Tizenhárom beteg meghalt és újabb 1072 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – foglalja össze az MTI a koronavirus.gov.hu hétvégi összesítését.

Nyakunkon a negyedik hullám: több mint ezer új fertőzött és 13 halott egy hétvége alatt Fotó: MTI/Varga György

A kormányzati portálon azt írták: 818 231-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 30 136-ra, a gyógyultaké 780 465-re emelkedett – adta hírül az MTI.

Az aktív fertőzöttek száma 7630. Kórházban 380 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 45-en vannak lélegeztetőgépen.

Hatósági házi karanténban 4031-en vannak, a mintavételek száma 6 805 886.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Varga György

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Amig tart a vadaszati hobbi-bemutato, addig 13, 4, 19, 22, 7 lesz a napi halalozasok szama, amit bevallanak, mert igazolniuk kell, hogy NINCS jarvany! Ugyebar, csak ok tudjak azt a legjobban, hogy valojaban hanyan halnak meg - mivel az mti es nyunyoka neni merkelyvel egyutt orban szivarzsebebol kandikal ki ( amikor nem a seggenel latjak el a WC papir szerepet )- szoval azt mondanak, amit akarnak, a mai cenzura mellett feherember adatot, VALODIT kicsavarni nem fog orbanekbol.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Szevasztok
Ez már nem a járványról szól hanem a hülyékről.
karma1
Amig tart a vadaszati hobbi-bemutato, addig 13, 4, 19, 22, 7 lesz a napi halalozasok szama, amit bevallanak, mert igazolniuk kell, hogy NINCS jarvany! Ugyebar, csak ok tudjak azt a legjobban, hogy valojaban hanyan halnak meg - mivel az mti es nyunyoka neni merkelyvel egyutt orban szivarzsebebol kandikal ki ( amikor nem a seggenel latjak el a WC papir szerepet )- szoval azt mondanak, amit akarnak, a mai cenzura mellett feherember adatot, VALODIT kicsavarni nem fog orbanekbol.
vacsi
Aug. 20.-i buli, pápa, vadászati kiállítás - mégis, mit vártak?!
Gauntlet
vajh ez hogy lehet mikor minden fertőzött karanténba kerül?
Nessy
@Gauntlet:A tesztelés, kontakt kutatás, intézkedés pénzbe kerül, és fárasztó "munkába"..
Emmersson71
@vacsi: Legyünk korrektek, volt itt Pride is! És persze telt házas meccsek.
justhpeter
Orbán megmondta október 15-ig nem lesz járvány. Bezár a vadászati kiállítás és az idióta Semjén még aznap este kormányhatározatban elndítja a járványt. És még mondják, hogy ez nem a barmok országa.
Klubtag
@karma1: ...tehát mindezek egyetlen dolgot jelenthenek...kormányzat által vezérelt genocídium...@vacsi: @Gauntlet: @Nessy: @Emmersson71:
Gazella
Persze... ami egy se covidban hunyt el.
Másik influenza járvány szokott lenni, hisz reggel hideg nappal meleg van. Hozzá csapva az esőzést.
orvosokatisztanlatasert.hu/a-milanoi-birosag-tortenelmi-jelentosegu-itelete/
Gazella
Ezt is hozzá csapom :
nyomaban.blogger.hu/
Aztán lehet nyugodtan szidni..
Pálinkás Pál
saccra 75 év átlag...csak nem oltottak?...persze már a csecsemőket is oltani akarja a komcsi besúgó cége...
Gazella
Harmadik: ez a rengeteg méeeg amit belétek nyomnak 1, 2, 3 oltásnak..rengeteg a mellékhatása.
Néro
Nem számít csak az offcsór számlára dőljön a pénz.
karma1
@Néro: Ez ma mindent visz! 'offcso'r"...:)
division
@Gazella: A te hülyeségeidnek vannak mellékhatása, magamon érzem amikor olvaslak. Úgy nevezik röhögőgörcs:-)) Mondjuk sajnállak is eközben, de ez már más lapra tartozik.
division
@Pálinkás Pál: Gyerekeim kb. 10 napja betegek, nem vészes, de még köhögnek valamennyire. Teszt pozitív. Na most bele sem merek gondolni, mi lett volna ha nem oltatom be őket. Nem egy gyerek került kórházba tüdőgyulladással a suliból, a tesztelés még zajlik. Nekem és nejemnek mondhatni semmi bajunk, kis torokkaparás, lótúró. Be vagyunk oltva. Nagy gondok lesznek itt még, hullanak majd az oltatlanok, pláne ha az influenza is betör.
