A nemrég elhunyt Hankiss Ágnes helyére kellene új tagot választani, de a kormánypárt megint keresztül akarja húzni azt az ellenzék szerint, hogy ellenzéki tag is bekerülhessen a tanácsba. 

A Telex cikke szerint a Jobbik, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd arról adott ki közös közleményt, hogy a Fidesz továbbra sem hajlandó az ellenzéki pártok jelöltjét megválasztani, emiatt az ellenzék tagjai nem vesznek részt a Médiatanács tagjait jelölő eseti bizottság munkájában.

Nem akar ellenzéki tagot beengedni a Médiatanácsba a Fidesz az ellenzék szerint

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A Médiatanács új testülete kizárólag fideszes tagokból állt össze 2019. decemberi tisztújításuk után (9 évre megválasztva), ám nemrég elhunyt az egyik tag, Hankiss Ágnes, emiatt kell új tagot választani a helyére az Országgyűlésnek.

Az ellenzéki pártok a közleményükben azt írták, legutóbb az 5 ellenzéki frakció az ötfős Médiatanácsba kettő szakértőt szeretett volna delegálni, de még arra az esetre is megvolt a jelöltjük, ha csak egy embert delegálhatnak. Ám a keddi ülésen – amelyet az ellenzéki közlemény szerint a fideszes Halász János elnök mindenféle előkészítés nélkül hívott össze – az ellenzék által javasolt dr. Silhavy Máté jelöltet a kormánypártiak nem fogadták el. Ráadásul a Fidesz nem állított saját jelöltet, emiatt a jelölő bizottságot újra össze kell hívni.

„Mivel látnivalóan az egypárti túlhatalmat kiépítő Fidesz nem hajlandó most sem ellenzéki tagot választani a Médiatanácsba, ezért a bizottság ellenzéki tagjai a továbbiakban nem vesznek részt a jelölési folyamatban, amelyet antidemokratikusnak és felháborítónak tartanak”

– idézi a lap a Jobbik-MSZP-LMP-Párbeszéd közleményét.

Forrás: telex.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Prózai?
.
Tragédia az orzságnak, hogy hogy olyan párttitKÁR foglalta el az országot,, aki a kerekasztalnál úgy úrgy tártgyalt volna az ellenkező féllel, hogy

ÍRJÁTOK ALÁ GYEREKEK, MERT HA NEM VÉGETEK LESZ/VAN!
.
------ Az Ellenzéki Kerekasztal története 1/17
www.youtube.com/watch?v=VIDnK4bQNnc&t=162s
-------------------------------------------
.
Elfoglalta a bársonyfotetelt, és mindennek vége lett!
ómió
Hankisst kéne pótolni! Őt az efftársak máris ellenzékinek hazudják?
Emmersson71
Nem gond, majd a választás után ki kell bővíteni, ahogyan a Fidesz tette az Alkotmánybíróság létszámával!
Emmersson71
@ómió: Ilyen analógia mentén Karácsony helyére is balos főpolgit kell ültetni, ha ő miniszterelnök lesz!
A következő gondolatod mi lesz..Orbán után ÖRÖKÖLJE Récsől a miniszterelnöki posztot?
Namely
"a kormánypárt megint keresztül akarja húzni azt az ellenzék szerint, hogy ellenzéki tag is bekerülhessen a tanácsba. "
Szerintem meg ma nem is szerda van. Ettől még ez igaz lett?
Pálffy
@Emmersson71: Nix pótolgatás! A megoldás: Semmi duma, semmi kompromisszum! Tudomásul kell venni, a miniszterelnök és grémiuma alkalmatlan az ország vezetésére! Le a kormánnyal! Ezeket az aljas gazembereket mielőbb el kell zavarni! POKOLRA VELÜK! Az Alaptörvény egy rakás sz@r! Visszaköveteljük ideiglenesen az ALKOTMÁNYUNKAT! - Hölgyeim és Uraim! Nem tanácskozni, szájakat jártatni, mert ez semmit, de semmit nem ér. El kell tüntetni az un. "Alkotmánybíróságot," ezt az illegitim kormányt. A FideSS grémiumot azonnal le kell tartóztatni, és keményen felelősségre kell vonni! ÉRVÉNYTELENÍTENI MINDEN OLYAN SZERZŐDÉST, amit a kormány és csatlósai 2011. április 25 után kötött!

VISSZA KELL SZEREZNI MAGYARORSZÁG VAGYONÁT, és HELYRE KELL ÁLLÍTANI AZ ALKOTMÁNYOS RENDET, HOGY EGYENJOGÚ TAGJA MARADJUNK EURÓPÁNAK!
Emmersson71
@Pálffy: Ha lehet törvényesen, akkor OK! Én nem bíznék olyan kormányban, amely a törvénytelenségre törvénytelenséggel reagál! (még akkor sem, ha morálisan elfogadom!)
Mert aztán mi lesz?
ómió
@Emmersson71: Kár keverned 1-1 választás vágyott eredményét a kész struktúrák (bizottságok) időközbeni kényszerű személycseréivel, hisz ezeket egyszer már összeállították! Nem volt választás! Mi indokolná az összetétel-változást?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.