Hegedűs Dániel, a German Marshall Fund kutatója a Politicón megjelent cikkében azt írta: Angela Merkel és a teljes német politikai vezetés kudarcot vallott azzal, hogy nem tudták megállítani az Orbán Viktorhoz hasonló tekintélyelvű vezetők térnyerését Európában, amely egyben válságot is okozott az unióban.

Elemzés: Orbánéknak akkor sem kell félniük, ha a szocdemek győznek Németországban

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A magyar kormánynak akkor sem lenne félnivalója, ha a szociáldemokraták vennék át a vezetést – olvasható az Index.hu szemléjében, amelyet a napi.hu idéz.

A német politikai elit számára a gazdaságpolitikai megfontolások mindennél fontosabbak, ráadásul a német külpolitika általában a konszenzusra és a párbeszédre épít, és ritkán konfrontálódik másokkal – sorolta az okokat Hegedűs Dániel. Hozzátette, a német kormány számára a demokrácia és a jogállam olyan értékek, amelyek függetlenek az érdekeiktől.

Szépek és jók, de nem szükségesek ahhoz, hogy hasznot generáljanak, ezért háttérbe szorulnak.

Hegedűs Dániel arra is felhívta a figyelmet, hogy a szociáldemokraták – akik jelenleg a legjobban állnak a népszerűségi listákon a szeptember 26-i szövetségi parlamenti választások előtt – már eddig is koalíciós partnerként irányíthatták a külpolitikát, vagyis nem sok újdonságra lehet számítani tőlük, ha ők lesznek a meghatározó erő az új kormányban.

Forrás: napi.hu

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Dehogy nem kell félnie!
.
Megjósolta saját jövőjét, mert amiko besokall a nép
.
---- "Interjú" Orbán Viktor miniszterelnökkel (röviditett változat)
www.youtube.com/watch?v=EutTKVSWHOU
-------------------------------
.
Be lehet az egész brancsnak szereznie a nyúlcsuKÁT!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rokker33
Merkel már régóta eladta magát az ördögnek és ezt az ördögöt úgy hívják hogy Soros György! Nem kellett volna 2015 ben 1 migráns t se beengedni a következő években is ez lesz az elsődleges, úgyhogy tényleg megbukott! Egész Európát tönkretette szinte visszafordíthatatlan kárt okozott,ehhez képest Orbán csak egy kis pontocska aki egy 9 milliós országon uralkodik, de teljesen lényegtelen, hogy mit tesz Orbán,mert Merkel mama több kárt csinált mint hasznot!
Gazella
@rokker33: hahahaha... nem sorosnak adta el magat a mutti...ostoba
Gauntlet
Nem tudtak???
Nem akartak!
Gyáva, gyenge megalkuvók!!
rokker33
@Gazella: Akkor kinek te nagyon hülye!!???
justhpeter
Orbánnak nem a németektől kell félniük. Elsősorban az Uniótól és másodikként a magyaroktól. Mivel ezt még a híveik sem hiszik el, ez lesz a vesztük. Ha a tolvaj csürhét nem a választás, hanem a nép takarítja el, nem lesz sem békés kormányváltás sem laza rendszerváltás. A nyomornak nincs vesztenivalója.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.