Robbanás történt hétfő délután a kiskörei vízerőműben, többen megsérültek – tájékoztatott a katasztrófavédelem és a mentőszolgálat. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője az MTI-nek elmondta: négy férfi szenvedett súlyos égési sérüléseket.

Eddig tisztázatlan okból robbanás történt a kiskörei vízerőműben – közölte Nagy Csaba, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Robbanás történt a kiskörei vízerőműben, súlyos sérültek is vannakAz Országos Mentőszolgálat hétfő esti közlése szerint négy súlyos és négy könnyű sérültje van az üzemi balesetnek.

Győrfi Pál az MTI-nek elmondta: a helyszínre 5 mentőautó és 3 mentőhelikopter érkezett, a balesetben 4 férfi szenvedett súlyos égési sérüléseket; őket Budapestre, Debrecenbe, illetve Miskolcra szállítottak kórházba. További három férfi és egy nő szenvedett kisebb sérüléseket, jellemzően zúzódásokat.

Nagy Csaba elmondta, az önkormányzati és a hivatásos tűzoltók öt járművel érkeztek a helyszínre, az alagsorból négy embert kimenekítettek és átadták őket a mentőknek.

A katasztrófavédelem vizsgálja, hogy mi okozhatta a robbanást.

Magyar Csilla, a település fideszes polgármestere ezt írta a Facebookon:

Üzemi baleset történt az erőműben, a tűzoltók, a mentők és a rendőrség tette és teszi dolgát. A hivatalos tájékoztatást mind a hatóságok, mind az erőmű vezetése meg fogja tenni.

Kérek addig mindenkit komoly önmérsékletre a találgatásban, kommentelésben. A sérültek és hozzátartozóik nyugalma érdekében ne kombináljon senki.

Mindenki úgy segít, ahogyan tud, az is segítség, ha nem gyártunk elméleteket, ha imádkozunk a teljes gyógyulásért!

Legyünk, maradjunk ebben a vészhelyzetben is emberek!

Köszönöm!

Forrás: heol.hu

Fotó: Facebook/OMSZ

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Duke Ellington
@sgl: Te ősbunkó. Vegyél egy ásót magadnak és ásd el magad büdös paraszt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.