“Az Alaptörvény akkor is megy a kukába, ha ez a házelnöknek nem tetszik!” – írta Kálmán Olga.

Kövér László a parlamenti ülésen reagált az alaptörvényt támadó ellenzéki képviselők kijelentéseire: 

"Ha az Alaptörvényt kétharmad nélkül hatályon kívül akarják helyezni, az büntetőjogi kategória"

Kálmán Olga, a budapesti 04-es számú választókerület legesélyesebb jelöltje Facebook-bejegyzésben hívta fel a figyelmet Kövér László házelnök hétfőn a Parlamentben elhangzott mondatainak abszurditására. – írta meg a Nyugatifény.hu.

A DK politikusa kommentben megerősítette, amit Dobrev Klára, a párt miniszterelnök-jelöltje már többször is elmondott:

az Alaptörvény alkotmányellenes, és mint ilyen, akkor is megy a kukába, ha ez Kövérnek nem tetszik.

“Napi vicc: “ Kövér László arra hívta fel a figyelmet, hogy alkotmányellenes, így büntetőjogi kategória a kétharmados törvények hatályon kívül helyezése egyszerű többséggel.

Hogy mi alkotmányellenes, azt az Alkotmánybíróság hivatott eldönteni, mellettük fék még a köztársasági elnök – írta még a posztban.

A Fidesz képére szabott Alkotmánybíróság és a Bólogató János. Azért ez viccnek elég durva.”

Forrás: Nyugatifény.hu

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@rokker33: Hogy mondod? Vol a Magyar Köztársaságnak egy Alkotmánya-amelyt módositani, hatályon kivül helyezni csak!!! 4/5-el lehetett volna. Hol volt a fideSS-kdnp-nek 4/5-e 2011-ben?Szerinted ez igy akkor rendben is van?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rokker33
Az igen! Nem a 2/3 os törvények a jogsértők, hanem az ahogyan ezeket elakarják törölni. Sem a parlamenti házszabály se a köztársasági elnök se az alkotmány bíróság nem fogja ezt engedni úgyhogy kár ezen vergődni ! Ha megvan a 2/3 ad ahogyan az Orbánnak is meglett 2010 ben és utána is akkor lehet változtatni törvényesen!!!
kereső
@rokker33: Hogy mondod? Vol a Magyar Köztársaságnak egy Alkotmánya-amelyt módositani, hatályon kivül helyezni csak!!! 4/5-el lehetett volna. Hol volt a fideSS-kdnp-nek 4/5-e 2011-ben?Szerinted ez igy akkor rendben is van?
Nessy
Jó, nem lehet kidobni. De a kilenc módosítás után már tizedik, tizenegyedik belefér. Ha már ilyen csudamód gránitszilárdságúra sikeredett. Azért majd egykoron ne ilyen pocsék gránitból állítsanak nekik szobrot!
tudode
Elég késő kapott észbe az ellenzék legitimálva ennek a politikai szélhámosnak a rötyiparját
..
------ Magyarországon befejeződött a diktatúra kiépítése - Vörös Imre a Klubrádióban (2020.08.11.)
www.youtube.com/watch?v=Jt6vTh3as5U&t=1431s
----------------------------------
.
Disznóólat csinálva az egész országból!
Toller Béla
@Shikari: @KisTehen: Te csak hányd a keresztet, ne aggódj, egy örök van, a butaság ! Oszt jónapot !
Nessy
@kereső: Viszont a nem létező Alkotmánynak van hűséges pártkatonákból álló Alkotmány Bírósága! Mi alapján is döntenek?
Toller Béla
@Shikari:Aki meg ért hozzá, annak azt mondod, hogy alkotmányellenes ! Nem vagy egy hangyányit nagyképű ?
adrenalink
De mkor megy a kukába? Dobrev azt mondta, hogy széles körü társadalmi egyeztetés eredményeként lehet új alkotmánya az országnak. Ez pedig nem egy péntekről hétfőre valósulhat meg...
fűre lépni szabad
Magyarország Alaptörvénye alkotmányellenes!

