A keleti vakcinákkal oltott magyarok ügyében lehet előrelépés a szocialista EP-politikus szerint.

Az MSZP szerint megoldás születhet a keleti vakcinákkal beoltott magyar állampolgárok uniós Covid-igazolványának ügyére, miután az egyik illetékes uniós testület napirendjére tűzi annak tárgyalását – mondta a szocialisták európai parlamenti (EP-) képviselője vasárnap, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

Ujhelyi: uniós testület elé kerül a harmadik oltások európai elismerése

Fotó: Facebook/Ujhelyi István dr.

Ujhelyi István hangsúlyozta, írásban és személyesen is lobbizott az Európai Bizottságnál azért, hogy azok a magyar állampolgárok is megkaphassák az utazásokat megkönnyítő európai Covid-igazolványt, akik kínai vagy orosz oltást kaptak, de most harmadik oltásként egy európai engedéllyel bíró vakcinát is felvesznek.

Az MSZP politikusa közölte, írásbeli választ kapott Ursula von der Leyentől, az Európai Bizottság elnökétől, aki arról tájékoztatta, hogy megvitatják ezt a kérdést az unió egészségbiztonsági bizottságában.

Ez a bizottság az uniós tagállamok egészségügyi hatóságainak képviselőiből áll, így a magyar kabinet delegáltjának ott kell majd "megharcolnia azért, hogy a többi tagállam megértse a sok százezer magyar ember problémáját, még akkor is, ha azt alapvetően épp a magyar kormány idézte elő" – fogalmazott Ujhelyi István, aki hozzátette: "amit EP-képviselőként lehetett, azt megtettem, most a kormányon a sor".

Forrás: mti.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Csak kérdés mi lesz jövőre, mert a kedves vezető jóvoltából, nem lesz az EU/EMA által is jóváhagyott vakcina szállítás, így többek között Pfizer. A diktátorunk szerint nekünk jó lesz a Debrecenben gyártott kínai meg az orosz vakcina. Akkor megnézhetik az oltási hajlandóságot. Már most durván lemaradtunk nyáron az oltási programban. Hazánk a felnőtt lakosság átoltottságát tekintve a rosszabbul teljesítő EU tagállamok közé esett vissza. A teljesen beoltottak aránya alapján a 15., a legalább egy dózist kapottak arányában a 17. helyre csúszott vissza Magyarország a 27-ek versenyében. Ha hasonlóan visszafogott tempóban folytatódik a magyar oltóprogram, akkor nem kizárt, hogy utóbbi mutatóban Görögország, Csehország és Észtország is megelőz bennünket szeptember végéig, hiába büszkélkedhetett az Orbán-kormány nemrég még azzal, hogy Európa élvonalához tartozunk.
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/241359048_4485971554788347_3976319165564556154_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=n373WbLhYEAAX8PeZE8&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=aaedb9972aa02d1e53c29b05e8f69296&oe=616CB9B0
ómió
Kirikiadis efftársnő csuszikapénze ennyit már megenged?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.