“Az Alaptörvény akkor is megy a kukába, ha ez a házelnöknek nem tetszik!” – írta Kálmán Olga.

Kövér László a parlamenti ülésen reagált az alaptörvényt támadó ellenzéki képviselők kijelentéseire: 

"Ha az Alaptörvényt kétharmad nélkül hatályon kívül akarják helyezni, az büntetőjogi kategória"

Kálmán Olga, a budapesti 04-es számú választókerület legesélyesebb jelöltje Facebook-bejegyzésben hívta fel a figyelmet Kövér László házelnök hétfőn a Parlamentben elhangzott mondatainak abszurditására. – írta meg a Nyugatifény.hu.

A DK politikusa kommentben megerősítette, amit Dobrev Klára, a párt miniszterelnök-jelöltje már többször is elmondott:

az Alaptörvény alkotmányellenes, és mint ilyen, akkor is megy a kukába, ha ez Kövérnek nem tetszik.

“Napi vicc: “ Kövér László arra hívta fel a figyelmet, hogy alkotmányellenes, így büntetőjogi kategória a kétharmados törvények hatályon kívül helyezése egyszerű többséggel.

Hogy mi alkotmányellenes, azt az Alkotmánybíróság hivatott eldönteni, mellettük fék még a köztársasági elnök – írta még a posztban.

A Fidesz képére szabott Alkotmánybíróság és a Bólogató János. Azért ez viccnek elég durva.”

Forrás: Nyugatifény.hu

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@rokker33: Hogy mondod? Vol a Magyar Köztársaságnak egy Alkotmánya-amelyt módositani, hatályon kivül helyezni csak!!! 4/5-el lehetett volna. Hol volt a fideSS-kdnp-nek 4/5-e 2011-ben?Szerinted ez igy akkor rendben is van?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@rokker33: A fidesz magára szabta a választási törvényt, nála 49% =2/3 ( 67%). Mostanság is barkácsolt rajta a "vészhelyzeti kormányzás" idején, nála van a pénz, a média, így könnyű "győzni"! A többi pénzen vásárolt voksokról nem is beszélve. ( Kamupártok, voks turizmus, diszkriminatív levél szavazás...)
Aki Én
@Shikari: Ilyenkor mindig reflektorfényben látszik, hogy mennyire mélységesen buta vagy :)
Nehogy abbahagyd.
Aki Én
@Shikari: Látom felbaszta az agyad az igazság. Te is érzed, mi vadparaszt? Fogsz te még sírni, én szóltam. Mindig elfelejted, hogy régóta tudjuk ki vagy. Egyszer már látványosan elmenekültél emiatt, de a hivatástudat visszarohasztott ide.
Nagyon buta ember vagy. Nem kérdeztem, mondtam.
csak úgy....
@Shikari: csak jósolgass bátran, tarlósnál is majdnem bejött... :)
kereső
@rokker33: A diktatúra vagy parancsuralom, önkényuralom olyan kormányzási forma, ahol az állami főhatalom (a kormányzati hatalom) forrása nem a népakarat.[2] A diktatúra autokrácia, vagyis valamely személynek vagy csoportnak az állam törvényeit figyelmen kívül hagyó, erőszakszervezetekre támaszkodó, kivételes törvényekkel szentesített elnyomó hatalma. A diktatúra vezetője leggyakrabban a diktátor.

A diktatúra lehet totális[3] (ha az élet minden területére kiterjed) és puha (ha az élet bizonyos területeire nem terjed ki, például a gazdasági tevékenység módjára). A diktatórikus főhatalom élhet a nyílt terror eszközével és lehet csupán autoriter hatalomgyakorlás, amikor is a vezető tekintélye vagy más nem demokratikus politikai kényszer jellemzi az államhatalmat.

Az elnyomás lehet nyílt (azaz a népakarat adminisztratív korlátozásában megnyilvánuló) és rejtett[4] (azaz például léteznek a népakarat érvényesítéséből formálisan nem, de gyakorlatilag kizárt személyek vagy csoportok, illetve nézetek, vélemények). A diktatúra mindig rendelkezik külső vagy belső támogatókkal, érdekcsoportokkal, akik érdekében a diktatúrát gyakorolják a nép fölött.
Lepényleső
Szokásukhoz híven másokat vádolna azzal amit esetlegesen ők követtek el?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.