www.youtube.com/watch?v=TIE7nFplwyE

@adrenalink: Amíg meg lesz az új Alkotmány, visszaállítják a régit, az Alaptörvény előttit.
lusta
@Nessy: Hiányzik még belőle az örökké tartó megbonthattatlan szovjet, akarom mondani orosz magyar barátság, meg a kínai-magyar barátság.
tudode
Az mi volt, amikor 4/5 helyett, a sunyi félművelt parasztok csalással 2/3-al alkotmányoztak:
:
------- Elkúrták az alkotmányozást
zuzda.blog.hu/2011/03/09/elkurtak_az_alkotmanyozast
.
"""""A Horn kormánynak is megvolt a "kétharmados felhatalmazása", de önkorlátozó módon nem élt vele, hanem négyötödhöz kötötte az alkotmányozást. Érdekes módon, ezzel egyetértettek az akkori ellenzéki pártok, például a Fidesz és a KDNP. Orbán Viktor sem tiltakozott, hogy kedves Horn Gyula, kétharmados felhatalmazásod van, kutya kötelességed alkotmányt elfogadni, akkor is, ha mi nem értünk vele egyet. Na ezt a korlátot törölték el, hogy lényegében egyetlen politikai erő, minden kompromisszum és egyeztetés nélkül, egymaga dönthessen."""""
--------------------------------
.
Minősíthetetlen. Kilátástalanság az egész országban!
kissé felnőttem
bajuszka talán te is az leszel előbb mint gondolnád kari és lehet mellé ám fideszeseket is vásárolni mert ma mindennel ára van nemde?
rokker33
@kereső: @tudode: 4/5 ös törvényeket szerintem nem módosították eddig sem! A 2/3 os törvényekhez 2/3 szükséges, ami 2010 ben HIVATALOSAN MEGVOLT. Hogy utána módosították a feltételeket az már nem a Fidesz hibája, hanem az embereké, hogy hagyták nekik!.4 év alatt 10=14 ig össze barmolták az alkotmányt és ezt 14 után is folytatták!14 után lekellett volna váltani, de nem tettek semmit!
human
Márki-Zay Péternek volt egy nagyon jó példája. Ha a Fidesz megszavazná, hogy 4 helyett 20 évente lehetnek csak választások, akkor az ellenzéki oldal finnyás része elfogadná, hogy 20 év múlva legyenek választások??? Mert ez történt az elmúlt 11 évben. Úgy módosították a jogszabályokat, úgy tömték ki pártkatonákkal az állami intézményeket, hogy nekik lejtsen a pálya. Ezt pedig a saját hatalmuk bebetonozása céljából tették, ami még az alaptörvénnyel is szembe megy.
gina
@Shikari: Irj már helyesen "ehez " két h val van-- te bunkó paraszt , látszik a fidesz iskola hahahah
kereső
@rokker33: Tudsz olvasni? Ott van fehéren-feketén leirva, hogy igen- mégpedig az Alkotmánnyt. Ez volt az egyetlen!!! amelynek módostásához, megváltoztatásához, új alkotmány létrehozásához kellett a 4/5. Azaz 80%!!!.És 2010-ben a parlamentben nem volt meg ez a 4/5. Mert a 2/3= 66%, mégcsak nem is 3/4=75%. Szóval hogyan is állunk azzal a törvényességgel?
kereső
@Nessy: Az "alaptörvény" alapján., ami nem egyenlő!!! az "Alkotmánnyal".Vörös Imre, alkotmánybiró, az alkotmány Biróság korábbi tagja ezt nagyon szépen levezette már korábban.
kereső
@Shikari: Igen, igazad van. Nagyon bonyolult- már csak azért is, mert van benne egy kis alapmatematika.A 4/5 nem egyenlő 2/3-al, ha ezt megértenéd, máris szebb lenne a világ, és nem beszélnél mellé, és főleg nem azzal foglakoznál, hogy ki ért a joghoz, és ki nem.
kereső
@Shikari: Mellé beszélsz, mint bodóné. Minek akarnék én/mi diktatúrát, hiszen itt van, abban élünk- éppen a lebontásán fáradozunk!
rokker33
@kereső: 07:39 akkor még nem láttál igazi diktatúrát és az bizony nem Orbán rendszere. Szar a rendszer, de Magyarországon jelenleg NINCS diktatúra és nem is lesz, ez egy oltári nagy baromság. Nem baj majd a Gyurcsótány jobban teljesít karigerivel vagy a zsidó asszonyával szavazzatok rájuk, ha nem akartok változást! Ők se jobbak a Fidesznél!
Nessy
