Második felszólalásában az őszödi beszédből is idézett, bár nem szó szerint.

Orbán: Jakab Péter szabadon hazudozhat, ő úgyis csak bohóckodni jár a ParlamentbeFotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Még tart a Parlament első őszi ülésszaka, ahol ismét Orbán Viktor vette magához a szót. A miniszterelnök szerint szürreális a helyzet, hiszen sem a tények, sem a múlt nem számít, olybá tűnik, hogy mindenki összevissza beszélhet. Orbán tételesen igyekezett cáfolni az ellenzékieket, akiket szerinte nem érdekli a valóság, ez alól Jakab Péter kaphat egyedül felmentést, hiszen ő „bohóckodni” jár a parlamentbe, ő az egyetlen „bohóc, akinek testőrei is vannak, gratulálunk a Jobbiknak” – mondta Orbán. Kiemelte azt is, hogy akit a Jobbik börtönnel fenyeget, azokkal rendszerint összeáll, ezt tette Gyurcsányékkal is – írja a hvg.hu

Majd Orbán az EU-t az ellenzék gazdáinak nevezte, akik mindent megtesznek az ellenzék győzelméért.

Szerinte a kormány minden önkormányzattól átvállalta az adósságokat és rendkívüli lépéseket tesz az ország elmaradott részeinek felemeléséért. Fudanról nem is hajlandó beszéni Orbán.

A helyreállítási alapról beszélve a miniszterelnök némiképp összezavarodott.

A helyreállítási alap teljes neve valójában helyreállítási hitelalap

– mondta. Jó eséllyel arra utalt, hogy az alapot az Európai Bizottság által kibocsátott kötvényekkel, vagyis hitelből finanszírozza az Európai Unió. Ettől azonban még nem ez a név, hanem Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz – ebből az előbbi szó arra utal, hogy a koronavírus-járvány utáni gazdasági fellendülést hivatott segíteni, utóbbi pedig arra, hogy olyan területeket támogat, amelyek a gazdaságok, vállalkozások válságállóságát erősítik, de a hitel szó nem szerepel benne.

A hitel azért került bele a miniszterelnök érvelésébe, mivel azt akarta elmagyarázni, hogy a magyar állami múlt heti rekord szintű kötvénykibocsátásakor szerzett pénzt az uniós támogatások előfinanszírozására szánják. 

Orbán az Egyesült Államok nagypolitikai játszmáiról azt mondta, szerinte nem szerencsés, ha az amerikai-kínai konfliktusban elköteleződik valaki az egyik irányba, valamint ekézte az ellenzéket, hogy az amerikaiak oldalán belesodródna egy „újfajta hidegháborúba”. Aki szerint a magyaroknak le kellene mondania a kínai befektetésekről, az a magyar érdekek ellenében beszél. A magyar politika érdeke Orbán szerint az, hogy mindenkivel jóban legyünk, fontos, hogy jó szövetségesei legyünk az Egyesült Államoknak, de mindenki mással is élő kapcsolatot tartsunk fenn.

Ha már mindenképpen oda akarnak állni, kérjék meg az árát, ingyen semmiképpen ne tegyék.

Orbán szólt Gyurcsányhoz is: szerinte fontos, hogy morális szempontokra emlékeztessük egymást. Szerinte a kormánynak többet kell az országgal foglalkoznia, mint magával. Itt az őszödi beszédből is idézett, igaz, nem mondta ki annak explicit szavait.

Forrás: hvg.hu
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Viki! Te meg jegyezd meg: nem azért vagy politikus, hogy minél többet lopjál és hogy a népnek minél rosszabb legyen!
Gondold ezt át, ha képes vagy még erre...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Viki! Te meg jegyezd meg: nem azért vagy politikus, hogy minél többet lopjál és hogy a népnek minél rosszabb legyen!
Gondold ezt át, ha képes vagy még erre...
fűre lépni szabad
Ez erőtlen volt. Nem kicsit, nagyon. Megvillant Orbán hamarosan bekövetkező fogatlan oroszlán énje. Természetesen még utoljára terroristákhoz hasonlóan maga elé tolja a civil lakosságot, de abban a pillanatban vége is lesz a mangalicának - ország-világ előtt.

Erről az Orbán dumából, ebből a számból a lány jutott az eszembe (halálosan aranyos a vékony kis hangjával)

www.youtube.com/watch?v=4Ibylb6OUX4

(2:54-től)

Természetesen Jakab a férfi és Orbán a kislány !!!
csipetke
Az utolsó sorhoz csak annyit.- mintha orbán a saját kormányáról mondta volna.-"a kormánynak többet kell az országgal foglalkoznia,mint magával". Bizony-bizony..Eddig nemigen vettük észre,hogy orbán olyan fenesokat foglalkozott volna az országgal. Őt,és a bandáját teljesen lefoglalta az,hogy minél többet eltulajdonoljanak az ország vagyonából.Hitelt vesznek fel hitel hátára,eladósítanak bennünket teljesen.A fél ország már a nevükön van, ha ezek még négy évig maradnak,megszerzik az egészet. Érdekes,hogy a fudanról,vagy az új lováról,a Pegazusról egy büdös szót se szólt, pedig sokan kíváncsiak vagyunk rá..
Nessy
@csipetke: Orbánék ellenzékben egyszerübben oldották meg. Be sem jártak a plenáris űlésekre, hanem az utcán hergelték a híveket, "jó eredménnyel!" A fizetést azért felvették, az egyéb juttatásokkal együtt!
A bizottsági tagok meg nem érnek rá manapság az űlésekre eljárni. Gondolom Kövér elvtárs őket nem bünteti meg!
tothjani
@sgl: Hiába a hatalom lekezelő, kioktató pökhendisége. A cukormázban úszó ígéretek garmadája. Hiába az őket szolgáló bértollnokok hada, a teljes állami gépezet. Hiába a számolatlanul sorakozó pénzeszsákok. Mindez ma már hiába, akinek van füle, hallhatja a föld alatti vízáramok hangját. Azt dobolják mindenhol, széltében-hosszában, Battonyától Nemesmedvesig, hogy elég volt. (Orbán Viktor 2007)
csak úgy....
...mondja ezt a profi hazudozó ,egy európa szerte híres politbohóc! :)
fergeteg
Jakab egy primitív bukó. Nem Parlamentbe való cigányfajzat,Borsodból.
Nem remeg a kezünk amikor verjük a fejét.
csak úgy....
@fergeteg: hozzád képest jakab egy született arisztokrata! :)
evacica
Jó leenne, ha orrbán és a 133 "bátor" talpnyaló belenézne a tükörbe! Gerinctelen hazug korrupt banda!
ómió
Parizer efftárs, bizony, stabilan átment böszmei kesztyűbábba!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.