Új, négycsillagos, 101 szobás szálloda épül Debrecen belvárosában nettó 4,83 milliárd forint beruházással. A Kisfaludy program több mint 3,65 milliárd forintos támogatásával megvalósuló épület alapkövét csütörtökön tették le a Református Kollégium szomszédságában – adta hírül az MTI.

Közpénzből épül egy közel 5 milliárdos szálloda DebrecenbenFotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Kósa Lajos, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a jelentős állami támogatással, közpénzből épülő szállodát nyereségesen kell majd működtetni. Rámutatott, ehhez minden feltétel adott: a biztonságos környezet, barátságos vendéglátók, a térség látnivalói.

A képviselő emlékeztetett rá, hogy 2019-ben, az utolsó járványmentes évben a turisztikai ágazat adta a hazai össztermék (GDP) 13,5 százalékát, és 400 ezren dolgoztak a szektorban. A kormánypárti politikus szerint az álom a 17 százalék elérése lenne.

Papp László polgármester jelezte: jelenleg ezer szállodai szoba hiányzik Debrecenben.

A Kisfaludy program keretében megépülő két, négycsillagos belvárosi szálloda pedig több mint 250 új szobával bővíti a kínálatot. Hozzátette: dinamikus növekedést tapasztalnak az idegenforgalomban, 2020 nyarához képest az idén 11 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma Debrecenben.

Horváth Péter, a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Program Nonprofit Zrt. vezérigazgatója fontos célnak nevezte, hogy a turizmus újra a magyar gazdaság húzóágazata legyen. A szakember szerint 2022-re el kell érni a 2019-es turisztikai eredményeket.

Ennek érdekében a járványidőszak legnehezebb pillanataiban is sok ezer fejlesztés zajlott országszerte, jelenleg is szállodák, panziók, szálláshelyek százai újulnak meg

– ismertette.

A szakember szerint talpra állt a belföldi turizmus: júniusban 66, júliusban 22, augusztusban 16 százalékkal haladta meg a tavalyi hasonló időszakot, de szeptemberben is 25 százalékkal nőtt a foglalás az egy évvel korábbihoz képest.

László György, a beruházó tetrecen Ingatlanforgalmazó és Beruházó Kft. ügyvezetője azzal indokolta a fejlesztést, hogy Debrecen a legdinamikusabban fejlődő magyar város, és ők a szálloda megvalósításával szeretnének hozzájárulni a turisztikai fejlődéshez.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@Horizont: Csak ennyit tudni a fidesz maffia tagjáról a céginfón keresztül...hogy kinek a strómanja az egy másik nagy kérdés
www.ceginformacio.hu/cr9315729930
Az európai hűbérrendszerrel kapcsolódott össze: a vazallusom vazallusa nem az én vazallusom. Már a Jóisten sem tud eligazodni a céghálón, csak Orbán és szűk sleppje/fő hűbéresei
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Giovanni Alba
www.youtube.com/watch?v=IGg1MOlwD_Q
Miért pont 101? Ha nem Ákos, akkor dalmata? Ezeregy akart lenni, csak valaki elbénázta, nem mert két nullát írni egymás mellé, mert azt rosszízű, rossz szagú kekeckedésnek vélte?
RonaGyuri
"Kósa Lajos, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a jelentős állami támogatással, közpénzből épülő szállodát nyereségesen kell majd működtetni. Rámutatott, ehhez minden feltétel adott"
Hát igen látszik, hogy Lala járt a közgázra, ugyan elvégezni nem végezte le, de tanítaní tanított ott!!! =)) A nyereségességet segítheti (persze benneteket ismerve ez sem biztosíték), hogy a beruházás költségeit nem ti, hanem mi fizettük! =))
Eladott Ország
Csak egy kérdés merült fel ki az a csókos jóember, ( értsd: a fidesz seggét a meleg szarig nyaló szarházi, geci) akinek 5 milliárd forint közpénzből szállodát építünk! Az országból meg a rohadék bűnöző maffiaállam/geci, Európa koldusházát realizálta, a qrva anyátokba!
www.ceginformacio.hu/cr9315729930
colibri
Az ország leendő új fővárosába minden kell. Erre a szállodára is nagy szükség lesz/ természetesen közpénzből, mondjuk egy csládtagnak, vagy stómannak és persze titkosítva!
Eladott Ország
@Horizont: Csak ennyit tudni a fidesz maffia tagjáról a céginfón keresztül...hogy kinek a strómanja az egy másik nagy kérdés
www.ceginformacio.hu/cr9315729930
Az európai hűbérrendszerrel kapcsolódott össze: a vazallusom vazallusa nem az én vazallusom. Már a Jóisten sem tud eligazodni a céghálón, csak Orbán és szűk sleppje/fő hűbéresei
Eladott Ország
@Shikari: ma, 17:41 Írod: "A Fidesz fejleszti az országot, nem úgy, mint a tolvaj, terrorista libsik." Téged is meglop a román cigány, te együgyű barom! A végeredmény, hogy 10 év alatt, Európa Bangladese, szegényháza/nyomortelepe lettünk, te birka, és már a románok is beelőztek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.