Új, négycsillagos, 101 szobás szálloda épül Debrecen belvárosában nettó 4,83 milliárd forint beruházással. A Kisfaludy program több mint 3,65 milliárd forintos támogatásával megvalósuló épület alapkövét csütörtökön tették le a Református Kollégium szomszédságában – adta hírül az MTI.

Közpénzből épül egy közel 5 milliárdos szálloda DebrecenbenFotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Kósa Lajos, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a jelentős állami támogatással, közpénzből épülő szállodát nyereségesen kell majd működtetni. Rámutatott, ehhez minden feltétel adott: a biztonságos környezet, barátságos vendéglátók, a térség látnivalói.

A képviselő emlékeztetett rá, hogy 2019-ben, az utolsó járványmentes évben a turisztikai ágazat adta a hazai össztermék (GDP) 13,5 százalékát, és 400 ezren dolgoztak a szektorban. A kormánypárti politikus szerint az álom a 17 százalék elérése lenne.

Papp László polgármester jelezte: jelenleg ezer szállodai szoba hiányzik Debrecenben.

A Kisfaludy program keretében megépülő két, négycsillagos belvárosi szálloda pedig több mint 250 új szobával bővíti a kínálatot. Hozzátette: dinamikus növekedést tapasztalnak az idegenforgalomban, 2020 nyarához képest az idén 11 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma Debrecenben.

Horváth Péter, a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Program Nonprofit Zrt. vezérigazgatója fontos célnak nevezte, hogy a turizmus újra a magyar gazdaság húzóágazata legyen. A szakember szerint 2022-re el kell érni a 2019-es turisztikai eredményeket.

Ennek érdekében a járványidőszak legnehezebb pillanataiban is sok ezer fejlesztés zajlott országszerte, jelenleg is szállodák, panziók, szálláshelyek százai újulnak meg

– ismertette.

A szakember szerint talpra állt a belföldi turizmus: júniusban 66, júliusban 22, augusztusban 16 százalékkal haladta meg a tavalyi hasonló időszakot, de szeptemberben is 25 százalékkal nőtt a foglalás az egy évvel korábbihoz képest.

László György, a beruházó tetrecen Ingatlanforgalmazó és Beruházó Kft. ügyvezetője azzal indokolta a fejlesztést, hogy Debrecen a legdinamikusabban fejlődő magyar város, és ők a szálloda megvalósításával szeretnének hozzájárulni a turisztikai fejlődéshez.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@Horizont: Csak ennyit tudni a fidesz maffia tagjáról a céginfón keresztül...hogy kinek a strómanja az egy másik nagy kérdés
www.ceginformacio.hu/cr9315729930
Az európai hűbérrendszerrel kapcsolódott össze: a vazallusom vazallusa nem az én vazallusom. Már a Jóisten sem tud eligazodni a céghálón, csak Orbán és szűk sleppje/fő hűbéresei
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
colibri
Az ország leendő új fővárosába minden kell. Erre a szállodára is nagy szükség lesz/ természetesen közpénzből, mondjuk egy csládtagnak, vagy stómannak és persze titkosítva!
Eladott Ország
@Horizont: Csak ennyit tudni a fidesz maffia tagjáról a céginfón keresztül...hogy kinek a strómanja az egy másik nagy kérdés
www.ceginformacio.hu/cr9315729930
Az európai hűbérrendszerrel kapcsolódott össze: a vazallusom vazallusa nem az én vazallusom. Már a Jóisten sem tud eligazodni a céghálón, csak Orbán és szűk sleppje/fő hűbéresei
Eladott Ország
@Shikari: ma, 17:41 Írod: "A Fidesz fejleszti az országot, nem úgy, mint a tolvaj, terrorista libsik." Téged is meglop a román cigány, te együgyű barom! A végeredmény, hogy 10 év alatt, Európa Bangladese, szegényháza/nyomortelepe lettünk, te birka, és már a románok is beelőztek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.