A miniszterelnök több témát is érintett az őszi ülésszak első beszédében, a vakcináktól a tizenharmadig nyugdíjig. A hvg.hu közvetítése alapján összefoglaltuk a leglényegesebb pontjait.

Orbán az első őszi ülésszakon: Brüsszel hátba lövi a magyarokat, de a gazdaságunk süvítFotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Orbán ismét az oltásokról beszélt, mint mondta, ez tette lehetővé, hogy újrainduljon az élet, hogy a gyerekek visszatérhettek az iskolákba, újra dolgozhatunk, élhetjük a mindennapi életünket. Orbán elmondta, hogy úgy számolnak, lesz negyedik hullám Magyarországon is. Mint mondta, három hullám után tudja az ország, hogy mire készülhet. Szerinte a vírus ellen csak az oltás működik, a harmadik hullámot is csak ezzel győztük le. Viszont csak akkor védhetjük meg életünket és a szabadságunkat, ha oltatjuk magunkat a miniszterelnök szerint. De javasolta az Országgyűlésnek a rendkívüli jogrend és a vészhelyzet év végéig való meghosszabbítását is – írja a hvg.hu.

Az oltás működik, Magyarország működik

– mondta Orbán, aki szerint a gazdaság süvít. A gazdaság teljesítménye meghaladja a járvány előtti szintet, ez az EU-s országok legtöbbjénél még később lesz csak. A miniszterelnök szerint a kormány gazdaságélénkítő intézkedései működnek, így elérhetjük az 5,5 százalékos növekedést is. Hozzátette: 

Egy lépésre vagyunk a teljes foglalkoztatottságtól.

A nemzeti konzultáció sikerének részletezése után elárulta: egy döntést már hoztak is az eredmények alapján. Meghosszabbították a hitelmoratóriumot a rászorulóknak. 2022. február 15-ig visszatérítik a szülőknek a személyi jövedelemadót – mondta Orbán. Összesen hatszázmilliárd forintot térítenek így vissza.

Folytatják a 13. havi nyugdíj visszaépítését. Orbán ekézte a Gyurcsány–Bajnai-kormányt is, hogy leépítették a 13. havi nyugdíjat, ezt a lehető leghamarabb visszaadnák. A 25 év alattiaknak 2022-től nem kell az személyi jövedelemadót fizetnie. Tárgyalnak a minimálbérről is, már közel a megállapodás.

Orbán kitért az afganisztáni eseményekre is, elmondta, hogy az USA részére vett részt az ország a háborúban, velük együtt is jöttünk ki. Orbán elmondta: Magyarország politikája változatlan: a határokat meg kell erősíteni, hiszen aki jönne, az országon jönne keresztül. Orbán beszélt az Brüsszelről is, szerinte „hátba lövik” a magyarokat az ottani eljárásokkal. Szerinte Brüsszel árulást követ el, ha szeretnék azonban, akkor átengedik Nyugat-Európába a migránsokat.

Minden politikai nyomás ellenére meg fogjuk védeni Magyarország határait a migránsokkal szemben.

Az EU-nál maradva az LMBTQ-törvény fogadtatásáról is beszélt. A miniszterelnök szerint Brüsszel „támadást indított a gyermekvédelmi törvény miatt”. „Követeléseik abszurdak és ellenkeznek a magyar közfelfogással” – tette hozzá.

Nem engedünk teret a gyermekekre irányuló semmilyen szexuális propagandának.

Tárgyal az ország az Európai hitelbizottsággal, hiszen 19 országgal már megállapodtak a helyreállítási alapról, Magyarországgal még nem. Ez súlyosan sérti a tisztességes verseny alapelvét Orbán szerint. Követeli, hogy a bizottság hagyjon fel a megkülönböztetés politikájával. Brüsszel elvtelen, részrehajló politikát folytat Orbán szerint. Így az ország nem kerülhet versenyhátrányba, ezért a kormány saját büdzséből finanszírozza a gazdaságélénkítést. Növekedett az aranytartalék is, harmincszorosával. Elkészült az Északi Áramlat 2, Magyarország hosszú távú gázvásárlási megállapodást kötött az oroszokkal, ez október elsején lép hatályba, és 15 évre szól.

Forrás: hvg.hu
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"Nem engedünk teret a gyermekekre irányuló semmilyen szexuális propagandának."

Helyetted is inkább moziba mentek volna...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csapnivalo
Tudja valaki esetleg, hogy közben hányszor nyalta meg a szája szélét?
csipetke
A szokásos.- Brüsszel-Gyurcsány, (új színfolt a palettán) Bajnai. Egészen hihetetlen,hogy mennyi baromságot össze tud hordani. Bár újat nem mondott,néha frissíthetnék a vinyóját a vállán felül. Nem értem,hogy a rendkívül ostoba (nem pedofil) homofób törvényen lovagol még mindig,pedig már mindenki tudja,hogy tökfeleslegesen,mert ez nálunk 1989 óta szigorúan szabályozva van.Azaz:- itt senki nem mehet be az óvodákba-iskolákba gyerekeket hülyíteni.Ezt orbánnak kéne legjobban tudnia,hiszen jogász a végzettsége.Asszem ráférne néhány óra továbbképzés, hátha felvilágosítják ezzel kapcsolatban is. És már nem hasít a gazdaság,hanem süvít?Becarás.Arról szívesen hallanék pár mondatot,hogy évek óta ez megy.- dübörög a gazdaság,aztán hasít,most meg süvít...Ha ilyen qrvajól megy a gazdaságban,akkor miért vagyunk Európa majd'legutolsó országa?Miért hagyott le bennünket az összes volt szoci ország?Hja,hogy ott nem lopják el a köz,-eu-s,-és mindenféle pénzeket?Hát így könnyű..Most még a britek is azt mondták,hogy azért is jó volt a brexit,mert az ilyenek,mint a fidesz-kormány,nem tudják ellopni a pénzt,amit ők is befizettek az eu-ba. Na erről is beszéljen a naccsosúr!
fűre lépni szabad
Brüsszel nem a magyarokat lövi hátban, hanem esetleg téged, te despota hányadék gusztustalan féreg gazember, aki egy maffia államot működtet a magyar emberek kárára - igen a te károdra is, te orbánista büdös gyökér!

A gazdaságunk összeszerelő üzemként legnagyobbrészt a "hanyatló nyugat", valamint Japán, Dél-Korea miatt "süvít" legfőképpen. Tudjátok, ti gusztustalan féreg Fidesz-KDNP politikusok - biztos, hogy nem keresztények a Biblia szerint, a Biblia alapértékei szerint -, az a baj, hogy abból a "süvítésből", amiről rinyáltok, abból valamiért a lakoság nem sokat profitál...
Ha 11 év óta nem ti lennétek kormányon, ma többet keresnének az emberek, több lenne a nyugdíj és jobb helyzetben lenne az ország minden téren (igen, szellemileg és lelkileg is)?
Tök egyszerű a válasz erre: IGEN

A bűneitek égbe kiáltóak !!!
simmering73
A gazdaság süvít, mint a szétmállott falusi budin a szél.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok