Kedd hajnalban egyes helyeken mindössze 2 fok lehet a levegő hőmérséklete.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn általában erősen felhős vagy borult lesz az ég. Főleg a délután második felétől kezd egyre szakadozottabbá válni a felhőzet. Hozzávetőlegesen a Sopron-Békéscsaba vonaltól délre többfelé várható eső, zápor, a déli megyékben akár kiadós mennyiség is hullhat. Délutánra fokozatosan gyengül, ezzel együtt kelet, délkelet felé helyeződik a csapadékzóna, este már el is hagyja az országot. Máshol elvétve lehetnek rövid életű záporok. Az északias szél napközben sokfelé megélénkül, néhol megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul, a tartósan felhős, csapadékos tájakon lesz a hűvösebb. Késő estére általában 8 és 14 fok közé hűl le a levegő.

Esővel indul a hét, a 20 fokot is alig éri el a hőmérséklet

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Hétfő éjjel az ország északkeleti harmadában, valamint a nyugati megyékben több felhő maradhat, a köztes területeken derült vagy gyengén felhős lesz az ég. Csapadék nem várható. Kedd hajnalban néhol pára- és ködfoltok előfordulhatnak. A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt marad. Hajnalra általában 5 és 11 fok közé csökken a hőmérséklet, de a hidegre érzékeny területeken akár 2, 4 fok is lehet.

Kedden napközben gomolyfelhők képződnek, amelyek időszakosan jobban összeállhatnak és takarhatják a napot. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb néhol lehet futó zápor. Az északias szél helyenként megélénkül. A csúcsérték 14, 19 fok között várható.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.