@rokker33: Valóban, nincs akasztás, börtön is csak ritkán, látszólag törvényesen. Viszont van egyszemélyes, egy párt "kormányzás", ellenzék elnémítása ha mással nem a mikrofon kikacsolással, sok milliós büntetésse, ha kínos kérdést vet fel, bizottsági ülések semmibe vétele, fékek és ellensúlyok megszüntetése, kicsinyes bosszúállás az ellenzéki kerületek, települések minden lakójával szemben.11 év kormányzás eredményével kampányolás helyett: Sors, Gyurcsány, Brüsszel.Osztogatás, fosztogatás, kegyenc rendszer.
ómió
Hát, ha a magafajta bolsi pribékeken múlik...!
sokanvagyunk
@Nessy: Ha büntetlenül lehet a parlamentben többször egymás után lebohócozni egy képviselőt, akkor ugyanezt a jelzőt nyugodtan lehet a főbohócra is mondani ott?
Nessy
@sokanvagyunk: Bukfenc, aki mindent tud, Szamóca aki mindent elhisz. (Csinn- bumm cirkusz)
rokker33
@Nessy: Sehol semelyik parlamentbe nem tűrik meg az olyan hangnemet, amit az ellenzék mostanában megenged magának Oké a Fidesz gyűlölet erős, de a 2/3 os teljes győzelem egyedül csak GYURCSÁNY FERENC BALFASZSÁGÁNAK köszönhető!Most a Fidesz van többségben ez 2002 és 2006 ban nem így volt kb 46÷44 % ált az mszp és a Fidesz most a Fidesz 40% körül az mszp 8=10% természetesen Gyurcsány miatt,.szóval nem beszélni kellene, hanem cselekedni, de kurva gyorsan ,mert lassan a párnátok alól is kilopja az aprópénzt Orbán :)
rokker33
@Nessy: Soros Gyurcsány Brüsszel migráns ez a kampányt folytatják, de az embereket ezzel tudja megvenni,meg 2 zsák krumplival!Nem véletlenül van 2=2.5 millió körül a szavazó tábora jelenleg is és azért elég stabilan áll!Lehet még 22 ben is győzni fognak!!
Nessy
@rokker33: A fidesz magára szabta a választási törvényt, nála 49% =2/3 ( 67%). Mostanság is barkácsolt rajta a "vészhelyzeti kormányzás" idején, nála van a pénz, a média, így könnyű "győzni"! A többi pénzen vásárolt voksokról nem is beszélve. ( Kamupártok, voks turizmus, diszkriminatív levél szavazás...)
Aki Én
@Shikari: Ilyenkor mindig reflektorfényben látszik, hogy mennyire mélységesen buta vagy :)
Nehogy abbahagyd.
Aki Én
@Shikari: Látom felbaszta az agyad az igazság. Te is érzed, mi vadparaszt? Fogsz te még sírni, én szóltam. Mindig elfelejted, hogy régóta tudjuk ki vagy. Egyszer már látványosan elmenekültél emiatt, de a hivatástudat visszarohasztott ide.
Nagyon buta ember vagy. Nem kérdeztem, mondtam.
csak úgy....
@Shikari: csak jósolgass bátran, tarlósnál is majdnem bejött... :)
kereső
@rokker33: A diktatúra vagy parancsuralom, önkényuralom olyan kormányzási forma, ahol az állami főhatalom (a kormányzati hatalom) forrása nem a népakarat.[2] A diktatúra autokrácia, vagyis valamely személynek vagy csoportnak az állam törvényeit figyelmen kívül hagyó, erőszakszervezetekre támaszkodó, kivételes törvényekkel szentesített elnyomó hatalma. A diktatúra vezetője leggyakrabban a diktátor.

A diktatúra lehet totális[3] (ha az élet minden területére kiterjed) és puha (ha az élet bizonyos területeire nem terjed ki, például a gazdasági tevékenység módjára). A diktatórikus főhatalom élhet a nyílt terror eszközével és lehet csupán autoriter hatalomgyakorlás, amikor is a vezető tekintélye vagy más nem demokratikus politikai kényszer jellemzi az államhatalmat.

Az elnyomás lehet nyílt (azaz a népakarat adminisztratív korlátozásában megnyilvánuló) és rejtett[4] (azaz például léteznek a népakarat érvényesítéséből formálisan nem, de gyakorlatilag kizárt személyek vagy csoportok, illetve nézetek, vélemények). A diktatúra mindig rendelkezik külső vagy belső támogatókkal, érdekcsoportokkal, akik érdekében a diktatúrát gyakorolják a nép fölött.
Lepényleső
Szokásukhoz híven másokat vádolna azzal amit esetlegesen ők követtek el?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.