A magyar külügyminiszter úgy látja, a választásokon egymás után háromszor kaptak kétharmados felhatalmazást, vagyis nem a népakarattal szemben kormányoznak.

Mitt Romney durva támadást indított a sajtószabadság és a demokrácia ellen – közölte a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Facebookon.

Szijjártó szerint Romney szenátor durva támadást indított a sajtószabadság és a demokrácia ellen

Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

Szijjártó Péter bejegyzésében kifejtette, az amerikai szenátor azért bírált egy amerikai televíziós újságírót, mert elmondta a saját véleményét Magyarországról, "amely történetesen nem esett egybe a liberális mainstream hazánkkal szembeni hazugsághadjáratával".

Kiemelte, Mitt Romney a kormányt azzal vádolta, hogy a népakarattal szemben kormányoz, "holott a népakarat a választáson fejeződik ki, márpedig mi egymás után háromszor kaptunk kétharmados felhatalmazást egy olyan választási rendszerben, ahol mindenkinek egyenlő súlyú szavazata van, függetlenül a lakóhelyétől". "Demokráciát és sajtószabadságot féltő NGO-k, ébresztő!" – zárta üzenetét Szijjártó Péter.

A hvg.hu vonatkozó cikke szerint Romney többek között arról is beszélt, hogy Magyarország nem lehet követenedő példa az USA számára.

Forrás: mti.hu, hvg.hu

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Te kis szemétláda, a fehérorosz elnök is választáson győzött, meg putyin, meg kim dzsong un is. Ti geczik is csalások garmadával győztetek, miről pofázol nyomorult?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
@simmering73: ma, 18:48
Ezzel a hsz-al megelőztél. Én is hiányoltam a cím láttán a "hadüzenetet".
Nessy
@division: Ez sajnos a világ rendje! Mindenkinek nem lehet a kedvére tenni. Én inkább attól félek, ha véletlenül nem lesz 2/3-a fidesznek, mindennek keresztbe fog tenni, és hergelni fogja az embereket a végletekig. Ezt 2006-ban is sikeresen abszolválta.
division
@Nessy: Mi csak nézni tudjuk, beleszólni nem. Sok politikus és "rokon" már olyan szinten bebetonozta magát hosszú évekre, hogy vereség esetén sem lehet törvényileg majd eltávolítani onnan őket. Szinte mindegy hogy ki fogja nyerni a jövő évi választásokat bizonyos értelemben.
Néro
Kétharmadod meg a sajtód . Egy nagy lófaszt Papagáj Pitike a seggedbe. Vagy a Józsidét.
Pálinkás Pál
@division: na...látom kezded kapisgálni..." Sok politikus és "rokon" már olyan szinten bebetonozta magát hosszú évekre, hogy vereség esetén sem lehet törvényileg majd eltávolítan "...ezértnkell radikálisan...óóóó ha az erőszak bántja a galamb lelkedet, akkor fenntartani a vészhelyzetet, és rendeletileg egy tollvonással visszavenni mindent..és ha ez nem tetszik...no akkor...
csak úgy....
a jogos kritikát nem bíró petike hisztije...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.