Pálinkás Pál
: @division: nem beszélek veled seggfej...érdekes módon,mindig veled történik az éppen adott covid eset...,a gyerekeid náthásak, az oltatlan osztálytársaik meg köszönik, jól vannak...ja...egy egészséges gyereket mutass,akit covid miatt vittek kórházba! undorítóan gyáva vagy, ami magánügy lenne, ha befognád...Ausztrália lassan " lángokban "...túltoltátok, elege van az embereknek a covid kamuból..
division
@Pálinkás Pál: Te vagy a seggfej, undorító egy alak vagy. Persze, amelyik gyerek nem teljesen egészséges azt vigye el a covid, aki 75 éves azt is, ez Pálinkás virológus felfogása . Ausztrália? www.portfolio.hu/global/20210507/koronavirus-ausztralia-ugy-keszul-hogy-akar-2022-vegeig-is-zarva-maradhatnak-a-hatarai-482066
Ja igen, ez is érdekes, virológus úr:
napidoktor.hu/koronavirus/egyre-tobb-nathas-betegrol-derul-ki-hogy-valojaban-koronavirus-fertozott/
Pálinkás Pál
@division: maradj barom..leszarom a napidoktor covid lapot...ausztráliában meg tüntetnek...,remélem elintézik a covid hazugokat..és hogy a példa ragadós lesz..aztán..ki akarja a kölköd halálát,te mongolidióta..?..legfeljebb saját maga, mert ilyen hülye apja van!...mondtam már, felejts el!..
division
@Pálinkás Pál: Tüntetni szoktak máshol is, aztán meg hazamennek. Nincs ebben semmi különös virológus úr, aki a négy fal között lesi a propit egész nap.
Ez viszont elég érdekes és biztató hír:
femina.hu/terasz/koronavirus-kigyomereg/
Mondjuk neked inkább a marása kéne, legalább abbahagynád a Gödény féle konteóid terjesztését, és eggyel kevesebb sötét és káros ember lenne a földön.
division
@Pálinkás Pál: Ja, erre a cikkre gondoltál:
www.portfolio.hu/gazdasag/20210921/koronavirus-vesztegzar-alatt-a-legnagyobb-ausztral-varosok-tobbezres-tuntetes-a-korlatozasok-ellen-501514
Az ausztrálok mindig is egy más állatfajt képviseltek, amolyan rokonfajok a franciákkal. Majd elintézi őket a hatóság ahogyan azt ilyen esetben kell.
Pálinkás Pál
@division: te előbb fordulsz fel a félelemtől...mikor jártál valamerre remegő térdek nélkül?.
division
@Pálinkás Pál: Én nem félek. Nyugodt vagyok. Neked meg a vírustagadóknak kellene inkább.
Pálinkás Pál
@division: aztán mitől?...lassan bedől a hazugságotok...remélhetőleg lesz elszámoltatás...az olyan kemenesi félék legfeljebb denevérszart pucolhatnak majd...
division
@Pálinkás Pál: Szeretnél te csak negyed olyan tudás birtokában lenni mint Kemenesi, a te esetedben ez már felérhetne egy Nobel díjjal is. A tulajdonneveket meg nagy betűvel írjuk, még ez sincs meg? Tanulni kellett volna még gyerekkorban, de ezt látva az emberek zömét valahogy elmaradt.
Pálinkás Pál
@division: nos...kemenesi direkt kisbetű...egyébként neten elfogadott...épp úgy, mint a tegeződés...akinek nem tetszik, ne használja..annak a kemenesinek egy valamire való tudományos eredményét nem tudsz mutatni...egy szimpla bőregér idomár..
division
@Pálinkás Pál: Röhej amit művelsz, bár neked a tudósok csak szimpla senkik, ezt már mindenki tudja itt. Mindegy, haljanak meg a gyerekek, akiket a felelőtlen szülők nem oltatnak be, legyenek long covidosok, a krónikus betegek meg idősek minek éljenek még éveket, pusztuljanak el a covidtól. Ez az élet rendje a virológus úr szerint, aztán majd meglátjuk kinek lesz végül igaza. Addig amíg valaki nem tapasztalja meg milyen is ez a betegség, lényegében nem is képes felfogni.
