Főpróbája is volt az előválasztási rendszer túlterhelésének, szombaton viszont már “mintha tízmillióan akartak volna egyszerre szavazni”. A szabályosan leadott voksok nem vesztek el, adatlopás nem történt, mondják a szervezők, mert a támadók csak blokkolni akarták a rendszert.

Ez sikerült is, de arra nincs bizonyíték, hogy a Fidesz áll a Kínából érkezett támadás mögött. Azt viszont kiderítettük, hogy ki nem felelős érte, bár fenyegetőzött vele.

Az exfideszes Volner szeretné meghekkelni az előválasztást, de a terheléses támadást tagadja

Volner János független képviselő felszólal az egyes igazságügyi tárgyú törvények módosításáról szóló vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. június 3-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Bár hétfőre sikerült újra működésbe hozni az ellenzéki előválasztás online hátterét biztosító rendszert, a szombati, hivatalos start után gyorsan összeomló informatika elleni célzott támadás elkövetőiről továbbra sincsenek biztos, konkrét információk. Az előválasztásban részt vevő hat párt delegáltjaiból álló Országos Előválasztási Bizottság (OEVB) szombaton kora délután még azt közölte, hogy “ismeretlen eredetű tömeges terhelés érte az előválasztás háttérrendszerét”, néhány órával később viszont a hat párt vezetői közös közleményükben már “Orbán Viktort és rendszerét”, “a hatalom embereit” tették felelőssé, ám a vádat alátámasztó konkrét bizonyítékot nem közöltek.

A bizonyíték híján egyelőre politikai blöffnek, a kampány részének tekinthető ellenzéki állítást a Fidesz – magas labdaként – le is csapta azzal: “Saját bénázásukat ne kenjék másra!”

A hvg.hu próbált az ellenzéki oldalról bizonyítékokat, vagy legalább közvetetten arra utaló információkat szerezni, hogy vajon mi támasztja alá a pártvezetők nyilatkozatát, miszerint az informatikai támadás mögött a Fidesz állhat. A pártvezetők közül az MSZP két társelnöke – Kunhalmi Ágnes és Tóth Bertalan – kérdésükre nem kívánta bővebben kifejteni a közös közlemény állítását, illetve azt, hogy ők milyen bizonyítékok alapján írták alá ezt. Nem jártunk több sikerrel más pártoknál sem.

Kanász-Nagy Máté, az LMP – a közös közleményt szintén aláíró – társelnöke viszont kérdésükre azt mondta:

“vannak erre bizonyos jelek, erős gyanúk, és csak fel kell tenni azt a kérdést, hogy a támadás kinek állt érdekében”.

Emlékeztetett, hogy az exjobbikos Volner János előre bejelentette, hogy meg fogják hekkelni az ellenzéki előválasztást, ráadásul szerinte “nem nehéz összekötni a hatalom embereit és Volnert”.

A Jobbikból kilépett, majd saját pártot alapító politikus még május végén fenyegetett azzal, hogy “meg fogjuk hekkelni a baloldali előválasztást”. Megkérdezték tőle, hogy beváltották-e az ígéretet, és tényleg ők állnak-e a támadás mögött, de Volner azt mondta:

Ez nem mi voltunk, teljesen ártatlanok vagyunk, de nem tettünk le róla, hogy más módszerrel tényleg meghekkeljük az előválasztást.

Forrás: HVG.hu 

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Rohadék, sunyi patkány, embernek se mondható.
Összeölelkezhet Szilivel aztán betonba önteni őket:)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@rokker33: tegnap, 11:49 ◘ "VoNER , Egyetemi tanulmányait Oroszországban, a nem akkreditált szentpétervári MUFO-n (Mezsdunarodnij Unyiverszityet Fundamentalnovo Obucsenyija) folytatta, 2013-ban szerzett diplomát?.1989‐től 1994‐ig a rendőrség állományában dolgozott, a Csopaki Rendőr Tiszthelyettes‐képző Iskola elvégzése után a BRFK állományába került, ahol körzeti megbízottként és rendőri közelharckiképzőként tevékenykedett."
ómió
@Eladott Ország: "Lemaradtál" róla, hogy "annyira fideszes", hogy saját pártot alapított, vagy csak ez már nem fért bele a hazugságcsomagodba? És az se, hogy előtte meg Parizer efftársatokkal együtt csápolva koalíciózott veletek? De úgy látszik, a tömény bolsibűzt nem sokáig bírta!
ómió
@Eladott Ország: Csak azért a "Fidesz szatelit pártja", mert már nem koalíciózik a bolsi tetübandáddal, ahogy korábban? Ilyenkor már tücsköt-bogarat rá kell hazudnotok? Így "efftársias"?
ómió
@Eladott Ország:Ti komcsiztok, bolsiék zakkantja! Ti, vörösbolsik, akikről dinnyényi csöppökben hull a proletár internacionalizmus (na, jó, ma már inkább a migráncs változata), ti, akik máig is a "szent bolsevik zsoltár" Internacionálétokat harsogjátok, és ti, akik legújabban már Európai Egyesült Államok néven az új Szovjetuniótokat alakítanátok meg! Szóval, ne strapáld magad a tetves bolsiságotok másrahazudási kísérleteivel!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.