Az IDEA Intézet elemzője úgy látja, a kampány működik, egyre csökken azoknak a száma, akik a közvélemény-kutatások során bizonytalanok, vagy nem válaszolnak, amikor arról kérdezik őket, kire szavaznának. Közben az átlag politikafogyasztó ki van éhezve a vitákra – számolt be róla az atv.

Elemző: Orbán kiállhat vitázni az ellenzéki miniszterelnök-jelölttel
Kép:Facebook/Orbán Viktor

Vasali Zoltán az ATV Start című műsorában beszélt az IDEA Intézet legfrissebb kutatásáról. Elmondta, hogy az elmúlt három hónapban azt mérik, hogy a teljes népesség körében 38 százalékos támogatottság az ellenzéké, 39 százalékos támogatottság a Fideszé.

Jelenleg több millió ember lehet bizonytalan, akik inaktivitást mutatnak valamennyi közpolitikai kérdés esetében, és nehéz megtalálni azokat a témákat, amik megszólítják őket.

Nem véletlen, hogy a biztos pártválasztók között a Fidesz ennyire tudja tartani támogatottságát, mert intézkedéseivel megerősíti a saját bázisát

- fejtette ki Vasali Zoltán.

Az elmúlt hónapokban a DK és a Jobbik pozíciója is tartós, nincs változás, a Momentum az elmúlt hónaphoz képest pár százalékot esett, a Mi Hazánk és a Kétfarkú Kutya Párt pedig stabilan tartja a 3-3 százalékot, és csak utánuk jön a Párbeszéd és az LMP

- mondta az elemző.

Az ellenzéki miniszterelnök-vitákkal kapcsolatban az elemző azt mondta:

egy átlag politikafogyasztóban van erre egy kiéhezettség, és szerinte egyre nagyobb az esélye, hogy Orbán Viktor is rábólintson egy ilyenre a megválasztott ellenzéki miniszterelnök-jelölttel.

A Fidesz elkezdte a kampányt, és bár volt egy nyári szezon, amikor jó ideig nem láttuk mondjuk Jakab Pétert a miniszterelnökkel konfrontálódni, most ez visszatért.

Orbánnak az az érdeke, hogy azt bizonyítsa: a kormányzás gazdaságilag stabil

- jelentette ki.

Szerinte a következő hónapban mindenki arra számít, hogy a járvány negyedik hulláma megmutatja valódi arcát, ez pedig a kampány tematikáját is meg fogja határozni.

Forrás: atv.hu​
Címlapkép: Facebook/Orbán Viktor

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
orbán nem képes vitázni, ö csak nyomatja a híveknek a süketet! a fidesz szavazók olyanok mint a csipke rózsika csak fordítva!- ök a hercegüktöl alszanak be... :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
KisTehen
jön majd megint a nem-igaz-oszrág feri
Shikari
Mit vitatkozna Orbán? Úgy kell kezelni őket, amik ténylegesen a lényegük! Egy darab szar az egész banda!
csak úgy....
orbán nem képes vitázni, ö csak nyomatja a híveknek a süketet! a fidesz szavazók olyanok mint a csipke rózsika csak fordítva!- ök a hercegüktöl alszanak be... :)
Nessy
Orbán és egy élő vita? Na ne tessenek már viccelni. Vagy felolvassa az előre megírt szöveget, és punktum, vagy harminc nappal előre beküldött, a stábja által elfogadott kérdéseket, és az azokra adandó válaszokat fogja felolvasni.
csak úgy....
@Shikari: remélem nem rágsz majd be,ha orbán után , mit darab szar leszel kezelve!:) gyakorlatilag ti adtátok meg a módját a miheztartásnak...
tibim,egyáltalán érvényes még a sárga igazolványod? :)
elöbb- utóbb szar lesz neked ha normálisnak leszel nyilvánítva...
csak úgy....
@Nessy: az apja kipofozott belöle egy csomó fontos dolgot! -csak a hatalom és gazdagság utáni lebeny nem vérezhetett be...
Istenakinincsen
@Shikari: Jól mondod:)Orbán és a bandája egy nagy darab szar!Te meg csak egy kis szarcsimbók vagy.
human
Orbán NEM mer bevállalni vitát. Csak veszíthet rajta.
Gazella
Elfelejted kutatofaszsag, hogy zsirhaj papir nelkul olyan mint a halottnak a csok.
Soha nem fov kiallni vitazni az elmezakkant zsirhaj.
csak úgy....
@human: orbán a gondolkodók között már vita nélkül is veszített! -vagy van még vevö a soros migráncsozására ?
fűre lépni szabad
Ha mégis kiáll, előre nem kaphat meg senki semmit előre (se témákat, se kérdéseket), sem ő, sem a vitapartnere !!!
Akkor fog kiderülni, hogy ki a legé... a leá... a harmadik nemű a gáton!

encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR_z_zrCap3n1KNEelp_V1Vx0qoqZ85MUHTKQ032LKm1anxBFc4zHYIveBqt6ZfETcZMZg&usqp=CAU
csak úgy....
@fűre lépni szabad: orbán spontán csak sorosozni tud...,vagy már azt is csak papírból?
fűre lépni szabad
@csak úgy...: Tud még brüsszelezni is, migránsozni is, gyurcsányozni is, emútnyócévezni is, újabban bohócozni is (amikor egy bohóc elkezd bohócozni... nos, az a vég kezdete!), de mindezt szigorújan csak papírból.
Az lenne az érdekes, ha egyszer fordítva adnák a kezébe a papírt...

Ja, meg tud szélmalmok ellen harcolni is, és olyankor mindig győz.

m.media-amazon.com/images/I/61x5WypjNIL._AC_SY741_.jpg
csak úgy....
@fűre lépni szabad: aztán csoda ha elégedettek vele a shikarik? mert mi kell a jószágnak a füvön kívül? lsd...
RonaGyuri
Sok butaságot lehet hallani a jövőévi választások kapcsán

de minden kétséget kizáróan egy ME jelölti vita lehetősége messze a legnagyobb

Vasali Zoltánt az IDEA Intézet elemzőjét legfrissebb kutatásukról kérdezték az ATV Start című műsorában. A derék közvéleménymatató a szokásos madárbél jóslás (ez persze túlzás, mert az augorok tudtak valamit) színtű hasraütéses jóslás közben azt tudta mondani, hogy: „egyre nagyobb az esélye arra, hogy Orbán Viktor is rábólintson egy vitára a megválasztott ellenzéki miniszterelnök-jelölttel.”
Első reakcióm az az volt, hogy ez még viccnek is nagyon abszurd felvetés, meglátásom szerint a valószínűsége vetekszik annak esélyével, hogy Orbán önként lemond.
Belegondolva, azt kell mondjam, hogy ennek az esélye még akkor is igencsak csekély, ha a vitavezetőnek Köteles Lacát kérik fel az ő szokásos demokratikus és korrekt eszközeivel! =))
justhpeter
Én sem gondolom, hogy Orbán bárkivel belemegy a vitába.
1) Érvei már régen nincsenek. Nem véletlen a "vészhelyzet" misztifikálása és folyamatos meghosszabbítása.
2) Európai szinten már nincsenek normális - védhető - intézkedései.
3) Amit a jgszabályalkotással csináltat az még szégyenteljesnek is csak agy udvariassággal mondható.
4) Az értelmesen cselekvőképes szakembergárda eltűnt mögüle.
5) Komoly nemzetközi tekintélye sosem volt és már nem is lesz.
6) Municiói a 12 éves permanens "harcban" elapadtak, egyre több frontján jelentéktelenedett el.
7) Egyetlen taktikai törekvésében következetes: ha jön a bukás - márpedig szükségszerűen jön - híveit az ellenségnek kitéve hátrahagyni és a lehető legnagyobb haszonnal kiszállni.
nezelodo
Az, hogy Orbán kiáll vitázni, annak annyi az esélye, mint az én lottó ötösömnek, mert nem lottózok. Ha mégis olyan szintre lép, hogy elhiszi magáról, hogy vitaképes, óvatosnak kell lenni a vitázó partnerének, nehogy lehúzza az őt is a nála megszokott szintre.
Aki Én
Persze, hogy kiállhat. Sőt, ki kellene éllnia.
De nem fog.
Yoda69
Kizartnak tartom, hogy O1G belemenjen egy vitaba, ahol szembesitenek a 10 eve tarto korrupcioval. Siman felmosnak vele a padlot, es vegul sokkal tobb szavazot vesztene, mint amennyit nyerne.
Nem fog vitazni, sot csak a meglevo biztos birka-hiveknek fogja tolni a suket dumat ezerrel, hogy azok a valasztok tutira menjenek majd el szavazni. Ugyanis ha csak 5%-uk nem megy el, akkor az ellenzeknek 2/3-a lesz.
sgl
1 dolog kiállhat és kiáll-e?
Egyetlen vitát sem nyert eddig, Horn és Megyó megverte, Gyurcsány lealáázta, Parlamentben sem tud vitázni, kényelmetlen dolgokra azonnal vörösödő és rángó fejjel, remegő kézben tartott pappérról válaszolgat, azonnal személyeskedik, jelzőz, hazudozik mohácsi vészt hozza fel bizonyítékul.
A legjobb ha Dobrevval kéne vitáznia, ebből csak rosszul jöhet ki: ha nem vitázik kiröhögik, ha vállalja,
Dobrev jobban lealázza mint Gyurcsány, mert a sperma szakamailag, gazdaságilag tök zizi.
Ha személyeskedne, Dobrev visszagyűrné.
Szóval most jósolom: a geczi bármit tesz csak bukhat.
Választás más, a fidesz még nyerhet ha az ellenzék nem kommunikál megfelelően.
Ez a félő, kb 90%-ban ezen áll vagy bukik a választás sikere!!
ómió
Amióta a Böszme hazudozóversennyé változtatta, felesleges!
Sziszifusz
@ómió: 09:52