Pálinkás Pál
@division: kussoljál...eddig is meghaltak az emberek..nagyjából ugyan annyian mint most..te egy idegbeteg állat vagy..sajnálom a családod...ők is ilyenek,vagy terrorizálod őket...
division
@Pálinkás Pál: Szállj le a családomról, te fotelhuszár!!! Sosem voltam idegbeteg, még ha a hozzád hasonló primitív lények fel is tudnak olykor mérgelni. Kíváncsi lennék, hány diplomás (tudós, tanult ember) van nálatok, mert hogy te nem vagy az, az tuti. Persze ezzel addig nincs is gond, amíg nem akarsz föléjük kerülni.
Pálinkás Pál
@division: nulla vagy...bármelyik diplomás haveroddal leülök egy IQ felmérésre...
division
@Pálinkás Pál: A nap vicce meg is volt. Leülnél sógornőmmel (akit mellesleg még az USÁ - ban is elismernek) vagy tesómmal egy tudományos alapokon nyugvó vitára? De nem ám amolyan hol hányan és miben haltak meg jellegűre, arra bárki képes. Mondom én, a hozzád hasonló "mindent jobban tudók" jelentik a legnagyobb veszélyt. Gondolom még a szabadalommal bíró gyémánt keménységű műszaki kerámiához is jobban értenél nálam:-)) Egy kész röhej vagy mint már írtam, nézd reggeltől estig a propit, és szórd tovább a baromságaidat. Ez a neked való. Apropó, Gazella néven mikor támadsz? :-)
division
@Pálinkás Pál: Azért a végére egy nagyon jó és biztató hír, ami akár a covid - nak is véget vethet majd:
www.nature.com/articles/s41586-021-04005-0_reference.pdf
Remélem tudsz angolul perfektül (kételkedem, de hátha).
Pálinkás Pál
@division: te igenhülye...ugorj neki...mi is az az IQ teszt...köze nincs a " tudományos " alapokhoz...te igen szórakoztató emberke vagy...eléggé buta, hogy röhögni lehessen rajtad...de annyira nem sötét, hogy elviselhetetlen legyen a makogásod...azonkívül még gyáva is vagy...rettegsz egy olyan kórtól, amiből az emberek 99.8 százaléka gond nélkül felépül..és még ahhoz is komoly teszt kell hogy elkaptad-e!..oltás mellett kampányolsz...azt hónapok óta többnyire csak a védett vénemberek hullanak...és ezek után te dumálsz nekem?...
Pálinkás Pál
@division: ez csak egy nagy bla-bla...tele feltételezésekkel...pont az olyan gyógyszerfan hicpohondereknek, mint amilyen te vagy...ez egy munkavázlat nagyjából annyira hiteles mint a mikulás útlevele...
division
@Pálinkás Pál: Azért csak olvasd el a cikket amennyiben sikerül, vagy fordíttasd le valakivel. Tudom mi az IQ teszt, megnyugodhatsz, abban is alulmaradnál jócskán. Ja, és te is leszel még vénember, akit majd senki nem fog sajnálni...Buta ember vagyok...Milyen jó, hogy ezt egyedül egy virtuálisan okoskodó mondja csak rám:-)
division
@Pálinkás Pál: Neked minden csak bla-bla amivel te nem értesz egyet. Mondjuk ennyi idő alatt még a fordító sem tudott vele végezni:-)
Pálinkás Pál
@division: hogy csak én mondom,annak az az oka hogy nincsenek barátaid, a beosztottaid meg nem merik..
division
@Pálinkás Pál: A barátaim jelentős része velem ért egyet, vírus ügyben pláne. Kapcsold be az ATV - t, érdekes interjú megy. Tesztelni kellene nagyon, de az nincs, főleg iskolákban, a maszkot meg vissza.
