A lap több forrásból értesült az augusztus végi esetről, amit nekik ugyan nem erősített meg a külügyminisztérium, de egy szocialista országgyűlési képviselő kérdésére megerősítették, hogy Rogán Antal ott volt az értekezleten.

A Népszava több, egymástól független forrásból is úgy értesült, hogy különös előadást tartott Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter az augusztus végi nagyköveti értekezleten.

Rogán elmondta, hogy mit gondol a választásokról valójában a Fidesz, nagyköveteknek beszélt

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter éves meghallgatásán az Országgyűlés igazságügyi bizottságának ülésén az Országházban 2020. november 24-én Fotó, címlapkép: MTI/Kovács Tamás

A cikk szerint a magyar kormány több tagja is az előadók között volt, ám ez önmagában még nem is lenne szokatlan (hiszen például ha Varga Mihály pénzügyminiszter az ország gazdasági helyzetéről beszél nemzetközi kontextusban, az teljesen legitim), ám köztük volt Rogán Antal is, aki a Fidesz 2022-es választási esélyeiről beszélt a nagyköveteknek.

A Népszava egyik forrása szerint Rogán „olyan eligazítást tartott, mintha a Fidesz kampányszervezőinek beszélt volna”.

Szóba került például az, hogy meddig tart a választók memóriája, mit kell nekik a kampányban sulykolni, de az is, hogy bárki lesz az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, úgyis mindenkire rákészültek. A lapnak egy másik forrás azt állította, Rogán a hazai és nemzetközi baloldalról beszélt negatív színezetben, egy harmadik forrás szerint pedig a miniszter elismerte, szoros eredményt hozhat a 2022-es választás, ám azért ők optimistán várják a tavaszt a jelentős gazdasági növekedés miatt. 

Egy diplomata a Népszavának elmondta, ilyen előadás nagykövetségi értekezleten még nem hangzott el, ám erre egy kormánytag arról beszélt a lapnak, hogy mára már annyira átideologizálódott a nemzetközi poitika is, hogy egy nagykövet sem tudja elkerülni, hogy idénként ne ideológiai alapon cselekedjen. "Akinek ez nem tetszik, az ne legyen ma diplomata" – fűzte hozzá a cikk szerint a megszólaló. 

A Népszava kereste az ügyben a Külgazdasági- és Külügyminisztériumot, ám onnan nem kaptak választ. Ugyanakkor Mesterházy Attila szocialista országgyűlési képviselő rákérdezett a történtekre Vargha Tamásnál, a minisztérium államtitkáránál, aki nem tagadta ugyan, hogy Rogán ott volt az értekezleten, de sem cáfolni, sem megerősíteni nem akarta, hogy milyen tartalmú előadást tartott a minsizter.

Forrás: nepszava.hu

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Rogán az egyik ha nem a legnagyobb sunyi gazember orbán mellett.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@ómió: ma, 16:28 ♦ Orbán Viktor és Kövér László volt kommunista ügynökök...
www.youtube.com/watch?v=Y66oi5s7QWk&t=13s
Nessy
@ómió: Nem tanulta meg otthon, gyerekként, hogy embereket nem illik olyasmivel vádolni, amit nem tud róluk biztosan? Esetleg, ha keresztény Egyik parancsolat: " Felebarátodra hamis tanúságot ne tégy!"
ómió
@Eladott Ország: Ezt hazudjátok rájuk? Bizonyítékot is hamisítottakok már róla? Ki ne maradjon! Viszont, sokkal nagyobb baj az, hogy máig is aktív kommunista ügynökök, mint pl. a vörösbolsi fajtád meg te is, garázdálkodhatnak jelenleg is a társadalomban!
ómió
@Nessy: Az emberekről azt biztosan lehet tudni, hogy miket posztolnak! Csak el kell olvasni és máris kétséget kizáróan látható az "alapállásuk"! És, akikből facsarodik a bolsi demagógia, azokra vonatkozólag bármiféle "hamis tanúság" kizárható! Az meg a "csúcs", amikor neobolsi hivatkozik "keresztény parancsolatokra"!
Nessy
@ómió: Tudja, nem mindenki státusz keresztény, van még régen tanulta a Tízparancsolatot! A neobolsik jó részt a fideszben találhatók, nekik adresszálja a szövegeit, ha van hozzá mersze! Részemről téma lezárva.
ómió
@Nessy: Azért előbb majd hallgassa meg, hogy kik is éneklik a "szent efftársi zsoltár" Internacionáléjukat! Csak utána próbálja majd a bolsiságukat a Fideszre hazudni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.