A várost vezető frakciószövetség nem kíván közösséget vállalni a kormánypártiak „politikai ámokfutásával”.

A fideszes képviselő szerint kártérítés jár a pécsieknek, amiért a melegek felvonultak

Fotó: MTI/Mónus Márton

Kivonultak a pécsi önkormányzat közgyűlésének üléséről a várost vezető frakciószövetség, a Pécs Jövője tagjai, közöttük Péterffy Attila polgármesterrel – derül ki a közleményükből, amelyet a hvg.hu ismertetett.

Azt írják, azért döntöttek így, mert nem kívánnak közösséget vállalni „Kővári János politikai ámokfutásával, amelyet a hétvégén lezajlott Pécs Pride kapcsán művel”.

Kővári a Fidesz-KDNP, valamint az Összefogás Pécsért színeiben, kompenzációs listán jutott be a képviselő-testületbe a 2019-es választáson. Facebook-oldaláról kiderül, hogy a „politikai ámokfutás” miben áll: itt egy videóban arról beszél, hogy a pécsi kormánypártiak szerint kártérítés járna a belvárosiaknak a melegek egyenlőségéért kiálló Pécs Pride felvonulás miatt.

A felvonulás tárgyában benyújtott határozati javaslatok jogilag megalapozatlanok, politikailag vállalhatatlanok, frakciószövetségünk a közgyűlés határozatképességét még fenntartva kivonult az előterjesztés tárgyalásáról

– írja a fideszesek javaslatáról a Pécs Jövője. A felvonulást rendben ment, nem volt semmiféle rendbontás – húzzák alá. Kiemelik, a helyszínt biztosító rendőrök munkájára sem lett volna szükség, „ha nincs gyűlöletkeltés, ha nincs heccelés”.

Forrás: hvg.hu

Címlapkép: MTI/Mónus Márton

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Maxipocak
Érdekes, hogy ezek a gerinctelenek mindent megszavaztak páváéknak, élen kővári nertárssal. Akkor nem aggódtak a többmilliárdos hiány és síbolás miatt. Akkor a pécsiek most kihez forduljanak kártérítésért?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
puszt
Akkor Budapesten, ahol szinte minden hétvégén van valamiért lezárás (biciklizés, futás, tüntetés), meg volt lesz szivárvány is, hova forduljanak a kereskedők?
ómió
Pedig annyira "építő" jellegű lehetett. hogy ihaj! Az aberrációt tuti építette!
Maxipocak
Érdekes, hogy ezek a gerinctelenek mindent megszavaztak páváéknak, élen kővári nertárssal. Akkor nem aggódtak a többmilliárdos hiány és síbolás miatt. Akkor a pécsiek most kihez forduljanak kártérítésért?
Pálffy
Olyan a lelke ennek a Kővárinak, mint Petőfi alakjának " Haranglábnak, a fondor lelkületű egyházfinak" ...
jesz
@Pálffy: ...a helység kalapácsa remekműből...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.