Jöhet bármilyen támadás bárhonnan, bárkitől, nincs az az erő, amely képes megállítani azt a történelmi folyamatot, amelynek végén Magyarország polgárai kiválaszthatják: ki legyen a demokratikus ellenzék miniszterelnök-jelöltje, és kik álljanak szemben a hatalom embereivel a 2022-es országgyűlési választáson – írják közös közleményükben az ellenzéki pártok vezetői.

Ellenzék: Orbánék megijedtek
Fotó: Előválasztás 2021

Úgy látják ez a nap, 2021. szeptember 18-a történelmi volt országunk jövője szempontjából, mert a demokratikus ellenzék és a civilek megállapodása nyomán megkezdődött az első, közösen koordinált Előválasztás, amelynek célja, hogy végre az emberek döntsenek arról, kik a legméltóbb, legalkalmasabb politikusok a képviseletükre. Hiszen a politika mindenekelőtt az emberekről szól, legalábbis abban a világban, amelyet mi, a demokratikus ellenzék pártjai és a jó ügyért éjt nappallá téve dolgozó civilek képviselnek.

Egészen más a helyzet viszont abban a világban, amelyben Orbán Viktor és rendszere áll: nekik az az érdekük, hogy a demokratikus folyamatokat megakasszák, meggátolják, és folytassák azt a politikát, amelynek lényege nem az emberek képviselete, hanem kiváltságaik megtartása, a közérdek megakadályozása, a közjavak lenyúlása és kontrollja.

Az ellenzéki vezetők szerint

a hatalom emberei megijedtek attól, hogy az emberek szombat reggel tömegesen akarják kinyilvánítani a véleményüket az Előválasztáson, tömegesen kívánnak hitet tenni a változás mellett.

Azt írják, hiába indítottak támadást az intézmény informatikai rendszere ellen, innen is üzenjük nekik:

tervük nem fog megvalósulni. A Karmelita kolostor urainak offenzívája csak ideig-óráig akaszthatja meg a munkát, a beavatkozás elhárítása után újult erővel folytatjuk a munkát. Hogy odafent még jobban megértsék, nyomatékkal üzenjük: Stop, Orbán!

Mi, a demokratikus ellenzéki pártok vezetői ezúton is szívből köszönjük minden magyar szavazópolgárnak, aki nem csupán részt vesz a demokratikus folyamatban, de megértően kezeli a kialakult helyzetet.

Hétfőn újult erővel térünk vissza, és várunk mindenkit a szavazósátraknál! Döntsük el közösen, ki legyen az ország következő miniszterelnöke! És döntsük el közösen, kikkel építsünk fel egy új, demokratikus, szolidáris, igazságos és zöld Magyarországot!

- olvasható a Gyurcsány Ferenc (DK), Jakab Péter (Jobbik), Schmuck Erzsébet, Kanász-Nagy Máté (LMP), Fekete-Győr András (Momentum), Kunhalmi Ágnes, Tóth Bertalan (MSZP) és Szabó Tímea, valamint Karácsony Gergely (Párbeszéd) által aláírt közleményben.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
@Szevasztok: A francokat. Nagyjából még mindig ugyanannyian szavaznának a hazaáruló Orbánra, mint az együttműködő ellenzékre. Ebben az országban még nagyon sokan igénylik a személyi kultuszt és a törvények felett álló, erőt sugárzó vezetőt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
@Szevasztok: A francokat. Nagyjából még mindig ugyanannyian szavaznának a hazaáruló Orbánra, mint az együttműködő ellenzékre. Ebben az országban még nagyon sokan igénylik a személyi kultuszt és a törvények felett álló, erőt sugárzó vezetőt.
tudode
Ez a zsebhokis pasi még a Rákosi rendszerben sem lehetett olna még hivatalsegéd sem!
rokker33
Miért szart volna be. Az ellopott vagyonhoz nem férnek hozzá a 2/3 os törvényeket nem módosíthatják!!Polt Péter 2028 ig marad és Matolcsy sem megy sehová! Az alkotmány bíróság is Fideszes többséggel bír és Mészáros is Orbán pártján van!Paks 2 és Budapest Belgrád vasút is nagy valószínűséggel megépül és az egyetem is!Orbán hátra dőlhet az ellenzék legalább 2 ciklusig kussban marad nem lesz itt valós kormányváltás és elszámolás sem!Ezzel Orbán is tisztában van meg Gyurcsány is !!Ezt nagyon okosan oldotta meg!
csak úgy....
@human: a birkáknak szükségük van egy vezérürüre!
human
@KisTehen: Egyetértek abban, hogy Orbán benne lesz a történelem könyvekben. Kádár, Rákosi, Horthy mellett egy lapon.
verőce21
Túlmelegedett a proci?
Hááá bakker szavazás közben le kell állítani a Bitcoin bányászatot...!
Nem mondták az informatikusok?
csak úgy....
a mostani fideszesek sokkal butábbak és elvakultabbak mint a hüle komcsik voltak!
azok nem ragaszkodtak annyira kádárhoz és az mszmp. hez,mint ezek orbánhoz és a fideszhez! :) -hiába,lassan teljesen elbutul a magyar társadalom...
verőce21
Fletó, felejthetetlen fehértonacipőben...! :)
verőce21
Talán Fletó kirakta a szerveren a 11-et, a legnagyobb kétszámjegyű prímszámot..., a rendszer meg nem tudta értelmezni és teljesen összeomlott...!
csak úgy....
magyarországon a párthüség mindíg is egy bizonyos fokú elbirkuláshoz vezetett,-de ennyire mint mostanában..!? :)
csak úgy....
@Shikari: az elöbbi mondanivalómhoz ,te vagy tibim az élö birkám! :)
Nessy
@csak úgy...
Olyan meghatóak ezek a népnemzeti keresztényi jobboldali gondolatok! Minő szerencse, hogy csakis a baloldal stílusa goromba:
Németh István
Ha kekk a véres vörös diktatúra, az egyenruhás, egyforma koszt , és a gatyából kilógó segg akkor szavaz ezekre a trógerokra! Ez a tolvaj semmirekellő aljas hazudós népség a bemezetet kiárusító ganaj szemetek, hazaáruló gennyes moslékok >> mint a jelen rendszer ellen izgató aljadékok kerülnek sorban felakasztásra! Elküldve a fejeik a leyer asszonynak merő jóindulatú figyelmeztetőként!
RonaGyuri
Igencsak releváns tanács

