét? Mert bele kell kötni, ha törik, ha szakad...mindegy, hogy nem igaz..
csak úgy....
elöször gondolkodni és csak az után szövegelni...,persze ezt az etetést a vidéki dinkáiknak szánta.
magyar1
@magyar1: Bocsánat ezt nem ide akartam, az öszödi beszédhez.
ómió
Sőt! Ott az "nincs is"! Ugyanúgy nem létezik, mint a migráncs!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.