Pálinkás Pál
@division: hordjátok egészséggel,eddig sem hordtam, ezután sem fogom...
division
@Pálinkás Pál: Végtére is egymást úgy fertőzitek ahogy akarjátok ti oltatlanok. Mondjuk remélem kötelező lesz majd megint a viselése, hogy az oltottak minél kisebb eséllyel kaphassák el, még ha enyhék is általában a tüneteik miatta. A védettségi is kötelező lesz nagyon remélem, jót nevetnék azokon akik még boltba se mehetnének be anélkül:-))
Pálinkás Pál
@division: és..akkor te fogod ellátni őket...? tudod, van az a pont,amikor már az embereket nem érdekli semmilyen következmény...akkor szokták a teféle kárörvendőket kibelezni..mellesleg...simán tudnék magamnak papírt szerezni, ha valamennyire is érdekelne...
Gauntlet
@division: Ma megbetegedett 289 fő.
3 millióan nincsenek beoltva.
tehát: 3 milliónak mennyi százaléka a 289 fő?

0.009633
veszélyesen nagy szám !
division
@Pálinkás Pál: ".simán tudnék magamnak papírt szerezni, ha valamennyire is érdekelne" Ja, papír az jó ha van kéznél bizonyos esetekben:-))))))))))
Pont te ne tudnál? Meg sem fordult a fejemben. A propi virológusa, nőgyógyásza ha az kell, de inkább nem sorolom még minek is tartod magad:-)) Veszélyes az ilyen ember, azt gondolja a legokosabb, közben van 6 elemije. Hoz az oviba nejemékhez nem egy ilyen szülő is gyereket, őket meggyőzni bármiről is...
division
@Gauntlet: Bezzeg ha egy embernek is komolyabb mellékhatása lesz a vakcinától az már nagy szám, nem igaz?
Istenakinincsen
Nem érdemes összeveszni olyasmin amit még a "szakértők"sem tudnak.
karma1
@division: Nalunk ezerrel megy az oltas - csak Pfizer van - es most mar az iskolas gyerekek is megkapjak azt. Erdekes modon az emberek minden evben elmennek beoltatni magukat a "sima" flu ellen - nem kerdeznek, nem ketkednek - MENNEK! Es most, amikor valoban eletet menthet az oltas, akkor elkezdenek kekeckedni, buta kifogasokat talalni.
Nalunk nagyon jol kezelik a kerdest, bar az idopontos elojegyzeses modszer elegge szar - en meg azon keresztul kaptam az oltast, de mivel a maoriaknak, samoanoknak kulon rendszert allitottak fel (ok allitolag erzekenyebbek minden jarvanyra, mert nem tul jo a veluk szuletett immunrendszeruk ) nekik felallitottak egy olyan oltokozpontot, ahova az es akkor setal be, amikor ideje van ra! Igy kapta meg a ferjem is, meg a lanyom is az o oltasukat, mert az elo"foglalos rendszer borzasztoan nem rugalmas. Mindkettejuknek sokkal elobb meg kellett volna kapnia - a ferjemnek a leukemiaja, cukorbetegsege miatt, a lanyomnak azert, mert egy szallodalanc ettermenek-pubjanak a vezetoje, es igy idegenekkel is kell erintkeznie. Mindkettot visszadobta a rendszer, az eletkorukra hivatkozva. Szoval itt azt akarjak elerni, hogyha MINDENKI - kb. 95-98 % - megkapja az oltast, akkor ezeknel az embereknel ugyanolyan immunitas alakul ki a covid ellen, mint amirol Te is beszelsz: megkaphatjak a betegseget az emberek, de nem halnak bele, nem szorulnak korhazi vagy intenziv kezelesre - tehat MINDENT ki tud nyitni az orszag, a turistak es a gazdasagi elet elott is! Mert a "sima" flu oltasok ellenere minden evben igy is meghalt a "rendes" fluban is parszaz ember - hat igen, ennyi a veszteseg, mert az influenza tud halalos kombinacioban is fellepni. Ez nem oltas egyebkent sem, hanem immunrendszer-javitas, immunizacio,- es max. kesobb ugyanugy evente ismetelendo lesz, mint a sima flu oltas. (Csak akkor lehet, hogy mar el is marad a "sima" oltas, csak a covid marad meg, mert az a sima flura is hasznalhato lesz). Ilyen pofon egyszeru! Tehermentesiti a korhazakat is.
karma1
@division: Es meg egy: orbannak oriasi bune, hogy egyaltalan nem foglalkozik a tesztelessel - csak talan koveto modon, de meg ugysem mindig, volt olyan ismerosom, aki konyorgott azert, hogy kijojjon hozza a mento tesztelni - nem kapott tesztet, nehany nap mulva meg is halt.
