A miniszterelnök minden magyar emberhez szólt: rajtunk múlik, hogy mennyire lesz súlyos a negyedik hullám.

A miniszterelnök szerint az elszigetelés és a maszk nem megoldás, de azt megemlítette a rádióinterjújában: beszélnek róla, hogy a munkáltatók egyes munkakörökben kötelezővé tehetik-e az oltást.

Orbán Viktor úgy látja, az már nem kérdéses, hogy lesz-e negyedik hullám, hanem csak az, hogy mennyire lesz súlyos:

Nem hiszem, hogy az a negyedik hullám, amely már elérte Európa számos országát, az meg fog állni a mi államhatárainknál

- fogalmaz Facebook videójában.

Látja, hogy sokan hordják a boltokban és a tömegközlekedésben, senkit sem akar lebeszélni róla, de szerinte nem ez a megoldás. Hanem az oltás. Attól függ a negyedik hullám súlyossága, hogy mennyien oltatják be magukat. Az idősek veszélyben vannak, akinek krónikus vagy daganatos betegsége van, szervátültetése volt, őket külön is biztatja. Kötelező oltás nem lesz, „a kormány erre nem tud rákényszeríteni senkit”. Kivéve azokat, akik például az egészségügyi ellátásban dolgoznak.

A kötelező oltást a magyar ember gyomra nem veszi be

– tette hozzá.

Forrás: atv.hu, Telex.hu

Címlapkép: Facebook/Orbán Viktor

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Nem akarom elkeseríteni nagy vezérünket, de az oltás sem mindenható. Miután nincs száz százalékos védettség, így megfertőződhet, fertőzhet bárki! Legfeljebb, ha szerencséje van nem kerül gépre, esetleg nem dobja fel a talpát. Viszont a szövődmények nála is felléphetnek. De tudom, most még csak a kormányzásban van járványveszély!
Nessy
Nem akarom elkeseríteni nagy vezérünket, de az oltás sem mindenható. Miután nincs száz százalékos védettség, így megfertőződhet, fertőzhet bárki! Legfeljebb, ha szerencséje van nem kerül gépre, esetleg nem dobja fel a talpát. Viszont a szövődmények nála is felléphetnek. De tudom, most még csak a kormányzásban van járványveszély!
telegdilaci
A Magyar Ember gyomra nem veszi be ha hazudnak neki és ha hülyének nézik,már akit lehet! sajnos állandóan kivagyunk téve a hazugság propagandának,még szerencse hogy nem muszáj hallgatni és nézni sem! ha nem tetszik az agy mosás át kapcsolhatunk hiteles tájékoztató adásra,a propaganda firkálmány mehet a szemétbe ahova való!
Giovanni Alba
Az első és a második hullám idején az oltás még csak ígéret volt, a védekezés a hagyományra, a jól bevált hagyományra épült: személyi higiénia, a közvetlen kontaktusok elkerülése (távolságtartás), és a sokat csúfolt maszk.
Aljas félrevezetés az oltást csodafegyverként ünnepelni, mert ezzel csak hamis biztonságérzetbe ringatják az arra fogékonyakat. Mint Nessy is írja, az oltott is elkaphatja, tovább is adhatja, meg is betegedhet. Nem segít itt más, csak a megfontolt elővigyázat.
Kettős beszéd az, ha a parlamenti bólogató jánosokkal meghosszabbíttatjuk a vészhelyzetet, közben meg a méltóságos uraiméknak fontos tömegrendezvényről kijelentjük, hogy az biztonságos.
Azért ennyire nyilvánvalóan önellentmondásos kormányzati kommunikációnak hitelt adni csak teljesen elvakultak képesek.
magyar1
Nagyon helyes, hogy nem teszik kötelezővé, engedtessék már meg mindenkinek, hogy maga döntsön az életéről. Nagyon sok az oltott, én ezektől félek inkább. Bár évtizedeken át azt mondták, tanították, hogy a v írust csak a szervezető tudja leküzdeni ha beengedi megfázás miatt. Akkor csak valami vírusfélét oltanak belénk - nem?
ómió
Az "efftársi oltáspártiság" azért nem ugyanaz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.