nagyon nagy kár, hogy saját maguknak számos esetben nem ezt tanácsolják

MTI-OS közlemény:
A Fidesz közleménye; Budapest, 2021. szeptember 19., vasárnap (OS) - Reagálás a baloldal előválasztásokkal kapcsolatos vádaskodásaira

„Saját bénázásukat ne kenjék másra!”
Béla333
A Fideszes birkák gyűlölik aki nem Fidesz hívő, aztán meg csodálkoznak, ha mindenki más meg őket gyűlöli!
Aljas mocskos hazaáruló maffia uralkodik rajtunk!
Rázzuk le a rabigát!
Csizmás Kond
Az ilyen hülyemesék csak arra jók hogy palástolják a saját együgyüségeiket. Mire alapozzák hogy valaki is megijedt volna tőlük ?...ép tőlük akik egymástól jobban félnek mint az ördögtől...együgyü társaság.
verőce21
Mégis mi értelme lenne megtámadni az ellenzéki előválasztási szoftverét, ha mindegyik jelölt qurcsányi jelöltje?
Már rég tudni, hogy ki nyer a végén...!
Clavigo
@Pegero: @verőce21: @Csizmás Kond: Nyugi van,,csicskák...!
verőce21
Mindenesetre Isten áldása, hogy ilyen kiváló Miniszterelnökünk van!
Fölösleges is másikat keresni.
Málna
@sgl: Tényleg nem érzékeled, mennyire abszurd a kommented stílusa és mondanivalója így együtt? Semmi? Elképesztő...
Bástya Béla Elvtárs
@fűre lépni szabad: No, I am not. I do not have to!
Peller Anikó
@verőce21: 14:21, Felsorolnál hármat amiben ilyen kiváló például?

- kiválóan hazudik
- kiválóan lop
- kiválóan csal
Aki Én
@verőce21: Te önmagad paródiája lettél. Egyébként ezt a sok semmitmondó szart nem tudnád egy kommentben leírni? Akkor is felesleges szar, de legalább nem terheled a rendszert.
Aki Én
Nem értem, hogy a fidesz agyhalott trolljainak mért fáj ez a demokratikus lépés. Az előválasztás közérdek, ezt sem értik?
Nessy
@Aki Én: Értik, értik, csak fel nem foghatják! Régi mondás, ma is igaz!
kereső
Aki ezt igy elhisz/hirdeti, hogy "orbánék megijedtek"- az vagy nagyon naiv(és semmit nem ért orbánból és a fideSS-ből), vagy szamarabb a szamárnál.
csak úgy....
@kereső: mert fideszéknél van a-b-c-d-...ty terv is! -ezért nem ijedösek...
a rodolfó varázspálcája volt a jelük az oviban.
kissé felnőttem
@kereső: majd egy év távlatából emlékezz mit irtál ide, addig ne is válaszolj..lopási tudomány az kevés ám
kereső
@kissé felnőttem: Válaszolok, ha megengeded- amit orbénék múvelnek az ellenzéki koalició miatt, az minden csak nem ijedtség. Ijedtségében meg szokott veszni az ember? Mert ezek meg fognak, most még csak izelitő van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.