A kontaktkutatas a masik - amivel le lehet kovetni, hogy egy ember hanyat tudott megfertozni, es azokat mielobb letesztelni: ez borzasztoan fontos lenne!
Azert van mas hirem is: amennyiben ennyire ellazitja az intezkedeseket orban, o maga sem keruli el a megfertozodes lehetoseget - bar szerintem o pfizert kapott, csak tagadja es megprobalta a kinait nepszerusiteni, szoval bort iszik es vizet predikal.
Most jon a "sima": flu szezon - mindenkinek sokkal jobban kellene magara vigyazni, minthogy oriasi, ellenorizetlen tomegrendezvenyekre jarogat, mint ahogy pl. a vadaszkiallitas, EB, meg minden mas kongresszus, talalkozo, jamboree...
Nem most fog mutatkozni azonnal a katasztrofalis eredmeny, hanem 2-4 hettel keseobb. De akkor mar keso lesz!
karma1
@Emmersson71: A Pride-ot se kellett volna megtartani, de megtarthattak, mert orban megengedte, hiszen ha a Pride-ot betiltja, akkor nem hivatkozhat a szar homofob torvenyere ugy, mint ami CSAK a pedofilokra vonatkozik, es ha ezt betiltja, akkor az osszes tobbi tomegrendezvenyt is be kellett volna tiltania! Ennyi! Igen, azt SEM kellett volna! Es nem azert, mert homofob tiltas lett volna, hanem mert tomegrendezveny!
gina
Ugyan, ameddig zsiros putris állitja nincs járvány, nincs ellen beszélés...az úgy van és punktum
division
@karma1: Tavaly a védekezésnek köszönhetően a flu is elmaradt, hiszen megvolt a távolságtartás, a maszk, zárások, stb. Nem fura? A vírusok nem tudtak igazából működni. Most is ezt kellene, plusz immáron oltás is van. Sajnos nálunk "szeretett" kormányunk nem így látja, minden fontosabb mint a vírus terjedésének megakadályozása. Már van olyan teszt a gyógyszertárakban, amely nyálból 97% - os biztonsággal mutatja ki a vírust, az ára mindössze 3600 ft. Vajon ezekből miért nem kaphatnak a házi orvosok néhányat? Talán kiderülne, hogy bizony vannak pozitív náthás gyerekek, felnőttek, akik be vannak oltva, és borul a bili? Nem lehetne vadászkiállítás, tömegrendezvény, se semmi? A kínai oltás jó, szögezzük le. Csak nem 60 felett és nem krónikus betegeknek. A lényeg, hogy tesztelni kellene minél többet, oltatni magukat az embereknek, legyen Pfizer, Moderna, Sino, stb. készleten, mindenki olyat kapjon amilyet kell és szabad. A maszkokat még fel kellene tenni legalább zárt helyiségekben, ahogy a távolságtartásra is törekedni kellene, és akkor talán megint nem keveredne össze a flu meg a covid. Jövő nyárig meg ígéretes kísérletek zajlanak még le, és talán meglesz az az egy oltás, ami kivédi a flut és a covidot is.
karma1
@division: Nalunk is elmaradt a "rendes" flu - most kepzeld el azt a szitut, hogy kiderult: ha az emberek CSAK mnaszkot viselnenek mondjuk csak a kozhelyeken, vagy zart helyeken, akkor kiderulne, hogy nem kell az evenkenti szar influenza oltas sem, csak a maszk, ami moshato is lehet, nemcsak eldobhato. Tehat gazdasagos is!
Hat minden gyogyszergyarto eldobna az agya't!
Pedig ez lenne a megoldas: mindenkit immunizalni, es aki elkapna a betegseget es nincs beoltva sem, hat annak erosen benne lenne a paklijaban, hogy meghal. Nem cinikusan mondom ezt, nehogy azt hidd, csak azt gondolom, hogyha nem hajlando elfogadni az oltast, akkor sokkal korabban meghalhat, mint ahogy egyebkent halna meg. Ezt mindenkire ra kell bizni: ha pedig megvan egy jo atoltottsagi arany, akkor teljesen ujra kell nyitni a hatarokat, es induljon meg az elet - az influenzat ugyse kepes evezredek ota kiirtani az orvostarsadalom - ezzel kell elni, es ennyi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.