A friss közvélemény-kutatás rámutatott, hogy bár a teljes népesség körében az ellenzék, a biztos szavazóknál a Fidesz–KDNP vezet – foglalja össze a 24.hu.

Felmérés: vezet az ellenzék, de a Fidesz-szavazók fegyelmezettebbekFotó: Orbán Viktor/Facebook

Az IDEA Intézet friss közvélemény-kutatása szerint a kampány mozgósította a szavazókat, bár hibahatáron belül, de mindkét politikai tömb támogatottsága emelkedett. A két nagy tábor között rendkívül kiélezett a verseny. A teljes népességen belül az ellenzéki pártok közös listája, a biztos választóknál a Fidesz–KDNP vezet – írja a 24.hu.

Az IDEA Intézet az adatokat szeptember első hetében vette fel közösségi média alapú kérdőív segítségével 2000 fő körében. A felmérés reprezentatív a felnőtt népességre nem, életkor és településtípus tekintetében. 

E szerint a hat együttműködő ellenzéki párt közös listája a teljes népességen belül egy százalékponttal vezet a Fidesz–KDNP előtt.

Az ellenzék 39 százalékon, a kormánypártok pedig 38 százalékon áll. Az előző hónaphoz képest a két tábor támogatottsága 1–1 százalékponttal nőtt, miközben éppen két százalékponttal 10 százalékra csökkent a bizonytalanok aránya. Érdekes jelenség, hogy ezzel párhuzamosan kissé nő a véleményüket eltitkolók aránya.

A biztos szavazóknál a már harmadik egymást követő felvételnél vezet a Fidesz–KDNP,

amelynek támogatottsága szintén 1 százalékponttal nőtt. A kormánypártok már csak 1 százalékpontra vannak az 50 százalékos támogatottságtól. A parlamenten kívüli kisebb pártok együttes támogatottsága 2 százalékponttal 6 százalékra csökkent.

Az egyes pártok támogatottságában alig történt elmozdulás, de a Momentum Mozgalom támogatottsága a teljes népességen belül 1, a biztos szavazóknál 2 százalékponttal csökkent. Bár mindkét érték hibahatáron belüli, az év egészében a Momentum támogatottsága most a legalacsonyabb.

Az ellenzéki pártok közül a DK, a Jobbik támogatottsága változatlan (11 és 9%), míg az MSZP újra elérte a parlamenti bejutási küszönöt (5%). A teljes népességen belül a Párbeszéd támogatottsága nem, az LMP-é 1 százalékponttal nőtt (2%, illetve 2%). A teljes népességen belül a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Mi Hazánk Mozgalom is 3-3 százalékot kapna egy most vasárnapi parlamenti választáson, a két párt támogatottsága nem változott.

Az ismeretlen preferenciájúak aránya 26 százalék, ami 2 százalékpontos csökkenést jelent. Az ismeretlen preferenciájúak aránya idén most volt a legalacsonyabb.

A biztos szavazóknák szintén a DK vezet a Jobbik előtt úgy, hogy egyikük támogatottsága sem változott. Szintén változatlan a Momentumon kívüli összes parlamenten belüli és kívüli párt támogatottsága.

Forrás: 24.hu
Fotó: Orbán Viktor/Facebook

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Megszégyenítő bukta lesz a bohóckodásotok vége!

Mindenki tudja unión innen és túl, hogy Gyurcsány Ferenc európai szintű politikus nem létezik többé.
Véglegesen kiírta magát az európai politikából a 2006-os eseményekkel. Elérte, hogy soha többé nem léphet európai porondra.
Jelenleg az egyetlen olyan európai
politikus, aki az unióban "persona non grata”.
Feriné családtag futtatása túl átlátszó, hiszen részese volt az eseményeknek, plusz megszégyenítő múlttal...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
fideszéknek befellegzett, már csak a trafikosaik és a számolhatatlanúl sok államtitkár ,pereputtyostól áll mögöttük!
már mindeni tudja unión és innen túl,hogy orbán és bandája korrupt szarházikból áll,akik a ruszkik és a kínaiak érdekeit képviselik!
@verőce21: a volt trafikosoknak majd iványiék adnak menedéket... :) -majd ha hülyék lesznek...
Emmersson71
@Béla333: (elképzelt) Fidesz kommunikáció: Az ellenzék az előválasztás lebonyolítására is alkalmatlan, az online időpontok beteltek. Ebből is látható, mire számíthatnának a magyar emberek, ha a Gyurcsányné hatalmat kapna: hosszú várólistákra!
Eladott Ország
@verőce21: A román bűnöző cigányodat Európában le se szarják, csak egy hiteltelen kleptokrata, tolvaj maradt, aki a küszöbre szarik és becsenget a WC papírért, majd újra csenget és a szaros papírt is vissza akarja adni, te agyatlan barom!
csak úgy....
ellenben a fidesz,akik rendületlenül vezetik a birkáikat az órruknál fogva! :)
ómió
A népzsebi koalíció vezetne? Most, akkor, szuicid lett a magyar, vagy efftársilag megint ezt hazudnák rá?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.