Zajlott az élet ma is, az Index pedig megírta.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
@RonaGyuri: Nem árNYALNI kellene, hanem értékén kezelni

Népszava: „Machiavellista-e Orbán Viktor? Hazudozás, grandiozitás, bűntudathiány és a Sötét Triász”

Az elvben – legalább is magát ekként mórikázó – ellenzéki portál nem is annyira óvatos igazodásának vagyunk ismét tanúi, ahol –saját bevallásuk szerint árNYALNI szeretnének, pontosabban vitatni azok véleményét, akik „a jelenlegi magyar miniszterelnököt is a ’machiavellista’ epitheton ornansával látják el”.
Nos az elmélkedés alapvetően mellé ment, lévén az idézet egy „fejedelem”-ről szól, aki ugyan „a hatalmát meg akarja tartani”. Ez utóbbi szemmel, sőt bármi áron, na de a fejedelem??? Ne már! Pláne, hogy – mint tudjuk – „falusi száműzetésében írta meg A fejedelem című alapművét.”! és mint ilyen igazából – akár széllel szemben is – felismeri a műveletlen paraszt-suttyók „illatát”!!
Ez a tévedése a magas illezve alacsony Machra való utalásban még tovább gyűrűzik, ami még akkor is marhaság, ha elengedjük azt a disztinkciót, hogy nem alacsony, hanem segg-dugasz! =))
Mentségére szolgálnak olyan gondolatok, mint:
„csak a vak nem látja, hogy a józan észt felülírja a személyes érzelmi/indulati késztetés.”,
vagy hogy rögzíti:
„a magas Machok kevéssé törődnek a hagyományos morállal – de csak racionális indokkal hágják át az erkölcsi határokat.”,
miközben elmondja, hogy „Axiómának (vagyis vitathatatlan alapigazságnak) nevezhetjük, hogy az Orbán-rezsim szócsövei (politikusok, szóvivők, internetes trollok) gondolkodás nélkül, mondhatni ref¬lexszerűen hazudnak, ha kell, ha nem.”!! =)) Gyorsan tegyük hozzá, hogy Őfenesége maga csak egy trivi poén – zárójelben írta hozzá: „A miniszterelnök természetesen sohasem hazudik – amint ezt tőle magától tudjuk” - miatt maradt ki!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.