A második és harmadik hullámhoz ez nem lesz hasonlítható – mondta a Life TV reggeli műsorában Dr. Merkely Béla. Akkor ugyanis meredeken emelkedtek a számok, annál a mostani enyhébb.

"Utol fogja érni az oltatlanokat, vuhani vírus ehhez képest egy szelíd jószág volt" – Rémisztő dolgokat mondott Merkely
Kép: Pixabay

Figyelmeztetett, hogy főként az oltatlanok vannak veszélyben, vagyis a felnőtt lakosság körülbelül 30 százaléka, és a 80 év felettiek 20 százaléka.

Minél idősebb valaki, annál több a mellékhatása vagy a szövődménye egy ilyen vírusfertőzésnek

- tette hozzá.

Elárulta, hogy a delta-variáns nagyjából hasonló tüneteket mutat, mint a korábbiak, de azért van különbség.

A legfőbb különbség a delta-variáns és az úgynevezett régi, vuhani vírus között, hogy sokkalta jobban fertőz

- mondta. Hozzátette, hogy az eredeti vírus esetén egy fertőzött személy oltatlan közegben a megbetegedése során két és fél másik személynek adta át a vírust, a delta variáns esetében ez a szám 8. Így már azok a védekezési formák, mint a maszk, a távolságtartás és a kézmosás sem olyan hatékonyak, de ettől még hangsúlyozta, hogy szükségesek.

A vuhani vírus ehhez képest egy szelíd jószág volt. A delta-variáns még akkor is utol fogja érni az oltatlanokat, ha elzárkóznak a külvilágtól

- árulta el.

Forrás: Life
Címlapkép: Pixabay

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Nem ijesztegetessel kene ravenni az embereket az oltakozasra. En ugy tudom hogy a Delta kevesbe halalos, mint a Wuhani eredeti virus volt, viszont valoban jobban fertoz.
Havanagi
@Pálinkás Pál: Ennek is van 6-7 eü.magáncége ahonnan évente 60-70 millió folyik be.És én ezt az embert még a járvány elején becsületesnek néztem.Nem az,valóban eladta magát.Szégyen egy ország ez ilyen emberekkel.
Pálinkás Pál
@Havanagi: tudom..én személyesen is ismerem..nem véletlenül mondom,amit mondok...
gina
Éedekes 1-2 hónapja még hiredette ez a gerinctelen senki ,hogy nem lesz semmilyen hullám, mi történt,??? oV megsugta mit kell mondani, te hazaáruló

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.