A várost vezető frakciószövetség nem kíván közösséget vállalni a kormánypártiak „politikai ámokfutásával”.

A fideszes képviselő szerint kártérítés jár a pécsieknek, amiért a melegek felvonultak

Fotó: MTI/Mónus Márton

Kivonultak a pécsi önkormányzat közgyűlésének üléséről a várost vezető frakciószövetség, a Pécs Jövője tagjai, közöttük Péterffy Attila polgármesterrel – derül ki a közleményükből, amelyet a hvg.hu ismertetett.

Azt írják, azért döntöttek így, mert nem kívánnak közösséget vállalni „Kővári János politikai ámokfutásával, amelyet a hétvégén lezajlott Pécs Pride kapcsán művel”.

Kővári a Fidesz-KDNP, valamint az Összefogás Pécsért színeiben, kompenzációs listán jutott be a képviselő-testületbe a 2019-es választáson. Facebook-oldaláról kiderül, hogy a „politikai ámokfutás” miben áll: itt egy videóban arról beszél, hogy a pécsi kormánypártiak szerint kártérítés járna a belvárosiaknak a melegek egyenlőségéért kiálló Pécs Pride felvonulás miatt.

A felvonulás tárgyában benyújtott határozati javaslatok jogilag megalapozatlanok, politikailag vállalhatatlanok, frakciószövetségünk a közgyűlés határozatképességét még fenntartva kivonult az előterjesztés tárgyalásáról

– írja a fideszesek javaslatáról a Pécs Jövője. A felvonulást rendben ment, nem volt semmiféle rendbontás – húzzák alá. Kiemelik, a helyszínt biztosító rendőrök munkájára sem lett volna szükség, „ha nincs gyűlöletkeltés, ha nincs heccelés”.

Forrás: hvg.hu

Címlapkép: MTI/Mónus Márton

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Maxipocak
Érdekes, hogy ezek a gerinctelenek mindent megszavaztak páváéknak, élen kővári nertárssal. Akkor nem aggódtak a többmilliárdos hiány és síbolás miatt. Akkor a pécsiek most kihez forduljanak kártérítésért?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
@KisTehen: Pisztolyt szegeztek a fejéhez, hogy olvasson róla?
puszt
@KisTehen: nem egy nagy marha vagy véletlenül?
puszt
Akkor Budapesten, ahol szinte minden hétvégén van valamiért lezárás (biciklizés, futás, tüntetés), meg volt lesz szivárvány is, hova forduljanak a kereskedők?
ómió
Pedig annyira "építő" jellegű lehetett. hogy ihaj! Az aberrációt tuti építette!
Maxipocak
Érdekes, hogy ezek a gerinctelenek mindent megszavaztak páváéknak, élen kővári nertárssal. Akkor nem aggódtak a többmilliárdos hiány és síbolás miatt. Akkor a pécsiek most kihez forduljanak kártérítésért?
Pálffy
Olyan a lelke ennek a Kővárinak, mint Petőfi alakjának " Haranglábnak, a fondor lelkületű egyházfinak" ...
jesz
@Pálffy: ...a helység kalapácsa remekműből...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.