Kedden napközben 18 fokig melegedhet az idő, de szerda hajnalra 8 fok és köd is lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden a közepesen és erősen felhős időszakok között hosszabb-rövidebb napos periódusok valószínűek. Délután átmenetileg csökken a felhőzet, de estétől ismét felhősödés kezdődik. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szél időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13, 18 fok között valószínű. Késő estére 9 és 14 fok közé csökken a hőmérséklet.

Felhős és hűvös idővel folytatódik a hét

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Kedd éjjel észak felől elkezd megnövekedni, megvastagodni a felhőzet, szerda reggelre jobbára mindenütt beborul az ég. A hajnali órákban északon, illetve az északkeleti megyékben gyenge eső, zápor előfordulhat. Mérsékelt marad az északnyugati szél, a reggeli órákban már lehet egy-egy élénk széllökés. A kedd késő esti 9, 15 fokról szerda hajnalra többnyire 8 és 11 fok közé csökken a hőmérséklet. A kezdetben még gyengén felhős, hidegre hajlamos helyeken ennél akár hidegebb is lehet.

Szerdán észak felől fokozatosan megvastagszik a felhőzet, beborul az ég, majd délutántól egyre nagyobb területen szakadozik, csökken a felhőtakaró. Legtovább – akár az esti órákig is – a déli országrészben maradhatnak felhősebb, borult körzetek. Többfelé fordulhat elő időszakosan gyenge eső. Hajnalban helyenként pára- és ködfoltok is előfordulhatnak. Az északias szél helyenként megélénkül. Délutánra 12, 18 fok közé melegszik fel a levegő.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.