Nagy szócsatát hozott az Országgyűlés hétfői plenáris ülése Jakab Péter és Orbán Viktor között. 

Jakab: a börtönben még Orbán Viktorból is lehet Orbán Viktória
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Orbán Facebook-oldalán saját logójával ellátott fotót osztott meg arról, mennyire viccesnek találja Jakab kirohanását. A mögötte ülő fideszes képviselők hűen követték vezérük példáját.

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője arról beszélt, örül annak, hogy már az Egyesült Államok elnöke is kimondta: Orbán Viktor egy "gengszter". Azt is mondta, a fideszes szavazók azt szokták neki mondani, azért szavaznak Orbán Viktorra, mert "már biztosan eleget lopott".

"Orbán úr! Mit válaszoljak én ezeknek a fideszes szavazóknak? Eleget lopott már? És egyáltalán, az Egyesült Államok elnöke milyen alapon nevezheti önt gengszternek? Mit tudnak önről? Erre várom a választ!"

- fordult a Jobbik frakcióvezetője a kormányfőhöz.

Orbán Viktor azt válaszolta:

"nyilvánvalóan az Egyesült Államok elnöke összekeverte Magyarországot Ukrajnával."

Jakab Péter erre reagálva azzal vádolta Orbán Viktort, hogy az elmúlt 12 évben "lopott saját magának egy országot", "ellopta a Tokaj-hegyalját, a Mátrai Erőművet, a Balatont, az egyetemeket" és most még az autópályákat is el akarja lopni, és még "ki tudja, hogy mi mindent".

Szerinte azonban még ennél is nagyobb bűn, hogy a miniszterelnök egymásnak ugrasztotta a magyar embereket. Hozzátette: most éppen a szivárványos zászlót vették célba, ami neki "sem a szíve csücske", de ettől még soha nem fogja a gyűlölet céltáblájává tenni.

"Én azt mondom, miniszterelnök úr, hogy most már így a vége felé egy kicsit ön is fogja vissza, mert ugye a börtönben még Orbán Viktorból is lehet Orbán Viktória"

- fogalmazott.

Orbán Viktor viszontválaszában leszögezte:

Magyarországon 2010 óta mind a nemzeti vagyon, mind az állami vagyon jelentős mértékben nőtt, szemben a a jobbikos képviselő szövetségesének kormányzati időszakával, amikor mind a kettő csökkent.

Korábban Orbán Viktor miniszterelnök viszonválaszában Gyurcsány Ferenc őszödi beszédét idézve kifogásolta, hogy a korábbi miniszterelnök kioktatja a kormányt erkölcsi kérdésekben. "Kész kabaré, Jakab Péter jó helyen van" – fogalmazott a kormányfő.

A kormányfő szerint az ellenzéki felszólalások után az egész helyzet rendkívül szürreális, úgy tűnik, nem számítanak a tények, a múlt, mindenki azt mond, amit akar és mindenki másról beszél. Láthatóan a valóság nem érdekli "a velünk szemben ülőket" – vélte.

Megjegyezte:

egyedül Jakab Péternek van felmentése ez alól, mert róla mindenki tudja, hogy "bohóckodni" jár a parlamentbe, így nem kell komolyan venni, amit mond, ráadásul ő a világ egyetlen bohóca, akinek testőre is van. A Jobbiknak szokása, hogy akiket börtönnel fenyeget, azokkal összeáll

- mondta.

Orbán Viktor közölte: az egész EU az ellenzék mögött áll, ezért legalább az unió által közzétett adatokat el kellene hinnie. Legalább a "gazdáiknak" higgyenek – kérte az ellenzéktől.

