Attól, hogy a Közép-európai Egyetem (CEU) épülete nem tűnt el a föld színéről, még nincs benne oktatás és Bécsbe kell menni egy CEU-s diplomáért – írta Karácsony Gergely közösségi oldalán vasárnap.

Karácsony Gergely: "attól, hogy a CEU épülete nem tűnt el a föld színéről, még nincs benne oktatás"

A főpolgármester Orbán Viktor miniszterelnök szombaton megjelent, Az elüldözött egyetem Budapesten (Szamizdat 13.) című, a miniszterelnöki honlapon megjelent írására reagált. A miniszterelnök ebben azt írta, nyilvánvalóan nem mondtak igazat azok, akik eddig a CEU bezárásával kampányoltak, azt állítva, a magyar kormány bezáratta, elüldözte az egyetemet, ugyanis az egyetem fővárosi kampuszán csütörtökön és pénteken sajtónyilvános, nemzetközi konferencia zajlott.

A főpolgármester erre reagálva vasárnap azt írta: Orbán Viktor miniszterelnök nem tudja, "mi a különbség egy épület és egy intézmény között", és attól, hogy egy épület még nem tűnt el a föld színéről, attól abban az épületben már nincsen oktatás, "hála a fideszes fiúk által hozott jogszabályoknak".

Karácsony Gergely megjegyezte: nem csupán konferenciákat szoktak tartani a CEU budapesti épületében, hanem kutatói munka is zajlik ott, mert az engedélyezett, de az oktatás korlátozva van, "ezért kell ma Bécsbe menni egy CEU-s diplomáért".

A főpolgármester hangsúlyozta: az egyetemeket vissza fogják venni az alapítványokól, megépítik a Diákvárost és azonnal befejezik a CEU üldözését, "hogy még több tudás, meg több tudós, meg több, a mostanihoz hasonló konferencia legyen Magyarországon".

Forrás: Facebook

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Orbán Viktor miniszterelnök nem tudja, "mi a különbség egy épület és egy intézmény között"

Csak arra emlékszik, hogy a gyerekszobájában tehén volt a radiátor...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
@Qqberci: de csak egy ideig, mert egy idő után a tehén már nem bírta a bűzt! =))
Shikari
Érdekes módon akkor miért mászkálnak ki s be a diákok?
Szevasztok
@Shikari: Geri csak nappal hazudik nem mint a gazdája de betuja pótolni.
Shikari
@Szevasztok: Hazudnak a liberálfasiszta taknyok! Mindig és mindenhol le kell leplezni a degenerált csürhe hazudozásait és elszámoltatni őket a magyarellenes kijelentéseikkel. Ez az ember alatti létforma a mocsok legalja!
ómió
Már az ott folyó oktatást is lehazudják az efftársak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.