A képviselő szerint nem múlhat politikusok egóján a Fidesz esetleges újabb kétharmada. 

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt – ha bejut a második fordulóba – megpróbálja meggyőzni a főpolgármestert, hogy lépjen vissza a javára, mert magát konszenzusosabb jelöltnek tartja – írja a HVG.hu

Márki-Zay Péter szerint nem szabad hiúsági kérdést csinálni a választásokból

Márki-Zay Péter  a Transparency International Magyarország konferenciáján egy VI. kerületi étteremben 2019. december 9-én.
Fotó:MTI/Mohai Balázs

Márki-Zay szerint – aki harmadik lett az előválasztási aláírásgyűjtési versenyben – a pártok hiúsági versenyt csináltak az aláírásgyűjtésből. A polgármester szerint Orbán Viktor legyőzéséhez konszenzusos jelölt kell, és arról is beszélt, hogy bár a magyar szavazók kétharmada jobboldali beállítottságú a Fidesz szavazói kicserélődtek az elmúlt 10 évben – erre példaként maga mellett Pálinkás Józsefet hozta.

Arra a kérdésre, hogy hányadik helyre várja magát az előválasztás első fordulójában elmondta, hogy reményei szerint a harmadikra, Dobrev Klára és Karácsony Gergely mögött. Márki-Zay úgy gondolja, hogy ha bejut a második fordulóba, akkor nincs miért visszalépnie, és úgy véli, ő konszenzusosabb jelölt Karácsony Gergelynél. Tehát ha harmadik helyen kerülne be Karácsony Gergely mellett, azt javasolná neki, hogy a főpolgármester lépjen vissza a javára – írja az ATV összefoglalója.

Márki-Zay az elutasítottsági százalékokkal és a bizonytalan szavazók megszólításával próbálná meggyőzni Karácsonyt, de hangsúlyozta azt is, hogy a lehető legszorosabb együttműködésre fog törekedni.

„Nem vagyok hajlandó személyes, hiúsági okokból egy újabb fideszes kétharmadot végignézni. Az én politikai pályafutásomnak egyetlen célja van, az elmúlt 1000 éves történelmünk legkorruptabb kormányának a leváltása”

– mondta a hódmezővásárhelyi polgármester.

Forrás: HVG.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
Soros a második legnagyobb magyar Széchenyi után. Persze ha tudnád ki volt Széchenyi.
csak úgy....
sosem fogom megérteni,hogy a magyarok miért ragaszkodnak annyira az öket becsapó,meglopó,hazúg politikusokhoz!? elég ha kicsit nemzetiznek,turuloznak,csodaszarvasoznak és a magyar rögvest elfelejt gondolkodni! (tisztelet a kivételnek! )
Klubtag
@csak úgy...: mert ennek a népnek nem erőssége az önismeretre való képesség, az önkritika, ellenben a butaság és lustaság motiválta rafinériát szívesen mutogatja világraszóló tehetség gyanánt...ezért van(volt) az, hogy az igazi rációk idehaza nem tudnak(tak) szárba szökkenni és százezrek külföldre menekülnek(tek) a kisszerűség, az irigység, az "alattvalói gőg" elől.
ómió
Akkor, ugye, ő azért csinál belőle azt?
surdilloFUJT
@Shikari: napihülye ezt most benézted,a gazdád tanult és élt egy évig Londonban SOROS PÉNZÉN,HARMADMAGÁVAL!!!Ezért ők a legaljasabbak-a fidessnyikek-mert azt rugdossák AKINEK A LÉTÜKET KÖSZÖNHETIK!!!
surdilloFUJT
márki z-t a "visszafogott!!!" egója fogja kiszorítani a ringből,a fegyőrrel együtt!!!A Jakab gericesebb egyedül mit ez a két nagyképü együtt!!!Magánvéleményem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.