Jöhet bármilyen támadás bárhonnan, bárkitől, nincs az az erő, amely képes megállítani azt a történelmi folyamatot, amelynek végén Magyarország polgárai kiválaszthatják: ki legyen a demokratikus ellenzék miniszterelnök-jelöltje, és kik álljanak szemben a hatalom embereivel a 2022-es országgyűlési választáson – írják közös közleményükben az ellenzéki pártok vezetői.

Ellenzék: Orbánék megijedtek
Fotó: Előválasztás 2021

Úgy látják ez a nap, 2021. szeptember 18-a történelmi volt országunk jövője szempontjából, mert a demokratikus ellenzék és a civilek megállapodása nyomán megkezdődött az első, közösen koordinált Előválasztás, amelynek célja, hogy végre az emberek döntsenek arról, kik a legméltóbb, legalkalmasabb politikusok a képviseletükre. Hiszen a politika mindenekelőtt az emberekről szól, legalábbis abban a világban, amelyet mi, a demokratikus ellenzék pártjai és a jó ügyért éjt nappallá téve dolgozó civilek képviselnek.

Egészen más a helyzet viszont abban a világban, amelyben Orbán Viktor és rendszere áll: nekik az az érdekük, hogy a demokratikus folyamatokat megakasszák, meggátolják, és folytassák azt a politikát, amelynek lényege nem az emberek képviselete, hanem kiváltságaik megtartása, a közérdek megakadályozása, a közjavak lenyúlása és kontrollja.

Az ellenzéki vezetők szerint

a hatalom emberei megijedtek attól, hogy az emberek szombat reggel tömegesen akarják kinyilvánítani a véleményüket az Előválasztáson, tömegesen kívánnak hitet tenni a változás mellett.

Azt írják, hiába indítottak támadást az intézmény informatikai rendszere ellen, innen is üzenjük nekik:

tervük nem fog megvalósulni. A Karmelita kolostor urainak offenzívája csak ideig-óráig akaszthatja meg a munkát, a beavatkozás elhárítása után újult erővel folytatjuk a munkát. Hogy odafent még jobban megértsék, nyomatékkal üzenjük: Stop, Orbán!

Mi, a demokratikus ellenzéki pártok vezetői ezúton is szívből köszönjük minden magyar szavazópolgárnak, aki nem csupán részt vesz a demokratikus folyamatban, de megértően kezeli a kialakult helyzetet.

Hétfőn újult erővel térünk vissza, és várunk mindenkit a szavazósátraknál! Döntsük el közösen, ki legyen az ország következő miniszterelnöke! És döntsük el közösen, kikkel építsünk fel egy új, demokratikus, szolidáris, igazságos és zöld Magyarországot!

- olvasható a Gyurcsány Ferenc (DK), Jakab Péter (Jobbik), Schmuck Erzsébet, Kanász-Nagy Máté (LMP), Fekete-Győr András (Momentum), Kunhalmi Ágnes, Tóth Bertalan (MSZP) és Szabó Tímea, valamint Karácsony Gergely (Párbeszéd) által aláírt közleményben.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pegero
Klárika a macska, Karácsony a Jancsi a többi meg Macskajancsi!
Az összefogás már előre tapsikol én meg nyugodtan hátradőlök a fotelomban és kérek egy kávét!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@kereső: mert fideszéknél van a-b-c-d-...ty terv is! -ezért nem ijedösek...
a rodolfó varázspálcája volt a jelük az oviban.
kissé felnőttem
@kereső: majd egy év távlatából emlékezz mit irtál ide, addig ne is válaszolj..lopási tudomány az kevés ám
Pegero
@Eladott Ország: Nagyon szarul nézel ki!
www.gyaloglo.hu/users/08/11/24/801031.jpg
Iszol te eleget??!!
kereső
@kissé felnőttem: Válaszolok, ha megengeded- amit orbénék múvelnek az ellenzéki koalició miatt, az minden csak nem ijedtség. Ijedtségében meg szokott veszni az ember? Mert ezek meg fognak, most még csak izelitő van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.