Miniszter úr, ön ugyanolyan jól tudja mint én, hogy én meleg vagyok, így rám is vonatkozik ez a törvény. Ön engem pedofilnak tart? Ezt Richard Quest, a CNN híres műsorvezetője kérdezte Szijjártó Péter külügyminisztertől.

Hiába próbált terelni Szijjártó, a CNN meleg sztárja elég hajmeresztő dolgokat kérdezett tőle – videó

Fotó: Facebook

A 24.hu összefoglalója szerint Quest a homofób elemeket tartalmazó pedofilellenes törvényről és a jövő évi választásokról is kérdezte kedden a CNN riporter Szijjártó Pétert – az erről készült videót pedig a külügyminiszter Facebook-oldalára is feltették.

Szijjártó így válaszolt a hírtévé sztárjának:

És tisztelem azt az életmódot, amelyet ön választott.

A külügyminiszter ezt követően arról kezdett beszélni, hogy a törvénynek két része van, és az egyik a pedofíliával összefüggésben elkövetett cselekmények büntetéséről szól, a másik része pedig biztosítja, hogy

„megvédjük a gyermekeinket, a gyermekeink szexuális orientációjával kapcsolatos nevelés kizárólagos joga a szülőké”.

Quest azonban nem engedte el a dolgot:

A beleegyezés korhatára Magyarországon – ha jól tudom –, 14 év. Tehát önöknek van egy olyan törvénye, amely alapvetően kimondja, hogy azok az emberek, akik egyébként már négy egész éve gyakorolhatták volna ezeket a cselekményeket, nem láthatnak arról szóló tartalmat. Így van?

Szijjártó igyekezett elterelni a témát, de a riporter ragaszkodott hozzá, hogy ezen a vonalon menjen tovább az interjú, végül a tárcavezető azt mondta:

a magyar törvények szerint a felnőtté válás kora, amikor betölti a 18 éves kort. Ezért mondja ki ez a jogszabály azt, hogy 18 éves korig a szülők kizárólagos joga a gyerekek szexuális orientációra vonatkozó nevelése. 18 éves kor felett pedig, bármi is történik, ahhoz az államnak semmi köze.

Az interjú végén Richard Quest ajánlatot tett:

Miniszter úr, nagyon köszönöm, hogy mint mindig, most is nagyon udvarias volt, és idefáradt, hogy beszélgessen velem. És nagyon várom, hogy Budapesten is találkozhassak önnel a férjemmel együtt, amikor is meghívom vacsorázni önt és a kedves feleségét.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: Facebook

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Értem én, ha valaki hülye, azt már kevésbé, ha a hülye hülyének néz. Szíjjártó azt válaszolta, hogy a gyerekek szexuális nevelése kizárólag a szülők dolga. Ha nem teljesen agyhalott a miniszter úr, talán azt is meg tudja válaszolni, hogy ha mindez a szülők dolga, akkor ezen a pályán mit keres a kormány, a pedofilokkal megtzdelt fideSS-kdnp, vagy bármely állami szerv ?
Abban az esetben azonban, ha a kormány és az említett többi szereplő is szülőnek érzi magát, meg kell kérdeznem, ha ebben az országban ennyi szülő van, miért vannak éhező gyerekek ? Ezek szerint a legutóbbi választáson is a választónál hülyébbek kerültek hatalomra. Ez nem jó előjel 2022-re.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@csak úgy...: Ne a szívedet szaggasd hanem tanuljad a magyar értelmezéseket mert rád fér amit látszik.
justhpeter
@Namely: Vagy engem nem értettél, vagy magadat sem. Ha az én jogom a gyerekem szexuális nevelése, akkor abba a kormány se pro, se kontra nem pofázhat bele. Vagyis törvényt sem hozhat az én dolgomban !
Namely
@justhpeter: "Ha az én jogom a gyerekem szexuális nevelése, akkor abba a kormány se pro, se kontra nem pofázhat bele."
Látom szóbűvészkedés folyik. :D azt ugyanis nem tiltották meg, hogy te oda vidd, ahova csak akarod, azt taníts neki, amit csak akarsz (ami nem igaz, mert nem futtathatod, megjegyzem nem mindenütt, mert pl Kanadában simán csinálhatsz belőle gyerekprostit), ők azt tiltották meg, hogy az iskolában, egyéb szervezett formában jelenjenek meg úgy, hogy esetleg egy szülőnek ez ellentétes az akaratával.
"Vagyis törvényt sem hozhat az én dolgomban !"
De, hozhat, ezért a Kormány. :)
Remélem már minden világos.

Tehát összefoglalva:
1. Te, mint szülő, csillámpóninak is nevelheted, szervezhetsz klubot a hasonló szülők porontyainak részvételével.
2. Viszont az iskolába, stb nem viheted a téveszméidet.
3. Így másokat nem fertőzhetsz vele.
4. A "te dolgod" a "te dolgod". A szexualitás magánügy. Tartsd magadban.
Namely
@Emmersson71: "Nem az, hiszen a homofób törvény megmutatja, az arról nyilatkozók világossá tették, hogy kiket nem akarnak a felvilágosításban látni, vagyis az is egyértelmű, kikkel akarják megoldani! "

1. le tudnád írni, hogy mitől homofób az a törvény? Mert az atv/telex/stb azt mondja?
2. Ahogyan leírtam, a végső szó a pedagógusoké lesz, akik közvetlenül adják át a dolgot. Én előírhatom, hogy a matekoktatásban az legyen, hogy 1 kóla+ 1 kóla az 2 kóla, de a pedagógus biztos, hogy azt mondja, hogy 1+1 az 2. Amúgy pedig nem ártana várni pl 2-3 tanévet, hogy milyen lett a dolog a gyakorlatban.
Akkor egyetértenék, ha az lenne, a törvényben, hogy a tankönyvben az kell, hogy szerepeljen, hogy:
"A buzik állatok, minden fartúró egy mocsok, és ha észreveszitek, hogy az egyik társatok ratyi, akkor rúgjátok ki az összes fogát".
De nem ez van.
Amit ti csináltok, a jó magyar "politikai elfogultságból olvasunk a sorok között" népszokása. Láttok valami rossz folyamatot? Nem láthattok, mert még nem is telt el semennyi idő ahhoz.
A törvényhozás olyan dolog, hogy az ember mer változtatni. Ha nem jön be, akkor bocs, próbáljuk meg másképp. Amúgy nem tesznek mást, csak próbálják elkerülni, hogy itt is olyan káros folyamatok induljanak meg, mint nyugaton.
A nyugat a király. De nem mindenben. Ha az lenne a kérdés, átvegyük-e a svéd üzleti szemléletet, innovációs kultúrát, pénzügyi szigort, átláthatóságot, egyértelmű igen. Hogy a svéd társadalmi kísérletet? Na, azt nem. Nem kell mindenben őket majmolni, és főként nem kell mindent zokszó nélkül átvenni.
Valamilyen demokratikus minimumot faragtak ebből a pride-maffia támogatásból: ha valahol nincs ilyen, ha valahol korlátozni merik ezt, az már nem demokrácia.
De ha már demokrácia: megkérdezték pl nyugaton az embereket valaha is, hogy szeretnék-e ezeket? Nem. Soha, sehol.
ómió
Arra volt kíváncsi az aberró, hogy kívülről milyennek látszik? De miért nem a pszichiáterét kérdi?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.