A kormány családpolitikájának sikerességét is hirdető, két napig tartó Budapesti Demográfiai Csúcs csütörtökön kezdődött.

Orbán: "A nyugati baloldal támad, célba veszik a gyermekeinket!"

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Várkert Bazárban tartott rendezvényen többek között felszólalt

- Donald Trump alelnöke, Mike Pence, 

- Andrej Babiš, Csehország elnöke

- a szerb államfő, Aleksandar Vučić,

- Janez Janša szlovén kormányfő és

- Milorad Dodik, Bosznia-Hercegovina államelnökségének szerb tagja is.

A Telex.hu helyszíni beszámolójából kiderült, hogy: 

Aleksandar Vučić szerb államfő szerint országa már vett át néhány intézkedést a magyar modellből, és ma sajnálatos módon udvariatlan a gyermekekről, a családi értékekről beszélni, mert ezzel mások lelkébe gázolunk.

Mike Pence, Donald Trump egykori alelnöke a civilizáció szívébe döfő problémának nevezte a család válságát. Szerinte vagy a családokat kell támogatni, vagy a nyitott határokat, a kettő együtt nem megy, és kimondhatatlan tragédiának nevezte, hogy ötven év alatt 60 millió abortusz történt az USA-ban.

Orbán: "A nyugati baloldal támad, célba veszik a gyermekeinket!"

Mike Pence volt amerikai alelnök a IV. Budapesti Demográfiai Csúcson a Várkert Bazárban 2021. szeptember 23-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor magyar miniszterelnök a nyugat családpolitikáját kritizálta, és szerinte védekezni kell a nyugati baloldal ellen, amely célba vette a gyerekeket.

Orbán ezt mondta 

A demográfiai csúcs Budapesten nem csupán tudományos konferencia – mondta a magyar kormányfő. – Összességében 16 éve vagyok miniszterelnök, és saját tapasztalatból mondom, hogy a demográfiai felismerések kormányzati tetté való alakítása mindig a legnehezebb. De mi nem elszenvedni, hanem alakítani akarjuk a népesedési folyamatokat.” Arról, hogyan alakította a Fidesz-kormány több mint tíz éve a magyarországi népesedési folyamatokat, itt írtunk bővebben.

Orbán szerint nehéz politikai kihívások előtt áll a világ: Trump nem folytathatta politikáját, Netanjahu is már az ellenzék vezetője Izraelben, és ki tudja, mit hoz a jövő Németországban. „Azt kívánjuk, hogy térjenek vissza minél előbb” – üzente a republikánus Mike Pence-nek címezve Orbán. „Olyan Európáért küzdünk, ahol az európai nemzetek döntik el, hogy merre menjen Európa” – mondta Orbán, győzelmet kívánva a cseh kormányfőnek is az októberi választáson.

Orbán szerint a magyar kormány védekezni kényszerül politikája érdekében, mert „a nyugati baloldal támad.” Ezután az alkotmányból idézett – amely a családi értékek és „a keresztény kultúrán alapuló nevelést” emeli ki. Végül idézte „a legtöbbet támadott” passzust: „Az apa férfi, az anya nő” – amivel szintén tapsot és nevetést aratott a hallgatóságban.

„A gyermekvállalás öröm” és áldozat. „Lemondással jár” – mondta Orbán, hangsúlyozva, hogy ez az áldozat megéri.

Forrás: Telex.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
Orbán agyát nem csak célba vette valami agysejtpusztító szellem, de telibe is találta. Ki van zárva, hogy a miniszterelnöknek még ép egészséges agysejtjei lennének. KO = mehet a levesbe!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
"A kelet-európai fasiszta seregszemle egy bújtatott náci ideológiai gyűlés, amelyen legkevésbé a demográfia tudományos kérdéseivel foglalkoznak. A felszólaló politikusok egyike sem szakember, helyenként rögtönzött, színvonaltalan károgásukban nyoma sincs a demográfia szakszerű kérdéseinek. Orbán szlovén, cseh és szerb csatlósai felböfögték az orbáni keresztényfasiszta ideológia alapelemeit. Volt szó liberálisokról, genderekről, átkos politikai korrektségről, újmarxizmusról, csak éppen a demográfia tudományáról nem esett szó, amiért állítólag összejöttek."
nepszava.us/asszonyveres-nem-kerult-szoba-a-csaladvedo-csucson/
Emmersson71
@fűre lépni szabad: "...ehhez már Arkham Elmegyógyintézet szintű gyógyellátás szükségeltetik."

Bizony..egy Dr. Jonathan Crane segítene rajta ;)
(...pont a napokban néztem a Christian Bale/Christopher Nolan féle Batman filmeket)
134.bátor
Ennek megint elmentek otthonról. Napról napra hülyül. Graz lesz a vège dagi!!
ómió
Nyugati "baloldal"? Hát, ők, bizony, már aberró-párt is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.