Forrás: MTI

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Orbán azt mondta, hogy Jakab bohócelőadást tart a parlamentben. Vajon mi van akkor, amikor egy tahó bohócozik a parlamentben ? Érdekes volt, amikor Gyurcsány a beszédében arra utalt, hogy Orbánnak pszichiátriai segítségre lenne szüksége, akkor a tahó nem szólt és az ájulás is csak Kövért kerülgette. Vagyis minden jelen lévő tudta miről van szó.
Én csak arra gondoltam, hogy talán túlfizetjük ezt a semmire nem való gyülekezetet. Második gondolatom az volt, hogy ha jövőre ezekre szavaznék, akkor nekem is szakszerű ideg- és elmegyógyászati kezelésre lenne szükségem.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Orbán azt mondta, hogy Jakab bohócelőadást tart a parlamentben. Vajon mi van akkor, amikor egy tahó bohócozik a parlamentben ? Érdekes volt, amikor Gyurcsány a beszédében arra utalt, hogy Orbánnak pszichiátriai segítségre lenne szüksége, akkor a tahó nem szólt és az ájulás is csak Kövért kerülgette. Vagyis minden jelen lévő tudta miről van szó.
Én csak arra gondoltam, hogy talán túlfizetjük ezt a semmire nem való gyülekezetet. Második gondolatom az volt, hogy ha jövőre ezekre szavaznék, akkor nekem is szakszerű ideg- és elmegyógyászati kezelésre lenne szükségem.
RonaGyuri
mint a kép jól igazolja - egyébként is tudjuk , hogy ez egy elmebeteg állat! =))
Qqberci
Jön még csútkánybohócra kényszerzubbony!...
gina
Nagyon vicces de a nép többsége tudja ki a tolvaj szemét bohóc, csak rá kell nézni erre a zsiros disznóra , és még nevetni sem tudunk rajta annyira undoritóan vicces..
pb56
"Röhögve gúnyolja és bohócozza Jakab Pétert Orbán Viktor " Ez a fenykep rögtön eszembe juttatta Kim Jong.ungot es Eszak Koreat !!! A"fönök" röhög az alattvaloknak is röhögni kel !!! Ha sir , mindenki sir...stb !!! Igazi Eszak Koreai diktatura !!! Orsos, remelem igaz a közmondas... aki utoljara nevet...
Qqberci
"a börtönben még Orbán Viktorból is lehet Orbán Viktória"

Elég, ha leejti a szappant :-)))...
csak úgy....
sokszor a bohóckodás válik szomorú valósággá ,mint jelen esetben...
nem lehet az csak egy utópia ,hogy a korrupt politikusoknak rács mögött a helye!
simmering73
Orbánt folyamatosan felmosórongynak használja az ellenzék. Jó az irány, csak így tovább. A Fővárosi Nagycirkusz előadását hallottuk, porondmester Jakab Péter. A fidesz bohócfrakciója szűköl, mint a sarokba szorított rühös kutya.
csak úgy....
@Pegero: bezzeg te vén paraszt,aki csak bunkóból tud jeleskedni,kezdesz irígykedni...
Rockxy
a k0vidf@sizmusról nem beszélt peti egy szót sem.
verőce21
Jakab egy szalonképtelen bolsevik proli némi náci beütéssel, ávós manírokkal. Azért van ez a hergelés, uszítás, mutogatás mert tudják jól, hogy ha nem csinálnak örökké cirkuszt maguk körül akkor elfelejtődnek, kikopnak...
csak úgy....
@Pegero: @verőce21: titeket egy anya nemzett? :)
Istenakinincsen
@Pegero: Te vagy itt a legnagyobb büdös bunkó!
Istenakinincsen
@Shikari: ma, 20:37
Te idióta segnyaló!Ki tett kit helyre?
Mennj vissza a kutyaházadba és kussolj.
Tudod:Buzikuss!Te köcsög.
Istenakinincsen
@verőce21:ma, 22:02
Ezt nem értem.Honnan szedted azt az infót a Jakab Péterről?
De nem is ez a lényeg.
Azt mondd meg hogy miért akar bárki hazugságok között élni?
Nem lenne jobb úgy,hogy senki sem lop,senki nem hazudik és őszintén egymás szemébe tudnánk nézni?Ha esetleg nem azon dolgozna magyarország kormánya,hogy megossza a népet...sőt már többfelé akarja osztani,hanem valamiféle egységre törekedne?
Én szeretnék úgy élni,hogy bárkinek a szemébe tudjak nézni és azt akarom látni amit már régen láttam.Öszinte szemeket!Nem a félretekintgető,földet bámuló szemeteket.
verőce21
@Istenakinincsen: Nézd meg USA-ban, mennyire megosztott hasonló politikai okok miatt a lakosság!
demokrata-republikánus, állandó ellentétben élnek...!
De nemcsak most, 100 évvel ezelőtt is így volt ez az ellentét Magyarországon, kisgazda-demokrata, stb.
Még az inasaik is utálták egymást...!
colibri
Röhögve bohócoznak, nyílván elfelejtették saját plakát-szlogenjüket, mi szerint Jakab sem hagyja, hogy orbán nevessen utoljára.
Szevasztok
Egy igazi tolvaj alkat és jó a mestere, a proli meg beveszi a hülyeségeit.
ómió
Parizer efftárs minden hazudozás közben leveszi a bohócsipkáját?
verőce21
Ez a buzinyomulás már csak fárasztó.
De van rá pénz...
ESCOBAR
@Pegero: Az! Már Torgyánon is túltesz! Nehogy az ő sorsára jusson!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.