Pápán A Fő tér 18. Az eredeti tulajdonos Kohn József, cementáru gyáros volt. A családot Auschwitzba deportálták, de volt köztük, aki életben maradt és visszajött. Az államosítás során aztán 1952-ben a hátramaradottak végleg elveszítették a házukat, melybe egy 19-es vöröskatona és családja költözött be. Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének családja. „Egy zsidó család elkobzott” házába. Itt nőtt fel a kis Kövér Lacika.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
És nem árt tudni azt se, hogy a Lacafacát hogy vették fel az egyetemre:
"Kövér László felvételi vizsga nélkül került be az egyetemre. No nem azért, mert tanulmányi versenyt nyert. Atyai kitüntetés mentesítette a felvételi alól, (mint akkor másokat is, kiszorítva az értelmes diákokat).

A kitüntetés neve: Szocialista Hazáért Érdemérem. Indoklás: "Az 1956-os ellenforradalom leverésében szerzett elévülhetetlen érdemeiért." A gyermek nem felelhet az apa rémtetteiért. DE! Nem az apát vették föl az egyetemre teljesítmény nélkül, hanem idióta gyermekét!!! Ebből fakad minden aljassága. Mások élete, vére... ugródeszka a tuskónak."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
CsipkeRózsa
@sgl: Nem érzik, hogy mindenki tudja, hogy ők a komcsik.
fűre lépni szabad
Erről mindenkinek tudnia kell !!!
Szégyen, hogy egy ilyen gané osztja az észt becsületesen dolgozó embereknek.
És ez az embernek látszó tárgy/trágya beáll a templomba a szószékre és onnan ítélkezni mások felett...
Elképesztően beteg és romlott Orbán világa, amiben ez megtörténhet!
csak úgy....
az ss a kezükre dógozott a volt efftársaknak..., oszt 46-48 tól a kulákok és a svábok házaikat -vagyonukat is ök örökölték efftársilag.
gyülöletkeltésböl már sok tetves politikus és a csicskásai gazdagodott...
nezelodo
Alighanem Juszt László kitartóan küzd egy Pergazus keltette hírnévért, amikor szegény, családilag mélykeresztény házmesterünket kóstolgatja. Amikor papírra vetette a gondolatait, elfelejtette azt a szempontot, hogy azért költözött a család a Fő Térre, hogy közelebb legyen a lakáshoz Isten háza, és feltűnés nélkül járhasson a família istentiszteletre, de lehet, hogy a család barátja a megyei elsőtitkár is ott élt lelki életet Istenével.
A zsidóság emlékének megőrzését a Kövér család mai helytartói is fontosnak tartják, hatalmas erőfeszítést fordítottak "Az ismeretlen szomszédaink" című, a helyi, többségében legyilkolt zsidó lakosságról való megemlékező kiállítás megszervezésébe. Akkora volt az akarat, hogy az anyag összeállítóját meg is bírságolták milliós összegre, mert "a szabál az szabál". Lehet, hogy ezt a kis pénzt a zsinagóga romos állapotának megszüntetésére áldozta az Áldozó, igy állítva emléket a Kövér család lakhatását is megoldó Kohn bácsinak?
amortizáltok
így már érthető a parlamenti pökhendisége. bajuszos szarnak titulálta a Nagy Blanka is találóan. 16-éves diáklányka.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.