Nem lenne felesleges, mert egy vita alkalmával az ilyen slágfertig "utcaharcosnak", lehetősége nyílna arra, hogy az összes ellene felhozott hazugságot tényekkel, konkrét adatokkal tételesen cáfolja.
Nem teszi, mert már az esetleges vita megemlítésekor is, "nikotinos lesz a gatyája " .
ómió
@Sziszifusz: Akkor, előbb végig kéne nézni az utolsó, 2006-os "vitát"! Az nem tudom, a világ hanyadik csodája, hogy a stúdió plafonja akkor nem szakadt le! Ennyit számítottak ott a tények! Az pedig egy totál más "műfaj"!
Sziszifusz
@ómió: 10:53
Hát bizony Orbán Viktor már akkor elkezdte a hazudozást, és azóta ebben a képességében sokat fejlődött.
Az amatőr szintről eljutott a nagymesteri szintre.
sgl
Kiemelem:

Egyetlen vitát sem nyert eddig, Horn és Megyó megverte, Gyurcsány lealáázta, Parlamentben sem tud vitázni, kényelmetlen dolgokra azonnal vörösödő és rángó fejjel, remegő kézben tartott pappérról válaszolgat, azonnal személyeskedik, jelzőz, hazudozik mohácsi vészt hozza fel bizonyítékul.
namihami
@NKF: Akkor viszont végképp érthetetlen, hogy egy ilyen igazi politikai zseni miért nem mer kiállni ellenük és lemosni őket a pályáról.
Csak nem a ""Gyurcsány-frász"" még mindig az oka? Ez egy életre beleégett és ezért kűzd vele és a rémálmai ellen állandóan. Persze, messziről és kizárólag a sajátjai előtt, hazai pályán. Ahol vagy nem kérdeznek (nem is mernének) vagy előre megkapja a ""váratlan"" kérdéseket. --aztán páncélautó és uccu---
Shikari
Ezekkel nincs miről vitázni, nem kell párbeszéd. A cincogó patkánnyal sem vitázik az ember. Ha van esze kikerüli az embert, ha nem akkor fel lesz rugva!
ómió
@Sziszifusz: Már Böszme efftársad "alakítását" is a "Zorbánra" hazudnád? "Jó efftárs" lehetsz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.