A kormányközeli MCC Feszt egy friss polgármesteri rendeletnek köszönhetően használhatta Esztergom belvárosát a rendezvény lebonyolítására – írja a hang.hu a Szabad Európa információi alapján. 

Egy forintot sem fizettek: ingyen használhatta Esztergom belvárosát a kormánybarát MCC fesztiválFotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A Szabad Európa értesülései szerint Hernádi Ádám, Esztergom fideszes polgármestere egymaga hozott új rendeletet, melynek értelmében:

A polgármester kérelemre Esztergom város és a régió lakosságának széles körét érintő rendezvény esetén a [közterülethasználati] díjat elengedheti.

A rendeletét június 14-én írta alá, és egy hónappal később már be is futott egy kérelem, amely az esztergomi belváros jelentős részére kiterjedt. Ekkor már majd egy hónapja tudni lehetett, hogy a kormányközeli Mathias Corvinus Collegium (MCC) a városban rendezi meg első fesztiválját, ahol a koncertek és bulik mellett olyan konzervatív személyiségek is felléptek, mint a Donald Trump volt amerikai elnököt és Orbán Viktort is nagyra tartó Tucker Carlson amerikai tévésztár – írja a hang.hu.

Az MCC Fesztet szervező Moonlight Event Kft. hat–tíz napra kért engedélyt, nyolc helyszínen összesen tizenháromezer négyzetméternyi területre, ráadásul mindezt ingyen szerette volna megkapni „az esemény jellegére való tekintettel”. Hernádi Ádám a „kulturális rendezvényre” egy hét elteltével meg is adta a közterület-használati engedélyt, a díját pedig elengedte. Becslések szerint a lefoglalt területért mintegy 2,6 millió forintot kaphatott volna Esztergom. 

Forrás: Szabad Európa, hang.hu
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Mathias Corvinus Collegium (MCC) a fidesz elmebeteg torz politikai szüleménye, egy nagy rakás, szar közpénzből fenntartva! A maffiaállam agyhugyköve és szellemi hülyítője/butítója! Ingyenélő paraziták gerinc nélküli bandája/szektája!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
Ha a fellépésekért nem kérnek pénzt akkor bért sem követelhetnek.
Eladott Ország
Mathias Corvinus Collegium (MCC) a fidesz elmebeteg torz politikai szüleménye, egy nagy rakás, szar közpénzből fenntartva! A maffiaállam agyhugyköve és szellemi hülyítője/butítója! Ingyenélő paraziták gerinc nélküli bandája/szektája!
gina
@Csizmás Kond: Proli agyhalott vagy te idióta,,,,,
gina
Várt valaki mást ettől a csőcselék fidesz bandától??? ezért is el kell menni szavazni emberek!!
CsipkeRózsa
Mégis, kik a magyarok "ellensége" Magyarországon? Az, aki kiveszi a pénzt a magyarok zsebéből!
CsipkeRózsa
Ilyenkor mindig eszembe jut, a Gyöngyvirág Alapítvány éves, 17 milliós keretének felét Orbán elvette, hivatkozva a járványra!
Csizmás Kond
@gina: ...fogd be a hápogódat kis pipefos, mert kirúgom a valagadból az agyadat...
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...előszöris az igazgyöngy nem gyöngyvirág...a másik meg hogy nem csak ők szenvedték meg a járványt...
ómió
Miért? Pécsen az aberrók mennyit fizettek a "prájdjukért"?
Aki Én
@ómió: ...nem tudom, mennyit? Van valami tagdíjatok is, te suttyó buzeráns?
ómió
@Aki Én: Nem elég az idiotizmusod- nem elég a tetves bolsiságod másrahazudásával kísérletezned, bolsiék elmebetege? Még az aberrált buzi mivoltodat is másra ugatnád? Mit szólnak hozzá az efftársaid, ha majd megint együtt "prájdolsz" velük?
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: A gyöngy jött be a névből, gondolom, nem a név volt a lényeg, mindegy, hogy Orbán melyik igazán rászorulótól vette el a pénzt.

A mások alatt sokakat mondhatunk, de itt most egy olyan elvétel volt, ami igazolja Orbán torz gondolkodását, és azt is észre kellene venned, hogy hol mi az igazán szükséges
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Valamiért itt a propin mindenki azt hangoztatja hogy ő a legokosabb, a leg figyelmesebb a leg leg leg...és én a buta, mert soha nem látok semmit nem veszem észre a dolgok lényegét...szóval akkor most beszélgetünk vagy kérkedünk ?
Reménykedjünk, hogy bármi is történjen még itt lesz alkalmunk megvitatni, hogy az a rendszer, kormányzás,maga az élet jobb vagy roszabb amilyen most van...mert így csak vitatjuk a semmit.
Az én véleményem, hogy a mostani kormány jobb mint amilyen az előző kormányok voltak, és egyáltalán nem szeretném hogy újból ugyanazok a semmirekellő széltolók kerüljenek hatalomra, mint amilyen Gyurcsány et famillia, de persze így sem fog míg a világ megmaradni, viszont visszaszavazni azt akit egyszer elkergettünk az olyan mintha visszaennéd amit kihánytál.
CsipkeRózsa
Orbánt is egyszer már kiszavazták, és?

Mindenki a saját elképzelése szerint szavazhat.
namihami
Biztos azért, mert Esztergom olyan jól áll anyagilag, hogy nem kell már több pénz nekik. Ha mégsem, akkor majd a Viktor talál valamilyen ""titulust"", amivel megcimkézheti az egyik kedvenc városának osztott baksisát. Ha beérkezik a pénz, még egy Üdvózlégyet is elmondanak a Bazilikában a cselédpapok a tiszteletére.
Miiiiii, hogy református? Na, és? A voks akkor is voks, ha a hitbéli ellenségtől jön.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Az előző válaszom 14:44-re szól.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Orbán rendes választáson maradt alul, Ferit meg kirúgták mert hazudott éjjel nappal...a kettő még véletlenül sem azonos.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...hát persze ...ez pont olyan mit a fidesz kipaterolása a néppártból, azt mondták ha ki akarják túrni előbb kilépnek...ilyen egyszerű.
csak úgy....
@Csizmás Kond: akkor most mi az igazság feri és fidesz ügyben? :)
Csizmás Kond
@csak úgy...: ..hogy-hogy te nem tudod ? pedig folyton okosabbnak állítod be magadat nálam...
csak úgy....
@Csizmás Kond: most / pillanat a te csalhatatlan tudásodra szomjazom! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.