Felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás kísérlete miatt emelt vádat a Kiskunhalasi Járási Ügyészség azokkal a helyi férfiakkal szemben, akik fejszével és vaslapáttal támadtak az autóban ülő munkaadójukra, aki megtagadta munkabérük kifizetését, mivel a megbeszélt munkát még nem végezték el – írja a 24.hu

A vádirat szerint a két kiskunhalasi férfi az egyik tavaly júliusi napon a főnöke tanyáján dolgozott, ahonnan munkaadójuk a déli órákban hazaszállította őket. Kérésük ellenére azonban a sértett nem fizette ki a bérüket arra hivatkozva, hogy még nem végezték el a megbeszélt munkát.

Fejszével és vaslapáttal akarták behajtani fizetésüket a kiskunhalasi dolgozók

Fotó: 123rf.com

Emiatt szóváltás alakult ki közöttük, kiabálni és szidalmazni kezdték az autóban ülő munkaadójukat, majd egyikük a furgonból kivett egy vaslapátot és azzal kitörte a jármű bal első ablakát. Eközben a másik férfi egy fejszét vett magához és azzal fenyegetően hadonászott, miközben kilátásba helyezték, hogy ha továbbra sem kapják meg a pénzüket, akkor szétverik a kocsit.

Bár a főnökük kitartott amellett, hogy csak a munka elvégzését követően fizet, a súlyos, életveszélyes fenyegetésektől megriadva elhajtott a helyszínről. Végül még aznap az esti órákban önként kifizette a ledolgozott munka után járó bért a munkásoknak.

Az eset után néhány hónappal az egyik vádlott – aki alkalmi munkásként többször megfordult a sértettnél – megjelent munkaadója ingatlanában és a lakatot lefeszítve a raktárépületből több mint 200 ezer forint értékben szerszámgépeket vitt el. Ezekből néhányat átadott ismerősének, az ügy harmadik vádlottjának, aki tudva bűnös eredetükről, jutalék fejében töredék összegért pénzzé tette azokat.

Az ügyészség a két férfit felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás kísérletével, míg a harmadikat orgazdaság vétségével vádolja. A büntetett előéletű vádlottnak az önbíráskodás mellett lopás bűntette miatt is felelnie kell, ezért vele szemben az ügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

Forrás: 24.hu 

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
@ómió: OK ! De hol itt a jogállam ? Valószínű mélyalvásban.
ómió
@justhpeter: Hol? Nem találtak oda a "független igazságszolgáltatás" egyik intézményéhez se?
justhpeter
@ómió: Mi az a "független igazságszolgáltatás" ? Ha jogállam lenne, biztosan lenne független igazságszolgáltatás is. De itt bantu féldiktatúra van.
ómió
@justhpeter: Attól, hogy te meg a bolsi tetübandád bantu féldiktatúrát hazudik ide, még nem lesz az! Legfeljebb, ha a sortűzimádó, kardlapoztató bolsi tolvajbandád kaparintaná meg a hatalmat!
justhpeter
@ómió: Ha már bolsi tolvajbandáról van szó, nem a sok régi mszmp-tagot soraiban tudó fideSS-kdnp lopta el a magánnyugdíjpénztár 3000 milliárdját. Szerintem a bolsi tolvajbanda már régen köpönyeget váltva áttért az Orbán-hitre.
ómió
@justhpeter: Aki itt a manyup 3000 milliárdját kilopta az állami nyugdíjkasszából (ezért nem tudott anno az állam nyugdíjat fizetni se, csak eladósodás terhére), az a Pufajkás-Bokros efftársi duód volt - még mielőtt másokra hazudnád! Ők a nyugdíjjárulékokat - amiből az állam nyugdíjat fizet - az állami nyugdijkasszából efftársi magánnyugdíjkasszákba térítették, akik, viszont nyugdíjat egy fillért nem fizettek! Ennek az efftársi nyugdíjkasszahízlalási, kontra állami nyugdíjkasszaeladósítási produkciónak vetett véget a kitérített 3000 milliárd visszacsatornázása az állam számára! Ez a szikár valóság, bármiféle "hitéleti vetület" nélkül! Innét lehet megpróbálnod valamit erre ráhazudni, vagy a történteket lehazudnod a tolvajbolsi tetübandádról!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.