Indul a Helyközi Járat, amelyben az Átlátszó, a G7, a Magyar Hang, a Mérce, a Partizán és a Szabad Pécs működik közre a hírek összeállításában.

A Magyar Hang cikke szerint hat magyar szerkesztőség – a Magyar Hang mellett az Átlátszó, a G7, a Mérce, a Partizán és a Szabad Pécs – fogott össze azért, hogy a vidék hírei is minél több emberhez eljuthassanak. Az együttműködés kezdeményezője a Partizán volt, a cél pedig az, hogy minél alaposabban mutassák be a Budapesten túli világot, amely a cikk szerint eddig "méltatlanul kevés figyelmet" kapott.

Hat magyar szerkesztőség fogott össze, hogy a vidék hírei is minél több emberhez eljussanak

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A lap a vidéket érő kevesebb figyelmet az ország és az élet Budapest-centrikusságával magyarázza, valamint azzal, hogy eme "vízfejűség" mellett a mindenkori hatalomnak sem célja a valóság feltárása és bemutatása. Cikkük szerint a vidéki emberek valós ügyei és problémái legtöbbször még a szomszédos településekre is alig jutnak el, hiába próbál ezen több lap is változtatni.

"A NER 11. évében az erőforrások egyre szűkösebbek, ennek ellenére kevés az együttműködés. Az olvasók gyakran – jogosan – vetik fel a kérdést: miért nem fognak össze a médiumok, miért nem dolgoznak össze, hogy minél több emberhez juthassanak el azok a hírek, amelyek országosan is jelentősek?

Ezeket a problémákat szeretné orvosolni a Helyközi Járat. Az együttműködés keretében az Átlátszó, a Magyar Hang, a Mérce és a Szabad Pécs a terepet járva, a vidéket jól ismerő újságírókkal dolgozva tárja fel az adott területek jelentős ügyeit, legyen szó helyi kiskirályok visszaéléseiről (tartozzanak bármilyen érdekcsoporthoz), a környezet rombolásáról, a munkavállalók kizsákmányolásáról, vagy épp a civil mozgalmak küzdelmeiről. Ehhez a G7 fogja szállítani azokat a statisztikákat, amelyek segítenek elhelyezni a nagyobb képben a helyi történéseket. A Partizán pedig heti videóriportokkal jelentkezik az együttműködésnek köszönhetően megjelent cikkekre alapozva"

- olvasható a Helyközi Járatot beharangozó cikkben, amely szerint az elmúlt évek folyamatait akarják minél alaposabban bemutatni a kollégák, és ezzel nemcsak az olvasók, de a résztvevő szerkesztőségek tagjai is szakmailag fejlődhetnek.

Forrás: hang.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
@justhpeter: omilyjónak mindegy helybe viszik e. Itt se érti.
Emmersson71
@ómió: ez csak egy bicinális a KESMA nevű majd' 500 vagonból álló tehervonat konvojhoz képest!
A hírhamisító pedig - JOGERŐSEN! - az MTVA hírigazgatója:P
Emmersson71
@Emmersson71: vicinális..fránya mobil billentyűzet :)
ómió
@Emmersson71: Viszont a "tehervonat konvoj" - akárhány vagonból áll is - hazugságterjesztésben sehol nincs egy ilyen hazugságkoalícióhoz képest!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.